30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: úsekovka D0 Jesenice 142kmh  (Přečteno 85 krát)

bram

• Zobrazit profil
úsekovka D0 Jesenice 142kmh
« kdy: 29 Srpna 2021, 23:35:57 »

Zdravím, prosím moderátory o řešení neveřejně.

Případ: rychlost na úsekovce za Jesenicí na pražském okruhu směr Plzeň.

Jak šel čas:
- v březnu tento rok přišla výzva -> ignorováno
- květen příkaz -> odeslán odpor
- červen oznámení, nebylo nařízené ústní jednání -> bez reakce
- červenec nahlížení do spisu
- červenec rozhodnutí -> blanketní odvolání (zatím žádná odpověď)

Přikládám spis - neobsahuje foto vjezdu/výjezdu z úseku, kartu vozidla, odpor, blanketní odvolání

Teď zbývá doplnit odvolání (moje první), můžete prosím poradit, jak odvolání koncipovat? Díky
IP zaznamenána

bram

• Zobrazit profil
Re:úsekovka D0 Jesenice 142kmh
« Odpověď #1 kdy: 06 Září 2021, 20:34:27 »

Chápu to správně, že podané blanketní odvolání doplňovat nemusím, tzn. to spadne ke krajskému úřadu?

Nebo je lepší odvolání doplnit nejakou minimalistickou verzí odvolání?

Zvláštní je, že doposud (12 dní po doručení) městský úřad na blanketní odvolání nic neodpověděl, nemůže to znamenat nějaký problém?
IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 06 Září 2021, 20:43:13 »

Úřad by vás měl (defacto musí) vyzvat k doplnění imperfektního podání v souladu s ustanovením § 37 odst. 3 SprŘ. Konkrétně byste měl doplnit náležitosti uvedené v § 82 odst. 2 SprŘ. Pokud by se na to SO1 vysral, pak by to měl učinit SO2. Potvrzení rozhodnutí SO1 bez vyzvání k doplnění odvolání by úřadům neprošlo, i když byste s tím možná musel k soudu.

Doplnit ho nemusíte, pak bude SO2 přezkoumávat pouze formální stránku řízení. 12 dní není vůbec nic výjimečného.

BTW byla chyba neudat řidiče. Na tom to (podotýkám bohužel) téměř s jistotou projedete. Tedy pokud se úřad nedopustí nějaké závažné formální chyby, nebo pokud to nenechají promlčet. Šanci ale bohužel vidím mizivou.
« Poslední změna: 06 Září 2021, 20:47:50 od johncreek »
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

bram

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 06 Září 2021, 21:40:53 »

Souhlas s neudáním, byla to chyba..

Zatím to tedy nechám být, i když jsem do odvolání napsal, že doplním do 20 dní (road-fens šablona) :)

Díky!
IP zaznamenána