30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Motorka zepředu vs Ramer  (Přečteno 1728 krát)

Kohlstein

• Zobrazit profil
Re:Motorka zepředu vs Ramer
« Odpověď #30 kdy: 22 Dubna 2021, 21:53:19 »

Vkládám přílohy, vše co jednání č.2 předcházelo, bez doručenek.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 22 Dubna 2021, 22:05:49 »

OT: Bylo by zajímavé nechat spravedlivý trest vykonat místní rodiče, jejichž potomci jsou tam imrvére ohrožováni na životě zběsile rychlou jízdou neukázněných motorkářů.
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 22 Dubna 2021, 22:09:17 »

Zápis. Jak jsem uvedl výše, mladá paní Straková nebyla při zapisování až tak důsledná, jako její kolegyně při předchozím sezení, která zapsala každé slovo, pokud to nebylo přeřeknutí. Nakonec mě ještě skoro okřikla, že pokládám pořád dokola stejné otázky, kdo to má psát, jestli už nic dalšího, tak že výslech svědka ukončí, ať nezdržujeme. Nahrané to mám celé.
Nejsou zapsané otázky, kterými napomáhala fízleti vzpomenout si na průběh zákroku. Nakonec protokol hlasitě nepřečetla a nechala podepsat svědka. Před mým podpisem jsem ji upozornil na tuto nesrovnalost, ale bylo mi sděleno, že je jedno, jestli to přečetla ona nebo si to přečtu. Při čtení by se patrně přišlo na to, že např. v mé otázce na str.7 chybí slovo "zastaven" (Motocykl byl podle předešlé svědecké výpovědi zastaven až za dva kilometry ...).
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 22 Dubna 2021, 22:17:57 »

OT: Bylo by zajímavé nechat spravedlivý trest vykonat místní rodiče, jejichž potomci jsou tam imrvére ohrožováni na životě zběsile rychlou jízdou neukázněných motorkářů.
Jsem rád, že čteš i to, co já napíšu. A proto by měli mít motorkáři chrániče na hřbetě, až je budou brát klackem přes záda  :D
IP zaznamenána

.qoyi

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 23 Dubna 2021, 00:19:45 »

OT: ať jedu na moto kamkoliv, všude mi ty děti mávají, možná by s nimi měli ti rodiče chodit více ven.  :)
IP zaznamenána
Think for yourselves. Don't be sheep.

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 23 Dubna 2021, 12:43:02 »

Přepis výslechu svědka, tak, jak jsem odposlechl z nahrávky. Mám z toho pocit, že ovlivňování a předpojatost z toho přímo stříká.
V. ... Vyšetřující.
F. ... Fízle
O. ... Obviněný

O: Pamatujete si na přestupek pana B., jízda na motocyklu, obec Kašava?
F: Pamatuju si, že jsme tam měřili cíleným měřením.

