Prosím do kuchyně. Tak mám asi modelový případ na lhůty SprŘ během Nouzového stavu:
Skutek (nehoda) - 9.9.2019
(nenutno volat PaChy, protistrana bohužel volala, že prý má leasing... grrr.. )
Na místě souhlas se zaviněním, nesouhlas s přestupkem. (PaCH začal být nepříjemný přesně v momentě, kdy jsem zahlásil, že když mi tedy pokutu dát musí, tak to také musí poslat do správka...

)
Mno ale to zábavné teprve příjde:
Dotaz číslo 1: Jak může moje pojišťovna hradit z povinného, když ještě není případ ve správku uzavřen? (tady jde asi o mou silnou neznalost)
4.3. - vygeneroval MHMP příkaz, že Vinen.
12.3. - začátek nouzového stavu.
14.3. - převzat příkaz v datovce.
17.3. - podán odpor (projistotu - tou dobou ještě nebylo stanovisko).
19.3. - MVČR vydává stanovisko ke lhůtám:
https://www.mvcr.cz/clanek/stanovisko-ministerstva-vnitra-k-posuzovani-behu-lhut-v-oblasti-verejne-spravy-v-dobe-trvani-nouzoveho-stavu.aspx4.5. - sepsal SO1 předvolání k ústnímu na 21.5.
14.5. - dorazilo do datovky.
17.5. - konec nouzového stavu. (pokračování lhůt).
19.5. (tj dnes) - poslána omluva z §stního jednání (tu sem pak pro pobavení hodím).
dotaz číslo 2: Vykládám si to správně, že lhůta pro odpor mi vyprší 25.5.? (8dní po konci nouzového stavu? Mám sice datovku, ale SO musí posuzovat každý případ separátně?)
otaz číslo 2.5: Jak mohl úředník 4.5. vědět, že 21.5. už bude nouzový stav ukončen? Jak může někoho zvát na ústní, když není zřejmé, že bude v dané chvíli možné se dostavit?
dotaz číslo 3: hrajete již někdo nějaké řízení s myšlenkou, že agenda dopravních přestupků rozhodně není nezbytná k zajištění chodu státu?
dotaz číslo 4: má smysl v tuhle chvíli napálit Odvolání proti postupu SO1 (nedodržení lhůt; vydání předvolání v době, kdy bylo omezené vycházení a omezená agenda úřadů na nezbytnou; atp).
Díky