Tak se mi včera večer poštěstilo být konfrontován hustokrutou posádkou emerického kcháru šerifů z LB. Níže přepis audiozáznamu
Osoby a obsazení: já, StMO (starší městský opicajt), MlMO (mladší městský opicajt)
Jedu večer liduprázdnou ulicí domů, těším se na večeři a najednou šašek se světýlkem, zastavuju a stahuju okénko.
StMO: přistupuje k autu a blbě čumí, neříká nic
já: co potřebujete?
StMO: já? co potřebuju?
já: zastavil jste mě tak asi něco chcete
StMO: 65 v obci to fakt není dobrý
já: a co potřebujete?
StMO: doklady
já: předávám doklady
StMO: spěcháte?
já: proč se ptáte?
StMO: jestli spěcháte, když jedete rychle
já: to vás vůbec nemusí zajímat
StMO: tak já jsem vás změřil jak jedete rychle, tak se slušně ptám, jestli spěcháte
já: a já vám slušně odpovídám, že se mě nemáte na to ptát
StMO: dobře, spáchal jste přestupek, který můžeme řešit blokovou pokutou.....blabla
já: nesouhlasím
StMO: s čím nesouhlasíte?
já: s přestupkem, prosím poslat do správního
StMO odchází do auta. Přichází MlMO a fotí auto ze všech stran. Zesiluju si muziku, pokuřuju a čekám. Najednou MlMO přistupuje k autu
MlMO: vystupte si z vozidla
já: co prosím?
MlMO: vystupte si z vozidla
já: proč?
MlMO: abych si vás moh vyfotit
já: prosím? co je to za nesmysl?
MlMO: já to potřebuju do správního
já: to je pěkná blbost, máte mě ztotožněnýho, takže nic takovýho nepotřebujete, víte co? řekněte mi, na základě jakého předpisu po mě chcete, abych vystoupil k fotografování
MlMO: prchá
já: vystupuju z auta a jdu za ním, opakuju otázku
MlMO: schovává se v autě
StMO: vystupuje, nějaký problém?
já: ptám se kolegy, na základě jakého předpisu po mě chce vystoupení za účelem fotografování, ale on se se mnou odmítá bavit
StMO: kolega vás vyzval a vy jste povinen výzvy uposlechnout
já: šmarja přece nemůžete vyzývat kohokoliv k čemukoliv?!
StMO: policie je oprávněna pořizovat audiovizuální záznamy
já: za zákonem stanovených podmínek, které v tomto případě nebyly naplněny
StMO: se tady budeme zkoušet z paragrafů?
já: ne, to by nemělo význam, jen jsem chtěl odpovědět na otázku
StMO: tak jsem vám odpověděl, stačí?
já: jasně, díky... sedám si zpátky do auta
MlMO: přichází s alkoměrem, klepe se... alkohol počítám nebyl?
já: proč se mě ptáte? na to snad máte ten měřák, ne?
MlMO: klepe se ještě víc, jak se mu klepou ruce, nedaří se mu nasadit na měřák náustek, když se mu to konečně podaří, dramaticky se rozkročí a dí: JMÉNEM ZÁKONA! vás vyzývám ke zkoušce na alkohol
já: vyprsknu smíchy... jasně, foukám na 3x, protože skrze smích se mi nedaří dostatečně dlouho foukat
MlMO: tady prosím, ukazuje 0,00 na displeji
já: jasně, já vím
StMO: po 20 minutách vystupuje z auta a nese mi lejstro, něco blekotá, moc ho nevnímám
já: beru si lejstro, fotím, řeknu si o tužku a počmárám klikatými čárami všechna prázdná místa na papíře
StMO: prosím vás, nečmárejte mi do toho
já: proč ne? jenom proškrtávám, aby nemohl být zápis změněn
StMO: ale já to budu posílat na úřad, tak vás prosím, abyste mi do toho příště nečmáral
já: to snad ničemu nevadí, ne?
StMO: hmmm, a můžu se zeptat, proč nesouhlasíte?
já: nechápu na co se ptáte
StMO: jestli nesouhlasíte s tím, že jste jel rychle
já: já nesouhlasím s přestupkem, o rychlosti jsem nemluvil, překročit rychlost ještě neznamená spáchat přestupek
StMO: dobře, ať to dopadne jak chce, snažně vás prosím, nejezděte tak rychle a pamatujte si to, ano? tak šťastnou cestu
Toliko ze života našich chrabrých strážců zákona a spravedlnosti, kteří na liduprázdné ulici s nasazením vlastních životů zvyšují bezpečnost a bdí nad našimi životy.
Tož tak, o průběhu SŘ budu pochopitelně informovat
slunce v břiše, fízlům zmar a se zmrdy no mercy!
BB