Zdravím,
dostal jsem lejstro následujícího znění:
"Dne 20. 03. 2020 Vám byl doručen správní příkaz č.j. XXX, kterým jste byl uznán(a) vinným(ou) ze správního deliktu dle ust. § 125f odst. 1 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů, jehož jste se dopustil(a) tím, že jste jako provozovatel vozidla v rozporu s § 10 odst. 3 uvedeného zákona nezajistil(a), aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem.
Dne 30. 03. 2020 byl proti příkazu doručen odpor, který byl podán po marném uplynutí zákonem stanovené osmidenní lhůty. O podání a lhůtě řádného opravného prostředku jste byl(a)
poučen(a) v příkaze. Sdělujeme Vám, že dne 29. 03. 2020 došlo k nabytí právní moci a k vykonatelnosti příkazu ... blabla"
Btw, příkaz se týkal přestupku řidiče, nikoliv provozovatele

Chtěl bych se v první řadě ujistit, že lhůta byla dodržena. Podle mě ano, ale pro jistotu, jestli někdo nevidí mojí botu.
Dále bych se chtěl poradit o dalším postupu. Napadají mě dvě varianty:
1) Požádat o opatření proti nečinnosti. Tady mám trochu strach, aby úřad nezačal za pár měsíců vymáhat. V minulosti jsem už jednou proti (ne)postupu daného úřadu nečinnost podával dával a kraj ji nejdříve zkoušel považovat za žádost podle InfZ (fakt

) a následně to nechal vyhnít a už se neozval.
2) Vzhledem k tomu, že dotyčná dáma je pozoruhodně neschopná i v jiných záležitostech, poslal bych neformální upozornění spolu se stížností pro neschopnost (na dotyčnou osobu by to byla už moje třetí taková stížnost). Dále námitku podjatosti dané osoby (letos "teprve" druhá).
Co myslíte?