30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: [1] 2 3 ... 5

Autor Téma: [LOST] Motorka zepředu vs Ramer  (Přečteno 1720 krát)

Kohlstein

• Zobrazit profil
[LOST] Motorka zepředu vs Ramer
« kdy: 03 Března 2021, 10:02:59 »

V květnu 2020 mě dohonili policajti v civilní oktávce a po kontrole dokladů a dýchnutí mi jeden z nich řekl, cituji: "šedesát pět v obci, to je za tisíc pět set." Řekl jsem jim, že s nima na místě nic takového řešit nebudu, nic jsem jim nepodepisoval, skončilo to ve správním řízení. Po 9 měsících přišlo předvolání na úřad, kde jsem se k věci nijak nevyjadřoval, pouze měl otázky na svědka - policajta. Po přečtení spisu jsem přesvědčen, že jsem kolem radaru nejel. Mezi místem měření a mým zastavením je vzdálenost 2km. Na fotce z radaru zabudovaného v masce auta je fotka motorky zepředu, obličej řidiče je rozmazaný.
« Poslední změna: 03 Března 2021, 13:18:52 od Kohlstein »
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
Re:Motorka zepředu vs Ramer
« Odpověď #1 kdy: 03 Března 2021, 12:09:20 »

Podle předvolání i podle mapky okřížkované policajtem je mezi místem změření a místem mého zastavení 2km, z toho asi polovina v obci. V obci je několik mírných zatáček, za které není přes barák moc vidět, za obcí i horizont, takže ztratit se jim z dohledu lze.
Stanoviště dle GPS na protokolu 49.2959983N, 17.7860050E
Mapy. cz, stanoviště u domu s nápisem Varta na vývěsním štítě:
https://en.mapy.cz/zakladni?x=17.7859241&y=49.2960074&z=20&pano=1&base=ophoto&source=coor&id=17.786005000000003%2C49.29599833333333&pid=57509100&yaw=1.341&fov=1.257&pitch=0.150
Orgán ve svědecké výpovědi tvrdí, že byl ve voze a při mém zatýkání sám (byli dva), že motocykl celou dobu z dohledu neztratil, protože se byl schopen za ním otočit a rozjet za 1,5 vteřiny. Že by použil majáky si nepamatuje, asi nebylo potřeba. Vozidlo nebylo označené jako policejní a cituji orgána: "nemohl jste vědět, že jste kolem něho projel."
Mapa trasy orgána: https://en.mapy.cz/zakladni?planovani-trasy&x=17.7712228&y=49.2919465&z=15&l=0&rc=9o3q8x8XGIcz9D3&rs=coor&rs=coor&ri=&ri=&mrp=%7B%22c%22%3A111%7D&xc=%5B%5D&rwp=1%3B9o3h0x8W1Vfc-f8ZfhpTQfYTYXf52PWfKJgxyfjhgPt&rut=1
Museli stát před vjezdem do domu, nebo těsně před nebo za na trávě. Od plotu k obrubníku je to možná 2m, oktávka má přes zrcátka 2,15m. Podle streetview si dovolím odhadnout šířku silnice na 5,5m. Oktávka má průměr otočení 10m, takže se těžko mohl otočit do protisměru najednou, bez toho, že by přejel na protějším chodníku chlapečka na kole (podle fotky z radaru).
Na otázky, jak byl radar nastaven, dokázal ze sebe orgán při svědecké výpovědi dostat jen to, že podle návodu. Proč motorku nezastavil dřív, než za 2km, zdůvodnil tím, že je to motorka a že zrychlovala.
Po prostudování spisu jsem došel k závěru, že jsem nejspíš jel jinudy, než kolem měřicího stanoviště. Oboje, trasa i místo měření na mapce:
https://en.mapy.cz/zakladni?x=17.7754982&y=49.2920584&z=15&source=addr&id=9499881

IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 03 Března 2021, 12:44:18 »

Nemůžu přijít na to, jak sem nebo někam do profilu nahrát přílohy.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 03 Března 2021, 12:46:05 »

Tlačítko Rozšířené možnosti pod oknem pro vkládání textu.
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 03 Března 2021, 13:42:18 »

Díky, vkládám zápis z jednání. Přeskočím doručování na adresu a poučení, podjatost nenamítám, ani proti rozsahu a přiměřené době pro seznámení s podklady vpočtu listů 1-23, zmocněnce nevolím, námitku nevznáším.
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 03 Března 2021, 13:46:03 »

Mapka doplněná orgánem o místo zastavení.
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 03 Března 2021, 14:01:42 »

Takže teď, co dál? Nabízí se zaslat na úřad dopis s vyjádřením, že po nahlédnutí do spisu jsem zjistil, že  jsem jel jinudy, za obcí předjet jiným motocyklem, a navrhnout svědka, který jel se mnou jinou cestou, než kolem stanoviště.
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 03 Března 2021, 21:27:18 »

Připojuji text Vyjádření k obvinění, který bych zaslal zítra úřadu.
IP zaznamenána

mala.panda

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 04 Března 2021, 12:41:23 »

On vás měřili manuálem k Rameru ? když teda byli seznámeni a proškoleni s manuálem. Jak to chlapec a děvčica udělali ? :D
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 04 Března 2021, 13:23:24 »

Nechtěl bych si nějak naběhnout s tím, že budu popisovat události, které se staly téměř před rokem, a které si možná nepamatuju úplně správně, prototože jsem jim nepřikládal význam. Potom by se případné video ze stíhání podezřelého mohlo obrátit proti mně.
Proto bych možná radši zpochybnil výpověď policajta a nabídnul úřadu vyjádření ke způsobu, jakým proběhl pokus o udělení pokuty po mém zastavení.

