Myslím, že v současné fázi je bezpředmětné sdělovat kdo to ve skutečnosti řídil (či nad tím vůbec přemýšlet) a i sdělovat úřadu "Nepovím vám, kdo to řídil!".
Už jste pověděl, nyní jste obviněný vy (bez dalších nahraných materiálů těžko soudit, ale předpokládám, že s vámi buď bylo zahájeno správní řízení, nebo se bude zahajovat na základě Vašeho podání vysvětlení; ale pokud jste byl skutečně pozván na
ústní jednání (jak píšete) a vaše sebe-udání bylo akceptováno jako
podání vysvětlení, tak už to SŘ být musí). Já osobně bych si neodpustil Číkusovinu ve smyslu
"Doufám, že je správní orgán obeznámen s § 137 (4) SprŘ. a proto očekávám brzké zastavení řízení pro důkazní nouzi." 
Jeli tomu skutečně tak, tak jste již v pozici obviněného a místo sdělování kdo jiný řídil (nebo odmítání sdělení osoby řidiče s odkazem na LZPS) stačí prosté "Nebyl jsem řidičem daného vozidla v době, kdy mělo dojít k přestupku.", či něco v tomto duchu.
EDIT: OK, psal jsem to dřív, než jste postl dokumenty. Čili správní řízení běží, vy jste obviněný, ale oni nemají důkaz. Na ústní jednání bych se jim vykašlal a zaslal bych jim vyjádření s tím, že jste neřídil.