O: Potřebovala bych k té věci teďka, něco, co si pamatujete prostě z té věci něco, z toho přestupku? Já se vás pak zeptám na doplňující otázky a pak může pokládat otázky kdyžtak pan B.
F: Na přestupek si nějak matně vzpomínám, protože už je to docela dlouhá doba, ale měřili jsme normálně v Kašavě, a pan B. jel na motorce proti nám.
V: V obci Kašava, někde u nějakého místa, vzpomenete si?
F: To si nevzpomenu.
V: Dál?
F: ... a změřili jsme ho radarem Ramer 10C z vozidla, který byl nastaven podle návodu.
V: Vozidla služebního nebo?
F: Civilní.
V: Jak stálo umístěno?
F: Nevzpomínám si. Normálně jako vždycky podle návodu prostě v cestě, nastavili jsme to.
V: Vy jste to nastavoval, nebo kolega.
F: Kolega, já jsem ještě byl na škole, ještě všechno dělal kolega.
V: Vy jste byl řidič nebo spolujezdec?
F: Kolega, kolega byl řidič, já jsem byl spolujezdec.
V: To teda navíc znamená, že já jsem byl ještě na škole?
F: Já jsem jak kdyby tam byl jako na praxi, že..., ještě jsem neměl dokončenou školu, takže s tím jsem zacházet nemohl, s tím zacházel kolega se vším. Já jsem byl člen hlídky pouze. On to nastavil, spustil a měřil.
V: Ukazovalo to chyby měření ...
F: Ne, ne, ne.
V: .... v průběhu silniční kontroly za ten den?
F: Vůbec, tam to jelo v pohodě.
V: Tak, teď .... Motorka projela, rychlost změřena ...
F: Prostě kolegovi to bliklo na té obrazovce, a nebo mně, přede mnou to bliklo na té obrazovce, já jsem mu zahlásil, že to tam jako bliklo, tak se rychle otočil ...
V: Seděli jste teda ve vozidle?
F: Ano, to jsem se díval ve videu na to.
Vyšetřující: ....měřili z měřícího vozidla, kde nám na monitoru, že motocykl překročil rychlost ....
F: No a ono to vyfotilo.
V: ... vyfotilo ... a rozjeli jsme se teda ....
F: Rozjeli jsme se za ním. Já jsem ho celou dobu sledoval, takže jsme ho měli celou dobu na očích. No a dojeli jsme ho v kopci, vlastně za Kašavou je takový kopec, tam tam jsme ho v půlce zhruba dojeli.
V:  Já vám pak vytisknu mapu, jenom mi to tam zakreslíte. Tak, tím místem projížděli nějací další motocyklisté?
F: To nevím, to si nepamatuju.
V: Jste 100% přesvědčený o tom, že motocyklista, který překročil tu rychlost v obci, byl ten, kterého jste pak posléze zastavili?
F: Ano.
V: Vzpomenete si, jak motocyklista reagoval na to, že jste ho zastavili, jak probíhalo to (nesrozumitelné)?
F: Jako doklad nám předložil, co si tak vzpomínám, ale nebavil se s náma vůbec.
V: Vzpomínáte si, že to byl tady ten pán? (pozn.: měl jsem po celou dobu výslechu svědka nasazenou roušku a jiné brýle)
F: (bez váhání) Jo, jo, jo, my jsme ho aji fotili. Jak byl u té motorky, myslím, že i jako tak ...
V: Vy jste ho fotil?
F: Ne, kolega.
V: Vzpomínáte si, co říkal na tu pokutu, teda na to, že překročil tu dovolenou rychlost?
F: Ne nevzpomínám, myslím, že vůbec nemluvil, takže neříkal nic.
V: Takže s přestupkem asi nesouhlasil?
F: Nesouhlasil.
V: Uváděl nějaké důvody, proč s přestupkem nesouhlasí? Teda neříkal nic?
F: To nevím, já si myslím, že teda neříkal nic.
V: Tak co, sepsali jste záznam, nebo jak? Jak to bylo pak ukončeno?
F: Se sepsalo ... teda kolega sepsal oznámení, a nevím
V: Tak nevím, vrátili jste asi doklady, ne?
F: no, no, no...
V: A jeli jste jako svou cestou ...
F: A jeli jsme si svou cestou, dál jsme jako měřili ... To už si jako nepamatuju, kam jsme dál jeli, jako to je rok stará věc.
V: A z místa jste odjeli.
F: ... a z místa jsme odjeli. Vyfocené, oznámené a doklady jsme vrátili, víc se tam jako neřešilo.
V: Mohl byste jít sem? (k monitoru) Já vám chci ukázat tu mapu. ...Kašava... Tady někde jste teda měřili, a kde jste teda pana (nesrozumitelné) ... já nevím?
F: Tady někde až, tady u toho lesa.
V: Tak já to vytisknu ...
F: ... jsme vyjeli nahoru, tak tam někde. Jestli to vidím dobře, jestli to je ten les. Jo, asi jo. Hned, jakoby za Kašavou ten les, tak to je asi ono. Myslím si že jo.
(tisk)
V: ... označit místo, kde jste měřili, kde bylo zastaveno
F: Zastaveno bylo tady.
V: Napište k tomu jedničku nebo dvojku a když tak to pak doplňte dolů do té legendy. ... Jednička místo zastavení, kde se řešila ta ... Tak, jenom podpis ještě, váš ...
V: Tak dál už nic.  (na obviněného) Tak můžete pokládat otázky.

