30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [GIVEN UP] Tolerance radaru nad 100kmh, prekroceni o 40,28kmh  (Přečteno 3521 krát)

František Dobrota

• Zobrazit profil
Re:Tolerance radaru nad 100kmh, prekroceni o 40,28kmh
« Odpověď #30 kdy: 25 Listopadu 2020, 10:50:06 »

Dva mesice pryc a stale nic neprislo-. Je to normalni stav?
IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 25 Listopadu 2020, 10:52:26 »

Ano, vyhráno nemáte. Sice lze předpokládat, že u relativně závažnějšího přestupku bude úřad prioritizovat a přijde to hned (já bych to čekal), nicméně třeba banální parkování často chodí po 3 měsících, i více. Vzhledem k tomu, že mají rok na zahájení řízení, tak se ho spíše dočkáte.
« Poslední změna: 25 Listopadu 2020, 13:30:42 od johncreek »
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

Kuzma1

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 02 Prosince 2020, 21:25:32 »

Není to nic výjmečného. Mě přišlo oznámení o překročení o více než 40kmh v obci (jiné krajské město) 3 měsíce po údajném pyrátčení (taktéž, zastaven - ztotožněn). Nehledě na to, že kvůli covidu, momentálně úřady pracují na 0,0001% jejich obvyklé aktivity.
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 26 Ledna 2021, 10:06:40 »

Tak mame v pripadu posun. A vubec se mne to nelibi. Prislo pravdepodobne rozhodnuti jak jinak ze vinen. Ale cele rizeni probehlo automaticky, nedali o nem vubec vedet, nikdo se neseznamil s podklady, nikdo nevidel foto z mereni, nic. V rozhodnuti ze teda vinen a do 5 dnu odevzdat RO a 5k kc pokuticka... Neni to nejake divne? V podstate sprosty podezrely nemal absolutne zadnou sanci se hajit a byl zcela bez moznosti posoudit zakonnost toho mereni. Predpokladam ze odpoledne mi prijdou vyfocene ty pisemnosti od uradu tak je sem prilozim.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 26 Ledna 2021, 10:07:44 »

Nebude to spíš příkaz než rozhodnutí?

edit: Kdy a jak to bylo doručeno? (hlavně nepropásnout lhůtu na opravný prostředek)
« Poslední změna: 26 Ledna 2021, 10:10:25 od Číkus »
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 26 Ledna 2021, 10:31:21 »

Je to mozne, ja to jeste nevidel. Kazdopadne prislo postou a prevzala babicka... Jakmile budu mit k dispozici, pripojim... Pak nejspis dame na radu zdejsich matadoru zda sklopit usi a zaplatit nebo je li nejaka sance na uspech.
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 26 Ledna 2021, 10:39:29 »

Babicka? Ona je pyratka? Nebo je to pro nekoho jineho? Pokud nebylo adresovano babicce, v jakem rezimu bylo dorucovano? Smel/a to posta(k/acka) babicce vubec dorucit? Chtelo by to vyjasnit si, ma-li urad vubec doruceno ...
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 26 Ledna 2021, 10:54:27 »

Přesunuto do neveřejné části.

Pokud dopis převzala babička při prvním pokusu o doručení (chtějte i kopii/foto obálky), dopis není doručen, ale úřední parazit si myslí opak. To je hodně silná pozice.

edit: Pro úplnost: Pyrát nemá datovou schránku?
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 26 Ledna 2021, 22:32:58 »

Dobry vecer, bohuzel jsem to driv nestihl. Tady je prikaz ktery dosel a podepsala teda babicka misto pana Pyrata.
Muzu poprosit o doporuceni co dal? Dekuji predem. Predpokladam ze datovou schranku Pyrat nema, ale upresnim zitra.
« Poslední změna: 27 Ledna 2021, 00:17:12 od František Dobrota »
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 26 Ledna 2021, 22:37:36 »

obalka
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 26 Ledna 2021, 23:20:20 »

Ať Pyráta ani nenapadne nahlížet do spisu, nahlédnutím by byl příkaz doručen!

Výhodou je, že stará čarodějnice Zitová je úplně blbá, takže lze očekávat, že v průběhu řízení něco totálně zmrví.