Věc: Vyjádření
V květnu 2020 jsem byl zastaven policejní hlídkou, jedoucí v neoznačeném civilním vozidle. Po kontrole dokladů a dechové zkoušce mi bylo jedním ze dvou členů hlídky oznámeno, cituji: šedesát pět v obci, to je za patnáct set. Teprve po chvíli jsem pochopil, že touhle svéráznou formulací chtějí patrně nahradit oznámení nějakého přestupku, jehož jsem si ovšem nebyl vědom. Poté, co mi oznámení o domnělém přestupku nebylo formulováno srozumitelným způsobem (např. Dopustil jste se dopravního přestupku XX, za který vám ukládáme pokutu ve výši XX Kč. Souhlasíte-li s pokutou, můžete ji zaplatit na místě – v opačném případě předáme záležitost do správního řízení.), jsem shledal jako jedinou možnost neřešit danou situaci na místě. Dále u mne převládla obava, aby zaplacení případné pokuty v hotovosti nenarušilo morální integritu příslušníků policejní hlídky, a proto jsem trval na správním řízení.
Před odjezdem policejní hlídky z místa mého zastavení mi jeden z jejich členů oznámil: Přijde vám předvolání od paní Strakové z magistrátu ze Zlína.
Tímto tedy namítám možnou podjatost úřední osoby Bc. Zuzany Strakové.

Ve svědecké výpovědi policisty shledávám následující:
 Ačkoliv toto není uvedeno, policejní vůz s radarem nemohl stát jinak, než na silnici nebo na obecním pozemku mezi silnicí a plotem nebo bránou k domu č.p. 148. Tento pozemek má šířku asi 2m, přičemž šířka vozidla je uváděna 2017mm, a šířka vozovky v daném místě je do 6m. Průměr otáčení vozidla daného typu je 11,05m a tedy neumožňuje přímé otočení se vozidla a za dobu uvedenou ve svědecké výpovědi policisty Kopřivy.
 Policista Kopřiva si nepamatuje, zda byl sám, nebo s jiným členem hlídky. Žádám tedy o zjištění totožnosti druhého člena hlídky, neboť je zachycen na fotografii pořízené po mém zastavení.
 Policista Kopřiva tvrdí, že neztratil z dohledu motocykl, který byl zachycen radarem, přestože v obci Kašava a za ní je několik zatáček, horizontů a odboček na jiné komunikace, ale nedokáže vysvětlit proč k zastavení mojí osoby došlo až po 2km od místa měření rychlosti.
 Policista Kopřiva nesprávně zakreslil místo mého zastavení, které se nacházelo až o 300m dále od obce Kašava.
 Těsně po mém zastavení projíždělo kolem nás ve směru od obce Kašava několik vozidel. Pokládám za možné, že policejní vůz před mým zastavením musel tato vozidla předjíždět, což ovšem ve výpovědi policisty Kopřivy není zmíněno.
 Z výše uvedených důvodů žádám o potvrzení policistovy výpovědi kamerovým záznamem z vozidla.
« Poslední změna: 04 Března 2021, 14:08:46 od Kohlstein »
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 04 Března 2021, 13:25:58 »

Že by tem certifikát o proškolení obsluhy byl neplatný?
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 04 Března 2021, 15:26:09 »

Jenom pro úplnost, výše uvedená případná podjatost se týká osoby pověřené tímto případem, která mi zasílala předvolání, ale která byla při mé návštěvě úřadu nepřítomna a zastoupena paní M.
IP zaznamenána

ryuu

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 04 Března 2021, 20:32:32 »

Asi bych si taky zkusil rejpnout do toho, ze je trochu zvlastni, ze si soudruh z toho dne nepamatuje prakticky nic (jestli byl sam, jestli kolem projizdela nejaka auta), ale je si 100% jisty tim, ze urcite neprojela zadna motorka a nemohlo dojit k zamene. Prijde mi to dost nepravdepodobne.
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 04 Března 2021, 21:03:26 »

Ve slohových cvičeních jsem příliš nevynikal. Tuhle větu bych upravil:
Dále u mne převládla obava, aby vidina zaplacení případné pokuty v hotovosti nenarušila morální integritu příslušníků policejní hlídky, a proto jsem trval na správním řízení.
IP zaznamenána

Kohlstein

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 05 Března 2021, 11:25:54 »

Tak jestli teda nikdo nic nerozporujete, že by bylo špatně, nebo že bych si tím naběhl na vidle, vytisknu svoje vyjádření z odpovědi #9 a odnesu na poštu
IP zaznamenána
Stran: [1] 2 3 ... 5