O: Dobře, jako obviněný položím několik otázek. První otázka. Místo měření v obci Kašava jste vybrali sami, nebo je určeno jako místo určené k měření?
F: Určené je podle instruktáže k měření.
(zapisovatelka nestíhá)
O: ...je určené k měření?
V: .. tak odpověď byla?
F: Domnívám se, že to bylo podle instruktáže, ale my, když máme pohyb, tak si to místo můžeme určit sami. Je to dlouhá doba, takže už si to tak nepamatuju, ale podle mě to bylo podle instruktáží.
V: takže ... Domnívám se, že to bylo podle instruktáže.... no, můžem..
O: Při měření bylo vaše vozidlo zaparkované na silnici, nebo mimo vozovku?
F: Takže určitě to nebylo ...
V: Počkejte.
O: .. při měření bylo vozidlo zaparkované na vozovce, nebo mimo vozovku?
F: Já už si to nepamatuju.
O: Podle spisu jsem identifikoval místo, kde bylo vozidlo zaparkované, jako místo mimo vozovku, mezi vozovkou a domem. Je u toho domu nějaký plot nebo ohrada?
F: Nepamatuju si.
O: Asistoval jste nějakým způsobem prap. Kopřivovi při nastavování radaru?
F: Ne.
V: Já napíšu kolegovi, jo? (píše ... kolegovi při nastavování měřicího zařízení ... )
O: V době, kdy nastavoval měřicí zařízení, seděl jste ve vozidle, nebo jste byl s ním, venku, mimo vozidlo?
F: Já jsem byl mimo vozidlo a on seděl ve vozidle a nastavovali jsme to podle toho, toho návodu k nastavení.
V: ... takže ještě jednou.. (nestíhá psát) ... já jsem byl ...
F:  ... mimo vozidlo, kolega ve vozidle
O: ... a nastavovali ...
F: ... a nastavovali jsme ten radar podle toho, jak se má jako, podle návodu k měření.
O: Kolega nastavoval radar z vozidla, nebo byl při nastavování mimo vozidlo?
F:  Kolega byl ve vozidle.
O: Projížděla kolem vás nějaká další vozidla, když jste se rozhodli motocykl stíhat?
F: pff ... to si nepamatuju.
V:  Jako myslíte, jako když se rozhodli za vámi jet?
O:  Ano ... ne za mnou, za motocyklistou.
F:  Nevím, nepamatuju si (V. mu skáče do řeči: Nepamatujete si, co se tam stalo.)
O: Zkuste odhadnout dobu, za jako jste vozidlo nastartovali a otočili se do protisměru.
F:  Sekunda, dvě?
O: Mám tomu rozumět, že za sekundu až dvě jste se otočili do protisměru a vydali jste se směrem, kterým jel motocykl?
F: Ano
O: Při otáčení jste použili světelná a zvuková výstražná zařízení?
F:  Ano.
O: Motocykl byl podle předešlé svědecké výpovědi zastaven 2km za místem změření. Proč to trvalo tak dlouho?
V: .... až za 2km ...
O: 2km za místem měření. Proč to trvalo tak dlouho?
F: Protože jsme hledali bezpečné místo k zastavení.
O: Celou dobu, co jste jeli za motocyklem, jste měli zapnuté a zvukové a světelné výstražné zařízení?
O: Kdo oznamoval řidiči podezření z přestupku?
F: Jako vás, kdo vás oznamoval?
O: Kdo řidiči motocyklu, to už jsem tedy byl já, kdo řidiči motocyklu oznamoval podezření z přestupku?
F: Jako v počítači, kdo to oznamoval?
O: Ne na místě. Kdo z osádky oznámil řidiči, z čeho je podezřelý?
F: Nooo, kolega. Já říkám, já jsem jako byl člen hlídky jenom, já jsem sledoval.
V: Takže, otázka zní, kdo řešil přestupek s motocyklistou?
F: Já ne, kolega.
O: Vzpomenete si, jakým způsobem, přesně, oznámil řidiči podezření z přestupku?
F: To si určitě nevzpomenu.
O: Při měření se obsluhuje radarové měřicí zařízení zevnitř vozidla. Je to tak?
F: Ano.
V: ... vždyť to nenastavoval ...
F: No jak říkám, to jako, já jsem byl na škole ještě, takže to všechno ... jako nejde.
O: (opakuje písařce) Otázka byla, jestli se měřicí zařízení obsluhuje zevnitř vozidla.
F:  Obsluhuje se zevnitř.
O: Podílel jste se nějakým způsobem na obsluze tohoto zařízení?
V: Však už jste se ptal.
F: Říkal jsme, to dělal kolega, že jsem se nepodílel.
V: Stejné otázky nebudeme pokládat, to je ztráta času.
O: Já jsem se ptal na nastavování, teď se ptám .....
V: Ale to jsou furt stejné otázky, já to furt nebudu psát ...
O: ... teď se ptám, jestli se tady pan policista nějakým způsobem podílel na obsluze měřicího zařízení při měření?
V: Ale on už vám to řekl.
F: Nepodílel.
O: Nepodílel?
V: Však už vám to řekl. Řekl, že ho nenastavoval.
O: Dobře.
V: Jako furt to nebudeme psát dokola.
F: Potom, jak už se to zapne, jak to kolega zapne, tak už to měří, už to vyfotí, já už na to nešahám, to už potom jak to je vyfocené, tak ta fotka tam je, a on už jenom jede. Já už do toho nezasahuju.
V: Tak ale něco už jako konkrétního, něco ještě tam máte?
(pauza, hledám..)
V: Tak jestli už nic nemáte pane B., tak to ukončíme.
O: Moment.
V: Ať nezdržujeme.
O: Jakou rychlostí jste zhruba jeli, v obci a za obcí, když jste sledovali podezřelý motocykl?
F: Ježiši, to nevím! To si nepamatuju, to je rok stará záležitost.
V: Já si myslím, že to ani není jako otázka jako k tomu přestupku jako? Já nevím, já si myslím, že už jsou to jako nadbytečné otázky.
O: Zapište to.
F: .... když jedeme za váma, tak se nedívám jako na tachometr, to si sleduje kolega, a já sleduju vás, abysme vás viděli, kam jedete, abysme ...
V: Tak já bych už to asi ukončila.
F: Já taky.
O: Máte zapsanou, prosím, otázku a odpověď?
V: Jakou rychlostí jste jeli za motocyklistou? Nevím, nesleduji tachometr ve vozidle.
O: Dobře, děkuju.
(pauza )
V: Budete to chtít vytisknout, nebo kopii?
O: Budu chtít kopii.
(Tiskne se, záznam končí. Pak podepsal svědek, odešel, a bylo mi předloženo k podpisu)
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 26 Dubna 2021, 09:52:00 »