Takhle narychlo mne napadají dvě cesty jak využít nedoručení příkazu:

a) Zcela ignorovat. Příkaz nebyl doručen, tedy jakoby neexistoval. Stačí vydržet do výročí přestupku a je promlčeno.

b) Počkat tak cca 10-12 dní od "doručení" příkazu a podat odpor. Doufat, že SO1 zamítne odpor jako opožděný. Vyčkat na promlčení.

Nevýhodou je, že v případě silniční kontroly bude Pyrát pravděpodobně obviněn z maření výkonu úředního rozhodnutí, což je trestný čin. Nemělo by být problém se následně vyvinit, ale může to znamenat poměrně zásadní komplikace a nepříjemnosti. Na druhou stranu podezření z "mařenky" může paradoxně pomoci v boji ohledně původního přestupku. Je to ale trochu vytloukání klínu atomovkou.

Věřím tomu, že tady ale vymyslíme i nějaké méně riskantní postupy.

(jo a pozor na anonymizaci, zejména úplně na konci příkazu)

edit: Hoďte nám sem i ty GPS souřadnice.
« Poslední změna: 26 Ledna 2021, 23:30:13 od Číkus »
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 27 Ledna 2021, 00:15:18 »

GPS: 016°35'20.946¨ E, 49°14'40.073¨ N

Nad tou ignoraci jsem premyslel taky, jenze je pruser ze se nejspis nevi co je na dorucence. Pokud tam je vhozeno do schranky, bude doruceno fikci. Polud je tam podpis babicky tak netusim, myslim si ze by tam melo byt i cislo OP. Jenze postacka mohla dopis nechat a dopsat vhozeno dne tehdy a tehdy do schranky a v tom pripade si myslim ze by mohl byt i pruser s marenou.

Variantu b nechapu, podanim odporu se pirat prizna vlastne k doruceni prikazu.

Anonymizaci jsem podelal, pokusim se opravit. Verim ze tady to neni kriticke -)

Mrzi mne to o to vic ze Pyrat vlastne ani pyrat neni, je to slusnak, je tam 120kmh a pak omezeni na 80kmh.

O to vic mne to stve ze pokud se mu podari nekdy v budoucnu prekrocit, bude mit v karte ridice slusne naslapnuto.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 27 Ledna 2021, 00:50:08 »

Tj. cca 550 m před koncem obce?

Co je na doručence neví, ale určitě ví, že na doručence není jeho podpis. Předpokládám, že číslo jeho OP babička nazpaměť nezná a jeho podpis také neumí dokonale napodobit. Informace o vhození do schránky by nevadila, jelikož je na obálce neodtržené poučení (neodtrhávat!). Troufám si tedy tvrdit, že doručeno fikcí není (ale MMB to neví a je přesvědčen o opaku).

Varianta B: Přizná se k doručení příkazu, ale jelikož nelze použít doručení fikcí, doručeno bude, až si babička vzpomene a dopis mu předá. Tohle řešení tolik nevyužívá lhůt, ale mám za to, že by mohlo zmást SO1.

Anonymizaci opravte, po vyřešení případu bude téma přesunuto do veřejné sekce.

Označení "Pyrát" nevnímejte nijak pejorativně, používám to jako označení slušného řidič, kterého chtějí úřední parazité okrást.

Kde podle Vás končí 120?
IP zaznamenána

cyklista

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 27 Ledna 2021, 08:14:18 »

Je to v obci, tam snad nemůže být víc než 80 km/h?
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 27 Ledna 2021, 08:28:41 »

Pokud tam je vhozeno do schranky, bude doruceno fikci.

V takovém případě vidíme, že ale pošťačka neodtrhla Poučení, tedy fikce by neměla být dosažitelná ani tak.

Chápu Číkuse, ale taktika vyčkávat do promlčení je tady asi neprůchodná. Může to pomoci k rozhození standarního zpracování řízení, když se podá Odpor později a budou se uplatňovat opravné prostředky. Ale stejně ještě po nabytí moci by měli vyzvat k odevzdání ŘP, ne? To by mohl být ten bod, ve kterém se o tom účastník jakoby dozví.
IP zaznamenána