30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Přišla výzva na auto na operativní leasing  (Přečteno 801 krát)

• Zobrazit profil
Přišla výzva na auto na operativní leasing
« kdy: 29 Května 2021, 22:30:50 »

Ahoj,
V dubnu mi přišla výzva na podání vysvětlení od MHMP. Tam se psalo že na přelomu září a října 2020 napsali leasingovce (skutek se stal v září 2020), která mně naprášila. Na ni jsem reagoval, že žádám o překlad (nejsem občan ČR), v den kdy obdrželi mojí odpověď zároveň odeslali výzvu 2, kde se píše to samé jako v první výzvě. Před necelým týdnem mi přišla výzva k vyzvednutí zásilky s číslem jiného spisu, takže něco nového. Ještě nevím co, ještě jsem to nepřevzal. Moje otázka zní: Jak mám reagovat, aby to nakonec neřešili s leasigovkou, a ona to pak nechtěla po mně zaplatit, ale abychom se kočkovali se mnou a pak to vyhnilo.

EDIT: Přečetl jsem si smlouvu s leasingovkou, a v mé smlouvě, kterou jsem podepsal není část o zaplacení pokuty a přeposílání klientovi. Zajímavé je, že smlouva na internetu tu část obsahuje. A v jiném dokumentu na jejich stránce je napsán tento text

Citace
Za placení pokut je odpovědný/odpovědná vždy nájemce/nájemkyně vozu. LEASING s.r.o v případě výzvy postupuje informace o nájemci. V případě fyzické osoby nepodnikající či podnikatele sdělujeme informace o řidiči příslušnému úřadu. V případě právnické osoby je pokuta uhrazena ze strany LEASING s.r.o a následně přefakturována klientovi.

Předem děkuji
« Poslední změna: 30 Května 2021, 16:51:32 od blank »
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Přišla výzva na auto na operativní leasing
« Odpověď #1 kdy: 30 Května 2021, 23:58:56 »

Není tam nějak popletena pokuta a částka určená k úhradě?
IP zaznamenána

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 31 Května 2021, 10:03:46 »

Webová verze má 9 stran, ta moje má 5. Takže to není jen o jiné formulaci, tam prostě kopa věcí chybí.

Webová verze obsahuje tuto část
Citace
Klient hradí veškeré pokuty udělené příslušnými orgány policie či státní správy v souvislosti s používáním předmětného vozidla v rozporu s příslušnými předpisy. Pokud je v takovém případě pokutována přímo společnost jako provozovatel vozidla, je společnost oprávněna pokutu veškeré náklady vynaložené na úhradu této pokuty přeúčtovat klientovi.

V příloze zasílám celou část mé smlouvy týkající se plateb leasingovce, ale fakt tam nic takového není.
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 31 Května 2021, 15:09:30 »

Nema ta leasingovka jeste nejake vseobecne obchodni podminky?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 31 Května 2021, 15:13:31 »

Moje otázka zní: Jak mám reagovat, aby to nakonec neřešili s leasigovkou, a ona to pak nechtěla po mně zaplatit, ale abychom se kočkovali se mnou a pak to vyhnilo.
Přiznejte se. paraziti s Vámi zahájí správní řízení, trochu se s nimi pokočkujete a nakonec si vzpomenete, že jste neřídil. Při troše snahy mezi tím uběhne roční lhůta (od přestupku) na zahájení správního řízení s provozovatelem.

Co přesně Vám vlastně přišlo? Nahrajte to sem v anonymizované podobě.
IP zaznamenána

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 31 Května 2021, 16:41:10 »

Tady je výzva, kterou mi poslali. Na ní jsem v 5. den lhůty odepsal, že žádám o překlad, protože tomu nerozumím jako občan jiného státu. Zatím žádná odpověď týkající se toho spisu nepřišla. A co se týče leasingovky, tak všeobecné obchodní podmínky mají, ale jen pro obyčejný leasing a ne pro operativní. Ale to by mě nemělo zajímat, když jsem nic takového konec konců nepodepsal. A jelikož je to živý případ, tak bych poprosil moderátory o přesun do neveřejné sekce. Díky
« Poslední změna: 31 Května 2021, 18:50:38 od blank »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 31 Května 2021, 19:32:27 »