Dneska musím na poštu s dopisem, pokud mám v termínu nějak reagovat na moje předvolání a výslech druhého fízla. Co mám napsat, co myslíte?
Po urputném přemýšlení jsem ve své nezkušenosti vymyslel následující taktiku:
1. Poslat vyjádření:
Na základě výpovědi svědka označeného jako MAZUREK, ze kterého vyplývá, že policista Kopřiva nepostupoval v souladu s návodem k použití měřiče rychlosti, nezkontroloval a nenastavil polohu držáku radarové hlavy na stanovišti pomocí zaměřovacího přípravku a výtyčky, je nutné považovat veškeré měření na tomto stanovišti za neplatné.
2. pokud budou prudit dál a přikazovat, pak poslat odpor
3. odvolat se na neplatnost měření z důvodu, že Kopřiva OEČ 321453 není proškolen k nastavení a ovládání rychloměru Ramer 10C, ale pouze seznámen s návodem k tomuto rychloměru
4. protože Bc. Straková se jeví jako kunda nectící pravidla, napráskat ji za změněný a neúplný zápis svědecké výpovědí, ovlivňování svědka, který pak opakoval její slova, snahu o předčasné ukončení svědecké výpovědi a nepřečtení zápisu na závěr výpovědi.
U bodu 4 jsi nejsem jistý s načasováním, protože by se mohlo hodit, že Straková je blbá, a nenechat ji hned nahradit někým důkladnějším.

