30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Ramer 10c  (Přečteno 324 krát)

Hlousis

• Zobrazit profil
Ramer 10c
« kdy: 04 Října 2020, 23:10:50 »

Zdravím Vás...

Poprosil bych o radu

-Změřen civilem (ramer10c), ztotožněn
- příkaz vinen(fikce) nepředlozeny doklady, rychlost, není co řešit
- ofocen spis
- písemně podán odpor
- předvolání (fikce)

Bohužel jsem standartně nenašel ve spisu nic kloudného co napadnout krom toho, že nebyl spisový arch - nikdo mě nečekal. Každopádně pan Ouředník mne upozornil, že nemám šanci ani s tou naší 30tkou na internetu..... je věcí co tím mohl myslet, ale já tam byl poprvé v životě.

1)První otázka zní zda chodit na předvolání, když je od zítra nouzový stav. Dle výkladu MVČR z března si myslím, že nemusím, protože já nouzovej stav beru jako velkou prekažku.... Mýlím se?

2) u ústního jednání jsem chtěl naprášit" kolegu"z práce, který řídil, ale když si všimnul, že ho vyfotili, tak zastavil utek a potom chytli jako řidiče mne... Velkou dobu auto neviděli a zastavili mě až cca po 3-4km. Samá zatáčka, horizont...

3) jde mi hlavně o rychlost(body) takže s pokutou za doklady + řízení asi nemám problém se smířit, protože tam už tuplem nevim jak z toho :-)

Předem Vám díky...
-

« Poslední změna: 05 Října 2020, 13:09:39 od hh »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Ramer 10c
« Odpověď #1 kdy: 04 Října 2020, 23:15:20 »

Doplňte prosím tohle.

A nahrajte nám sem co k tomu máte (v anonymizované podobě).

To upozornění úředníka máte nahrané?
« Poslední změna: 04 Října 2020, 23:20:15 od Číkus »
IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 04 Října 2020, 23:27:13 »

Nebylo by v takovém případě lepší přesunout to do neveřejné sekce? Sice mě to mrzí, protože to neuvidím, ale když úředníček hovoří o třicítce.. Kde se vůbec ta drzost v nich bere? Hlavně by mě zajímalo, kolik z nich to tu realně zná.. Jestli je to pár úřadů a nebo naopak skoro všechny.. Máme ještě nějaké případy, kdy společenská lůza z úřadů narážela na toto fórum?

Jinak good luck  :)
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

Hlousis

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 04 Října 2020, 23:52:07 »

Doplňte prosím tohle.

A nahrajte nám sem co k tomu máte (v anonymizované podobě).

To upozornění úředníka máte nahrané?

Doplněno. Zítra během dne nahraji spis (poprosím to přesunout). Co se týče nahrávky. Nahrával jsem vše od vstupu do úřadu, ale při odchodu z kanclu jsem to vul vypnul(měl jsem nafoceno, za celejch 10 minut ani nepipl, kopii mi udělal bez standartnich kecu typu, teď jste si to fotil atd.  ... prostě vše jak by mělo vypadat....nečekal jsem to. Žádný zdržování ,trapný otázky.. nic... Utrousil to ze dveří když já byl už na chodbě.

přesunuto do kuchyně
« Poslední změna: 05 Října 2020, 01:57:08 od pk202 »
IP zaznamenána

Hlousis

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 05 Října 2020, 19:53:23 »

Děkuji za přesun...
IP zaznamenána

Hlousis

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 05 Října 2020, 19:56:11 »

.
IP zaznamenána

Hlousis

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 05 Října 2020, 19:57:19 »

..
IP zaznamenána

Hlousis

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 06 Října 2020, 17:27:03 »

Pánové poradíte mi někdo, jak je to teď s tím nouzovým stavem? Posezení se mi blíží... :)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 06 Října 2020, 18:37:59 »

Kde přesně mělo k tomu změření dojít? Přijde mi podezřelé, že fízlové věděli o značce, která je v protisměru.
IP zaznamenána

Hlousis

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 06 Října 2020, 19:03:17 »

Zde jsem to nakreslil.... jel jsem od Litomyšle...oni v protisměru na zastávce, odstaven na další zastávce...

Moje první vize byla udat někoho kdo řídil a po cestě si vystoupil... , protože se obávám, že dle keců na úřadě rozebere jinak on mě  ;D ;D
Nicméně teď bych to viděl spíše tak, poslat email na podatelnu,potom písemně, že se kvůli pandemii nedostavím a žádám a posunutí termínu, případně udělat si DS a v nejlepším případě už nekomunikovat (DS si stejně chci udělat, mám jen na osvč)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 06 Října 2020, 19:13:31 »

To chcete říct, že ti mamrdi argumentují omezením rychlosti, které platilo pro jejich směr a nikoli pro Váš?! Tak nic, to omezení je i z druhé strany a z toho mizerného rozlišení nepoznám, které značky jsou vyfocené.

Ovšem to měření přímo proti svodidlům, to jsou ukázkové podmínky pro vznik reflexe. A taky by je stálo za to podusit na téma jak si vzájemně pohráli s klacíkem (výtyčkou).
IP zaznamenána

Hlousis

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 06 Října 2020, 19:30:03 »

Číkus: projel jsem to na mapách a mají to dobře, jen tam mají fotky obou směrů. Co se týče reflexe,nastavení atd.. hodně jsem toho tady pročetl, ale jsem názoru, že pokuď člověk narazí na fízla, který o tom něco málo ví, tak si myslím, že to je pro mě konečná.  Proto jsem chtěl radši zkusit toho jiného řidiče, svědek co si legitimovali by to zajisté potvrdil. Každopádně pokuď by šel použít ten nouzový stav , přidalo by mi to hodně na přípravu....
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 06 Října 2020, 20:44:21 »

Vymluvit se na nouzový stav samozřejmě můžete zkusit, ale budete průkopníkem, s nouzovým stavem zatím nemáme nikdo moc zkušeností.
IP zaznamenána

Hlousis

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 06 Října 2020, 21:52:57 »

Ještě pročítám tu metodiku - lhůty. Není pro mě v tuto chvíli výhodnější neposílat omluvenku žádnou a po ukončení nouzového stavu zažádat o prominutí?

Správní řád v § 41 odst. 2 stanoví, že požádat o prominutí zmeškání úkonu
účastník může do 15 dnů ode dne, kdy pominula překážka, která podateli bránila úkon učinit. S požádáním je třeba spojit zmeškaný úkon, jinak se jím správní orgán
nezabývá.
Po ukončení doby trvání nouzového stavu bude běžet lhůta 15 dnů pro
požádání o prominutí zmeškání úkonu účastníka, s nímž musí být spojen zmeškaný
úkon.

https://www.30kmh.cz/index.php?topic=9872.msg106855#msg106855´

Nikdo nic? :)
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 06 Října 2020, 22:52:42 »

...prominutí zmeškání úkonu...

Možná se pletu, ale
1) nepřijde mi že "ústní jednání" = "úkon"
2) to že je vyhlášen nouzový stav víte a tak byste se měl z UJ neprodleně omluvit

Snad jedině to hnát tím směrem, že kvůli nouzovému stavu jste nemohl odeslat poštou omluvenku
IP zaznamenána