30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: zahájení řízení o přestupku  (Přečteno 462 krát)

čmelak7

• Zobrazit profil
zahájení řízení o přestupku
« kdy: 25 Ledna 2020, 16:58:38 »

dobry den Potřeboval bych radu jak řešit nehodu.Došel dopis o zahájení řizeni o přestupku a nařizeni ústniho jednání.jsem v pozici obviněného.
Na křižovatce s účelovou pozemní komunikací  se při jízdě nechoval  ohleduplně a ukázněně,nepřizpůsobil rychlost jízdy  zejména svým schopnostem a vlastnostem vozidla a začal předjíždět před sebou osobni auto  v době kdy dávalo znamení o změně směru jízdy,odbočovalo vlevo na účelovou komunikaci.V rozporu s ustanovením  17 odst. 5 /a předjížděl když neměl  před sebe rozhled na vzdálenost která je nutná  k předjetí.-přerušovaná čára tam je.
Došlo ke střetu přední časti se zadní částí vozidla přede mnou.
Alkohol negativní.
Zraněn jen já. natočeno kamerou z mého vozidla.policie si záznam vzala.
prosím o radu jak se v ústním jednaní k teto věci vyjádřit.díky
vice v soukromé zprávě.
jde o to že podle tohoto dopisu mi hrozí odebraní ŘP a to je problém.Jde se tomuto vyhnout?
« Poslední změna: 25 Ledna 2020, 20:33:08 od čmelak7 »
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
Re:zahájení řízení o přestupku
« Odpověď #1 kdy: 25 Ledna 2020, 21:09:53 »

Blikal při odbočování?
V tom případě jste viník, s tím toho mnoho neuděláte. Máte spis?
Napadá mě jedině to zkusit přes procesní vady.

A co vás to napadlo předjíždět? Blinkr nebyl vidět nebo za ním ještě někdo jel?
« Poslední změna: 25 Ledna 2020, 21:14:06 od opas »
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 25 Ledna 2020, 22:05:36 »

Dejte sem odkaz na video, třeba něco vymyslíme.
Reálně Vám hrozí za přestupek podle § 125c odst. 1 písm. f) bod 7. 7 bodů, pokuta 6 až 10 k + 6 až 12 měsíců ŘP do čistírny.
Na ÚJ se k ničemu navyjadřujte, vyžádejte si čas na písemné vyjádření a nechte si udělat úplnou kopii spisu.
« Poslední změna: 25 Ledna 2020, 22:09:00 od enzym »
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

opas

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 25 Ledna 2020, 22:38:51 »

Je otázka jestli na ÚJ chodit. Je tu cesta požádat o kopii spisu podle SprŘ a pak je uvařit na tom když nepošlou a odmítnou pouze přípisem a ne usnesením, atd.
IP zaznamenána

čmelak7

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 26 Ledna 2020, 10:22:08 »

dobry den, spis doma  nemám.V tomhle se moc nevyznám.Takže si mám nejak požádat o kopii spisu na městskem úřadě?Blinkr jsem neviděl,až na zaznamu 1 s před srážkou.a je otazka zda byl dán včas.zkusim to uložit a poslat odkaz jako sz.děkuji
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 26 Ledna 2020, 10:37:57 »

Jestli byl blinkr dán včas se bude posuzovat právě podle toho Vašeho kamerového záznamu. Čili: je na něm vidět, že druhé vozidlo blikalo dříve než jednu sekundu před srážkou?
« Poslední změna: 26 Ledna 2020, 12:07:53 od solaris »
IP zaznamenána

čmelak7

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 26 Ledna 2020, 12:03:33 »

na komplu to vidět není ,kvalita jen hd bez stabilizace,soubor nahrávám na ulož to, ale ma 3 gb
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 26 Ledna 2020, 13:48:03 »

Nejde to oříznout jen na ten potřebný úsek? Kdo bude stahovat a koukat na čtvrt hodiny / 3 GB? Šetřete náš čas, prosím.
IP zaznamenána

čmelak7

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 26 Ledna 2020, 13:56:18 »

zkusim to,nejsem zrovna přebornik v těchto věcech.
IP zaznamenána

čmelak7

• Zobrazit profil
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 26 Ledna 2020, 14:50:55 »

Přesunuto do neveřejné části. Ještě by bylo vhodné vložit dostupné dokumenty v anonymizované podobě a odkaz na místo nehody.
IP zaznamenána

čmelak7

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 26 Ledna 2020, 15:51:25 »

dopis úřadu + mapa
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 26 Ledna 2020, 17:52:08 »

Dobře, za tohle si můžete sám. Rozhodně jste nezačal předjíždění dříve než on odbočování. Na chybu řidiče vpředu to neuhrajete.

Zkusil bych na ústní jednání nechodit a požádat zaslání kopie spisu.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 26 Ledna 2020, 18:08:11 »

Mně zaujala zejména tříramená křižovatka s účelovou pozemní komunikací (za křižovatku se nepovažuje vyústění polní nebo lesní cesty nebo jiné účelové pozemní komunikace na jinou pozemní komunikaci).

Za kolizi si čmelak7 sice může sám i dle mého názoru, ale nezaslouží si být trestán, zejména pak ne zákazem řízení. Napadla mne varianta to uhrát tak, že se dopustil méně závažného přestupku. Při jízdě se prostě a jednoduše nevěnoval řízení, nekoukal na cestu. Když si před sebou všiml blížícího se OA, zazmatkoval, pokusil se o vyhýbací manévr, ale neuspěl. Předjíždět neměl v žádném případě v plánu, nejednalo se tedy o předjíždění. Však také ani nepoužil blinkr (kontrolky blinkru jsou naštěstí mimo záběr).
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 26 Ledna 2020, 19:13:38 »

Policie si zaznam vzala? Je mozne rici, jak moc (ne)dobrovolne to probihalo? Pripadne zkusenosti ostatnich, jak to pomahaci v takovych (pokud je sprosty podezrely pri vedomi) chvilich zkouseji?

Po shlednuti videa tam take moc polehcujicich okolnosti nevidim a pokud to organ nepodela na procesnich vecech, tak nevim nevim. Video je takove kvality, ze absence blikani nebo brzdovych svetel neprokaze. Byt na miste urednika, tak se kouknu na video, na mapy.cz a nehral jsem si s desetinama..., ale poslednich cca 540 metru pred brzdenim ujeto za cca 12 sekund a dle zaberu tachometru se po tuto dobu rychlost zvysovala, tedy v dobe, kdy si ridic uvedomil, ze tady neco nehraje, byla rychlost jeste vetsi nez vypocteny prumer.
« Poslední změna: 26 Ledna 2020, 19:24:57 od ladin »
IP zaznamenána