30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Příkaz doručen jmenovci  (Přečteno 863 krát)

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Příkaz doručen jmenovci
« kdy: 17 Března 2020, 13:12:14 »

Můj jmenovec se stejným bydlištěm v lednu projel na červenou a nechal věc poslat do SŘ. Já jsem nyní poctivě vyzvedl příkaz. Mám sice datovku, ale jsem svědomitý občan, který nerad komplikuje práci úřadům. Nastínil jsem si možnosti a rizika. Prosím o komentář, zda se někde zásadně nepletu.

1) Ignorace, následně přijde nějaká výzva k nezaplacené pokutě, nicméně promlčení daleko. Bude pak záležet na tom, jestli se i další písemnosti povedou vyzvednout mně nebo skutečnému pachateli.

2) Zaplatím pokutu, po roce si jmenovec udělá výpis bodů a zjistí, že nikdy neviděl příkaz, ale má body. Případně si já vzpomenu, že jsem zaplatil omylem za někoho jiného a budu žádat vrácení pokuty.

3) Na příkaz zareaguji odporem.
        a) Datovkou, do přiloženého souboru nebudu psát svoje údaje a budu doufat, že si nevšimne data narození v systému datových schránek.
        b) Poštou, budu se snažit datum narození nějak nepřehledně zamíchat do hlavičky.

U tohoto bodu je riziko, že si úřad brzy všimne data narození a stihne zahájit řízení s opravdovým řidičem. V případě, že bude přehlížet data se nabízí spousta zábavy.

Přikláním se k řešení 2, měla by to být jistota s jasným výsledkem.
IP zaznamenána

asmodeus

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Příkaz doručen jmenovci
« Odpověď #1 kdy: 17 Března 2020, 17:29:19 »

Pokud není na pořadu dne bodová tíseň u jmenovce, přikláněl bych se také k 2). Všechno dokumentovat (doručenky)
IP zaznamenána

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 17 Března 2020, 18:06:53 »

Doručenka bude ve spisu, číslo OP bude mít pošta. A kdyby doručenka nebyla, tím spíš nedoručili.
« Poslední změna: 17 Března 2020, 18:48:21 od Caroprd111 »
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 17 Března 2020, 20:15:30 »

...číslo OP bude mít pošta...
Nejsem si jist, zda to pošta tak dlouho uchovává.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 17 Března 2020, 20:33:58 »

IMHO bude stačit, když Caroprd111 potvrdí, že se jedná o jeho podpis. (podobný případ)
IP zaznamenána

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 12 Dubna 2020, 10:48:22 »

Zvolena varianta 2, pokuta zaplacena. Už teď mám takový tušení, že v prosinci budu chtít pro jmenovce koupit dárek a na účtu mi budou chybět peníze.
IP zaznamenána

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 25 Června 2020, 13:26:54 »

Další podobný případ, zvolen stejný postup.
IP zaznamenána

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 06 Srpna 2020, 21:20:03 »

Drzouni si dovolili nabízet pachateli odečet bodů a vyhrožovat ztrátou oprávnění. Naštěstí doručeno nedoporučeně a jmenovec to stihl včas odchytit ze schránky.

« Poslední změna: 06 Srpna 2020, 21:21:36 od Caroprd111 »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 02 Září 2020, 18:09:07 »

Tohle téma není označeno jako privátní schválně? Lze nějak zjistit, zda na tom nejsou nějaká další témata stejně?
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 02 Září 2020, 18:45:17 »

Témata, která jsou v Kuchyni, už tento příznak mít nutně nemusí. Že spadají pod Private Topics, se řeší příznakem v databázi. Tohle řešení jsme zvolili pro jeho jednoduchost, když jsme původně řešili problém s nezobrazováním privátních témat přihlášeným uživatelům po převedení vlákna do veřejné části - při převodu bylo potřeba příznak odstranit, aby se vlákno správně zobrazovalo v přehledu témat, jinak jej bezhvězdičkoví přihlášení uživatelé v přehledu neviděli. Problém při testování pak nastal, když se takto z Kuchyně do veřejné části přenesené vlákno vracelo zpět do Kuchyně bez zatržítka u “Privátní téma”.
« Poslední změna: 03 Září 2020, 04:01:01 od kdo »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 03 Září 2020, 01:24:17 »

A jsme si jisti, že tohle téma nemůžou vidět ostatní uživatelé, kteří nejsou v "stálý člen" ani "hardcore" ale mají jen své téma v neveřejné sekci?
IP zaznamenána

gauner

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 03 Září 2020, 02:37:52 »

ani moc ne
IP zaznamenána
Přichází koronna krize: jím cornflakes, piji Corona pivo, jezdím v autě Toyota Corona, poslouchám Korna, mám kornatění tepen, skončím na koronární jednotce, jsem koronovaný blb

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 25 Prosince 2020, 21:16:02 »

Přestupek 1 promlčen, počkáme na promlčení druhého přestupku 04/2021 a zahájíme útok.
IP zaznamenána

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 02 Srpna 2021, 13:37:00 »

Obviněný konfrontoval pracovnici  na evidenci přestupků s tím, že si ničeho není vědom. Dále navštívil úředníka, který o přestupku rozhodl a prohlásil, že podpisy nejsou jeho, zažádal o přezkum a z opatrnosti podal odpor. Jmenovec zažádal o vrácení peněz. Kraj nyní přezkum smetl ze stolu, že není důvod. Nyní je prostor na správní žalobu?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 02 Srpna 2021, 13:47:28 »

Prosím o nějaký stručný časový přehled co kdy bylo podáno a co kdy bylo doručeno. Děkuji.
IP zaznamenána