Zdravim,
Dneska časně ráno se mi stala taková prapodivná věc. Jedu v Praze 10 přibližně ve 2:30 domů, normální jízda, žádná divočina, všude prázdno a najednou se na mě napojil Transporter MP, jeli zamnou celkem dost dlouho a bezpečná vzdálenost byla asi pro řidiče neznámá, pojal jsem podezření že se něco děje a začal jsem odbočovat do bočních uliček kterýma normálně nejezdím a furt se drželi zamnou a po 10 minutách se teda rozblikali a dali mi stopku. Vystoupili 3 opice a rozestoupili se kolem, přísáhám že jsem měl už takové podezření že jsem sahal do kastlíku pro 9mm, pak teda jeden přišel k okýnku řidiče a začal: „doklady k řízení vozidla“. V tu chvíli se ve mně vařila krev a jen jsem suše odpověděl: „důvod?“. Pak následovali kecy, že důvod mít nemusí, že mě chce jenom prolustrovat, poučit mě o ničem nemusí a musím strpět celou tuhle šaškárnu, na moje otázky neměli do kamery odpověď a opakovali jenom tu svou hloupou výzvu. Když jsem teda uvěřil tomu že se skutečně jedná o MP tak jsem jim dal občanku a na truc Průkaz vůdce rekreačního plavidla, moc mu to vtipný nepřišlo, ale mě v tu chvíli jo

, do občanky se koukal asi 2 minuty a pak mi ji vrátil a jel jsem si po svém.
Mám tedy jen pár otázek:
1) Je skutečně MP oprávněna jen tak zastavovat vozidla?
2) Nemají v nouzovém stavu výjimku?
3) Musí mi sdělit důvod zastavení?
4) Jak se k tomu postavit příště?
Vozím u sebe občas hotovost a dávám si proto radši pozor kdo ke jezdí, proto trpim lehce stihomamem a vůbec se mi nelíbí, že by mě mohl strážník takhle prudit.