Edit - to vše prozatím, protože na to, co se odehrávalo ty 2km mezi mým zastavením a změřením podezřelého, nejsou výpovědi fízlů jednotné ani příliš důvěryhodné, a je docela klidně možné, že jsem kolem radaru vůbec neprojel.
« Poslední změna: 26 Dubna 2021, 09:56:24 od Kohlstein »
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 26 Dubna 2021, 15:27:00 »

Tak jdu tisknout a posílat tohle:

Věc: Neplatnost měření rychlosti
V květnu 2020 jsem byl zastaven policejní hlídkou, jedoucí v neoznačeném civilním vozidle. Po kontrole dokladů a dechové zkoušce mi nebylo ani jedním ze dvou členů hlídky řádně oznámeno jejich podezření z přestupku.

1.   Z výpovědi svědka označeného jako Mazurek OEČ 335963 vyplývá , že policista Kopřiva OEČ 321456 nepostupoval v souladu s návodem k obsluze měřiče rychlosti, nezkontroloval a nenastavil polohu držáku radarové hlavy na stanovišti pomocí zaměřovacího přípravku a výtyčky, a proto je nutné považovat veškeré měření na tomto stanovišti za neplatné.
Podle ověřovacího listu lze měřidlo používat k měření rychlosti pouze za dodržování Návodu k obsluze!
2.   Jak vyplývá z dokumentu založeného ve spise, OEČ 321456 Kopřiva není seznámen a proškolen k nastavení a ovládání rychloměru Ramer 10C, ale pouze seznámen s manuálem uživatele tohoto rychloměru. Není tedy osobou oprávněnou provádět validní měření rychlosti.

S pozdravem,
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 25 Května 2021, 16:21:03 »

Uběhl skoro měsíc, a zatím nic nepřišlo.
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 23 Června 2021, 18:47:20 »

Dva měsíce a už to přišlo. Vinen a zdůvodněno na 11 stránkách.
Musím si to ještě přečíst, co vše Straková překroutila v prospěch svého odsouzení. Moje poslední vyjádření k výtyčce a certifikátu obsluhy zabalila do nějaké máčky, jakože to stačí, fízlové jsou zcela pravdomluvní a pochybnosti nehrají roli.
Takže, co teď? Nějaké blanketní odvolání a šťourat se v tom až po dovolené?
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 23 Června 2021, 18:48:30 »

A ještě zbytek.
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 28 Června 2021, 18:00:29 »

Začal jsem si chystat Odvolání proti rozhodnutí. Má cenu to psát takhle, viz. přílohy, zatím prvních pět bodů, nebo jenom v jedné větě? Pořád jsem jim ještě nesdělil, že jsem kolem jejich měřicího stanoviště vůbec nejel, protože jsem do obce přijel z jiného směru.

IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 30 Června 2021, 18:19:47 »

Dnes odesláno jednovětné:
Proti rozhodnutí č.j. MMZL xxxxx/2021 podávám odvolání.
Tak uvidíme, kdy přijde něco jako výzva k doplnění.
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 19 Července 2021, 19:37:46 »

Obratem mi byla odeslána Výzva k odstranění nedostatků podání, dnes v posledná den vyzvednutá, na kterou mám nebo můžu do 5 dní odpovědět.
Oprávněná úřední osoba už není mladá Straková, ale Mgr. Masaříková, která spolu se mnou vyslýchala prvního fízla Kopřivu, nutno podotnout, že korektně a bez manýru mladé paní S.
Co teď? Rozumím tomu tak, že musí za mě zhotovit jakési stejnopisy, aby mohli pokračovat.
« Poslední změna: 19 Července 2021, 19:40:51 od Kohlstein »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 19 Července 2021, 21:28:54 »

Jsou vůbec všichni zúčastnění paraziti oprávněnými úředními osobami v této věci? Ve spisu by měly být dokumenty určující oprávněné úřední osoby.
IP zaznamenána