30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: pozitivní DRUGWIPE a odmítnutí rozboru krve  (Přečteno 437 krát)

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:pozitivní DRUGWIPE a odmítnutí rozboru krve
« Odpověď #30 kdy: 05 Června 2021, 05:00:39 »

Následně by se mě pokusili ztotožnit videozáznamem.

Tomu se dá malinko předejít tím, že na UJ bude chodit pouze Váš zmocněnec a pokud by vás chtěli výslovně ztotožňovat podle videa tak se na to dá dobře připravit. Změnit vzhled a případně i ztratit OP těsně před jednáním a tím pádem se prokazovat papírem bez fotky na jedno jednání není zas až tak těžké a nákladné.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 05 Června 2021, 05:02:42 »

...Našel jsem ve svém druhém telefonu... pána...

Tady pozor, aby byl pán držitelem příslušné skupiny ŘO ...
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 05 Června 2021, 23:44:42 »

Poprosím o přiblížení pojmu: Veřejnoprávní oprávnění
Činnost v pracovním nebo jiném obdobném poměru: Když se to stalo na motocyklu při odvozu dílů na opravu v rámci podnikání? (servis) 

Veřejnoprávním oprávněním je ve vašem případě řidičské oprávnění, v obecné rovině to bude cokoli - souhlas, povolení, koncese, ohlášení, popřípadě další typy oprávnění, které udělují orgány veřejné moci - vedle ŘO to může být například lovecký lístek nebo zbrojní průkaz.

Nyní se pohybujete v rovině veřejnoprávního oprávnění, protože jde o přestupek podle ZPPK a spáchal jste ho ve vazbě na řízení MV, nikoli na vaše zaměstnání.

Update k zákazu jedné skupiny: IMHO tady ani v novém PřesZ ekvivalent staré úpravě není, takže by to snad ani podle zákona nemělo být možné. V ZPPK jsem k tomu žádnou výjimku nenašel.

Ta záměna se mi ve vaší situaci jeví patrně jako nejvíce "hratelná", ale je to jedno nebo druhé, tudíž je potřeba to promyslet předem. Nároky na toho bílého koně budou poměrně vysoké, měl být aspoň trochu podobný fotce, co máte na průkazu; pokud to bude nějaký pouliční povaleč se zlomeným nosem, tak by to taky mohlo být riziko.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 18 Června 2021, 19:35:21 »

Že by někdo kvůli přestupku přišel jen o jednu skupinu jsem nezažil a IMHO to snad zákon ani neumožňuje.
Já dvakrát:
KUZL-69008/2008
ODSČ-50786/11-TK
O něco novější zákaz pouze na motocykly.
IP zaznamenána