Já bych se na Vašem místě přiznal.
IP zaznamenána

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 31 Května 2021, 20:29:04 »

Mám čekat na jejich potenciální odpověď nebo to poslat hned? Já bych počkal co mi napíšou na tu žádost o překlad, přeci jen uběhne nějaký čas. A jak by pak mělo vypadat to přiznání? K té výzvě byl připojený formulář pro přiznání, takže měl bych použit ten?
« Poslední změna: 31 Května 2021, 20:31:27 od blank »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 31 Května 2021, 20:42:58 »

Čím později přiznání pošlete, tím je větší šance, že věc paraziti odloží a rozjedou sprdel. Na druhou stranu pokud už na poště čeká dopis, asi (snad) příliš neuškodí těch pár dní počkat, co v něm vlastně bude.

Můžete použít jejich formulář, já preferuji to sepsat volnou formou.
IP zaznamenána

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 31 Května 2021, 21:24:56 »

Aha, jasně. Dopis na poště je k jinému spisu (je to na poučení na výzvě k vyzvednutí zásilky), takže to bude nejspíš stejná výzva ohledně něčeho ještě staršího jelikož číslo spisu je menší. Takže asi bych už fakt nečekal. Já bych opsal ten formulář kromě věty
Citace
Uvedeného protiprávního jednání jsem si vědom/a
Ta věta mi přijde moc závazná.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 01 Června 2021, 09:00:37 »

Přesunuto na žádost pana blanka.

Ta věta zase tak závazná není; přiznání před zahájením řízení není právně relevantním důkazem.
IP zaznamenána

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 01 Června 2021, 13:35:20 »

To vím. Nakonec v rámci úspory času jsem dnes poslal vyplněný přiložený formulář.
IP zaznamenána

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 12 Června 2021, 20:31:58 »

Zdravím, Stalo se to, čeho jsem se obával. Den před odesláním přiznání potichu začalo řízení s leasingovkou, která byla uznána vinnou a která to hned zaplatila a poslala fakturu a dopis od magistrátu. Jaký by byl nejlepší postup teď? Odpor ve jméně leasingovky asi nemůžu poslat, na co je už i tak nejspíš pozdě. Zajímavé je taky to, že leasingovka poslala fakturu na "Poplatky" a pak tam je tabulka s názvem servis report a dodavatel je magistrát... Jo a ještě k tomu přibalili administrativní poplatek.

EDIT: Nějak mi nesedí datum proč začali řízení s provozovatelem 31.5.2021? Tehdy ještě neuběhlo 60 dní od první výzvy. Nebo to nemusí?
« Poslední změna: 12 Června 2021, 20:49:07 od blank »
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 13 Června 2021, 02:18:10 »

V tomto je postup úřadu OK, protože lhůta je 60 dnů od oznámení přestupku úřadu, nikoli 60 dnů od zaslání výzvy. Na to je třeba dávat pozor, pokud výzva dorazí po uplynutí 60 dnů, tak už máte jen těch zákonných 15 dnů. Pramenem je § 76 odst. 1 písm. k) PřesZ.
IP zaznamenána

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 13 Června 2021, 09:33:17 »

Aha, a nějaká jiná možnost obrany vůči magistrátu není? Doteď mi nepřišla žádná odpověď od magistrátu na mojí žádost o překlad, ale v příkazu pro leasingovku to je vysvětlené na straně 4. Co ten můj špatně uvedený rok narození na straně 4? Dále jsem si všiml, že adresa (na straně 3), kde má být seznam míst kde se měří je chybná, správná je trochu jinak. Nebo už je to LOST, a teď už se budu jen natahovat s leasingovkou abych to nemusel platit?

EDIT: Mimochodem ta část o přefakturování pokut tam přeci jen byla, ale pod úplně jinou kapitolou

Předem díky za odpovědi
« Poslední změna: 13 Června 2021, 12:34:34 od blank »
IP zaznamenána