30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Opava - parkování  (Přečteno 3318 krát)

oliks

• Zobrazit profil
Re:Opava - parkování
« Odpověď #15 kdy: 09 Září 2020, 20:33:47 »

Dorazilo do datovky “Nařízení ústního jednání”...nechávám v datovce uležet (nepřihlásil jsem se, pouze email), zároveň také přišlo rozhodnutí o zaslání spisu, tak za 10 dní se dozvím více.
IP zaznamenána

oliks

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 26 Září 2020, 12:34:39 »

Přikládám nařízení o ústním jednání.

Nevím, zda se chci dostavit, zejména z toho důvodu, že Opava je poměrně daleko od mého bydliště, avšak je zde šance pořádkové pokuty.

Omluvit se? S jakým předstihem? Mohou vydat rozhodnutí bez mé účasti, nebo mi bude dán nový termín?
IP zaznamenána

oliks

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 26 Září 2020, 12:39:34 »

Ještě přikládám rozhodnutí o zaslání spisu do datové schránky. Dali si velmi záležet na argumentaci.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 26 Září 2020, 12:54:12 »

O jaké pořádkové pokutě mluvíte?

edit: Já bych se na Vašem místě vymluvil na rýmičku a kašílek (viry jsou svině!) a slušně požádal o stanovení nového termínu ústního jednání.

edit2: Nebo podat námitku podjatosti:

Tímto podávám námitku podjatosti proti všem úředníkům Magisrátu města Opavy a primátorovi městečka Opava ve věci vedené pod č.j. XXX. Dle § 14 odst. 3 správního řádu (dále také jen "SprŘ") tedy až do posouzení námitky podjatosti představeným můžete provádět pouze úkony, které nesnesou odkladu. Jelikož ústní jednání je úkonem, který odklad snese, nemůžete jej provést. To je také důvod, proč se na vámi nařízené ústní jednání 5.10.2020 nedostavím, jelikož nemůže proběhnout. Až vyřešíte podjatost (a pozor na správné určení představeného!), předvolejte mne laskavě znova.
« Poslední změna: 26 Září 2020, 13:06:06 od Číkus »
IP zaznamenána

oliks

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 26 Září 2020, 14:09:08 »

edit2: Nebo podat námitku podjatosti:

Vidím to na tu námitku, s tím, že ji podám pár dní před jednáním, pokud tedy nemusím co nejdříve pokud mám podezření ...
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 30 Září 2020, 15:30:44 »

oliks: Námitku podjatosti musíte podat hned když podjatost zjistíte.. ale na to stačí správně námitku zdůvodnit (něčím o čem jde tvrdit že jste to právě zjistil)

..navíc jestli to znamená podat námitku třebas o týden později tak na tom asi nezáleží.. problém je dát námitku podjatosti z důvodu o kterém prokazatelně víte třebas půl roku (no problém.. ono je to skoro jedno protože to stejně zamítnou)
IP zaznamenána

oliks

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 29 Října 2020, 11:32:56 »

Podána námitka podjatosti...řízení proběhlo i přesto, přímo v rozhodnutí je zamítnutá námitka...přikládám

...zároveň jak je výše psáno, nahlédnout do spisu přes datovku nebylo umožněno, v dalším kroce tedy využiji nahlížeče a odvolám se proti rozhodnutí ve lhůtě
« Poslední změna: 29 Října 2020, 17:41:48 od oliks »
IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 29 Října 2020, 12:23:16 »

Nefunkční anonymizace, jde pomocí selectu zjistit všechny údaje.
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

oliks

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 07 Listopadu 2020, 00:49:40 »

Nefunkční anonymizace, jde pomocí selectu zjistit všechny údaje.

Díky za upozornění, opraveno a připojeno plně anonymizováno,

...zároveň je dnes poslední den pro odvolání, přemýšlím tedy, na čem odvolání postavit, udělal jsem bohužel chybu v tom, že jsem neviděl spis, jelikož mi Magisrát neumožnil do něj nahlédnout přes datovku. Avšak se domnívám, že důkaz o tom, že jsem na místě zastavil na dobu delší než je nutná k nástupu/výstupu - neexistuje, a to zejména z toho důvodu, že jsem při akčním zákroku MP Opava na místě byl, avšak jsem odmítl se ztotožnit.
IP zaznamenána

JF

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 07 Listopadu 2020, 13:48:38 »

Odvolání stačí blanketní, úřad musí vyzvat k doplnění.

To odůvodnění odmítnutí podjatosti je IMHO nezákonné. Nic vám nenařizuje znát parazity a psychopaty jménem. Neuvedení důvodu námitky je vada odstranitelná výzvou k doplnění, nikoli odmítnutím námitky. Vzhledem k promlčecí lhůtě je třeba mít aktivní přístup k délce řízení. Na výzvu k doplnění blanketního odvolání požádat o prodloužení lhůty, SO1 stejně nic neposlat a následně požádat o sdělení, kdy SO1 odeslal spis SO2. Pak poslat doplnění rovnou SO2, obsáhle napadnout nezákonnost odmítnutí podjatosti a z toho plynoucí nezákonnost rozhodnutí a pro případ, že by SO2 zacházení SO1 s podjatostí potvrdil, někde na nejméně vhodném místě textu zmínit, že jste neřídil.   
IP zaznamenána

oliks

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 09 Února 2021, 22:23:31 »

Vyhráno, SO2 ruší a zastavuje řízení. Brzy přiložím anonymizované rozhodnutí.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:[WIN] Opava - parkování
« Odpověď #26 kdy: 09 Února 2021, 22:37:27 »

oliks> Gratulace!
IP zaznamenána

oliks

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 09 Února 2021, 23:11:53 »

Přikládám...
IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 10 Února 2021, 00:16:15 »

No momentíček :D Jsem sice amatér a děkuji za to, že jste to přiložil, ale mám takový svrbivý pocit, že nic vyhráno nemáte. Spíš možná zatím naopak.

SO2 zastavil řízení s řidičem pro důkazní nouzi.
Skutek se stal 6.6.2020. Dnes je 10.2.2021.
Víte, co to znamená? Že SO1 má velmi zhruba 4 měsíce na zahájení sprdele.
Jestli se mýlím, nechť Číkus tento můj blábol smaže..

Mimochodem, to odvolání jste podal blanketní? Vše bylo podáváno víceméně blanketně? Bylo nějaké aspoň trošičku šťavnaté multipodání? Z toho, co jste zde zveřejnil to na mě působí, že jste jel ve všem naprostý minimalismus a proto to pro ně nebylo problém stihnout.

Dokonce vám to tam i píšou.
« Poslední změna: 10 Února 2021, 00:38:00 od johncreek »
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 10 Února 2021, 00:51:57 »

johncreek> Nemýlíte se. To je tak když nejsem ve střehu a "Vyhráno" neověřuji. Tak uvidíme co se bude dít dál. Například se nabízí podat námět na přezkum.

edit: Ano, přezkum a požadovat, aby SO2 sice rozhodnutí zrušil, ale věc nezastavoval, nýbrž vrátil zpět k SO1.

oliks> Jak vypadalo odvolání a výzva k doplněni odvolání? Bylo odvolání doplněno?
« Poslední změna: 10 Února 2021, 00:59:13 od Číkus »
IP zaznamenána