Děkuji za Vaše příspěvky.
Co se týče získání spisu, počkám si na ústní jednání, kde si vezmu přiměřenou lhůtu na vyjádření. Nepředpokládám, že správní orgán bude provádět výslech svědků. Pokud ano, bude se dle mého jednat o porušení práva na spravedlivý proces -- na výslech svědků se mám právo připravit. Ve spise bude mimo oznámení i videozáznam z kamerového systému/či jejich kamer, který si PČR zřejmě uložila a poskytla správnímu orgánu.
Jakou zvolit strategii, je to otázka. Moje původní myšlenka byla správnímu orgánu sdělit: Byl jsem venku v souladu s přislušným nařízením, neboť se na mě vztahuje nejméně jeden z liberalizačních důvodu, který mi pobyt venku povoloval. To je vše, co chci k dané věci sdělit.
Nicméně, věc jsem nezávazně konzultoval s advokátem, podle kterého by tato strategie k vítězství nevedla. Dle jeho názoru bych měl konkrétní důvod uvést a ideálně jej podepřít nějakými skutečnostmi.
Čím jsem si tedy jist: na ústní jednání se dostavím, získám spis i kamerový záznam. Přiznání, ani důvod pobytu venku, ze mě určitě nedostanou. Přemýšlel jsem, jakou nabídku mi může správní orgán udělat a napadla mě jediná, řízení na místě zastavit. Nic jiné totiž po podaném odporu na napomenutí nedává smysl. Nevěřím však, že se to stane.
Další velmi pravděpodobný postup: Necháme předvolat svědky - PČR. Lhát nebudou a kdyby ano, kamera, která byla na mé hrudi bude hovořit jasně.
Následující postup je otázkou...