30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: 71km - usekové měření - neztotožněn - výzva převzata na poště DS aktivní  (Přečteno 411 krát)

chama

• Zobrazit profil

Prosím o přesun do neveřejné sekce.

Zdravím Vás,
dostal jsem od kamaráda kontakt na tyhle supr stránky. Potřeboval bych poradit jestli s tím mohu ještě něco udělat. Udělal jsem z nevědomosti jednu důležitou chybu, a to takovou, že jsem převzal vývu na poště, přestože jsem v tu dobu měl datovou schránku. V domění, že mi ji musí doručit do datovky. To jsem se spletl, ale třeba tam uvidíte nějakou možnost.
Tedy chronologicky:
* 17.6.X údajný přestupek - úsekové měření Sydo Trafic Velocity
* 12.7.X výzva provozovateli vozidla
* 18.7.X přebírám zásilku na poště, kterou ignoruji z výše uvedeného důvodu
* 16.3.X+1 usnesení o odkladu
* 21.4.X+1 příkaz (správní řízení)
* 30.4.X+1 podán odpor - vozidlo jsem neřídil. Chtěl jsem naprášit Helmuta.
* 12.5.X+1 předvolání k vysvětlení
* 1.6.X+1 ústní jednání + kopie spisu. Žádost o lhůtu k písemnému vyjádření. Bylo mi řečeno, že na naprášení osoby, která řídíla je už pozdě neboť bylo zahájeno správní řízení s provozovatelem vozidla. Prý proto, že
* 1.6.X+1 výzva k písemnému vyjádření do 10 dnů

Přikládám anonymizovaný spis.
Předem moc děkuji za jakýkoliv podnět. Minimálně se aspoň něco přiučím do příště.

Díky moc za Váš čas,
chama
« Poslední změna: 10 Června 2020, 10:12:56 od chama »
IP zaznamenána

chama

• Zobrazit profil

Chtěl bych to uhrát na to, že mě nevyzvali k nabonzování řidiče. Jen výzva k zaplacení, kde je možnost udání zmíněna. Chtěl jsem Helmuta nabonzovat no, ale když mě k tomu nikdo nevzyval? Dopis jsem si sice převzal, ale ignoroval, mám přece datovou schránku o které vědí. Proč mi to tedy neposlali i tam?
chama
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Tím, že jste sprdelní výzvu osobně převzal, Vám byla korektně doručena i přes to, že máte aktivní DS. Na tomhle to nepostavíte. Snad leda, že by se na poště vydával někdo jiný, ale to považuji spíše za slepou cestu.

Předpokládám, že X = 2019, tedy promlčení ještě nenastalo.
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Nepochopil jsem, zda ta dalsi komunikace (prikaz, odpor, ...) byla jiz vedena DS nebo stale postou?
IP zaznamenána

SlušnýŘidič

• Zobrazit profil

Podle spisu byl příkaz i následný odpor podán přes DS.
Líbí se mi tam jedna věta: "Výzva bude převzala osobně na ústním jednání ..."
Tak teď nevím jestli bude nebo převzala :-)
IP zaznamenána

chama

• Zobrazit profil

Jo toho jsem si taky vsiml :) Pani na urade byla trochu nervozni kdyz jsem ji rekl ze si to chci nahrat, tak se asi soustredila aby neudelala chybu. Na tom ale asi nic nepostavim, max teda mozna pripad prodlouzim. Vypadala jako ze po mem vyjadreni uz chce rozhodnout. Prohlizeli jsme i fotky a na fotce je evidentne videt ze auto ridila zena, tedy ne ja. Sama mi rikala ze je videt ze jsem neridil ja :)
Ano prikaz pak uz dosel spravne jen datovkou. Na tento prikaz jsem rovnez datovkou podal odpor.

chama
IP zaznamenána