30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Výzva k podání vysvětlení, pořádková pokuta  (Přečteno 1008 krát)

CesarCincli

• Zobrazit profil
Výzva k podání vysvětlení, pořádková pokuta
« kdy: 21 Listopadu 2019, 12:03:54 »

Zdravím,
přišla mi výzva k podání vysvětlení kivůli překročení rychlosti. Jelikož jsem měl strach o ridičák vše jsem předal právnímu zástupci, který mi doporučil jakékoli psaní ignorovat.
Původně přestupek spadal pod MP, poté se přesunul pod Magistrát který mne vyzval ať se dostavím. Právní zástupce říkal, že tam pujde a odmítne podat vysvětlení. Když jsem se ho den dopředu ptal zda tam byl připadal mi zaskočen (pravděpodobně na to zapoměl). Pak na rychlo odpověděl že to bude řešit ingorací a počká co se bude dít dál.
Následně mi přišla pořádková pokuta za bezdůlvodné odepření vysvětlení a opakovaná výzva k dostavení. Nejprve si to prý rozmyslí ale nejspíše se k ní dostaví.
Nechápu tedy proč to neudělal hned na poprvé! Budu tedy platit pořádkovou pokutu. Pak pokutu porvozovatele vozidla nebo jak to je?
Je popisovaný postup správný?
Moc děkuji za objasnění.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Výzva k podání vysvětlení, pořádková pokuta
« Odpověď #1 kdy: 21 Listopadu 2019, 12:14:20 »

Ohledně překročení rychlosti: Byl jste po změření zastaven a ztotožněn?

K pořádkové pokutě: Nic neplaťte a podejte opravný prostředek. Je zřejmé, že Vaše odepření vysvětlení nebylo bezdůvodné.

Nahrajte nám sem v anonymizované podobě dokumenty, které k tomu máte.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 21 Listopadu 2019, 12:18:20 »

Je to čistě náhodou Brno?

Jak a kdy byla ta Výzva k podání vysvětlení a jaký byl termín k tomu podání?
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 21 Listopadu 2019, 12:20:53 »

Jestli je právní zástupce advokát, tak bych ho 1) vyměnil, a 2) nebude-li pořádková pokuta nakonec zrušena a budete ji muset zaplatit, uplatnil bych ji po něm, resp. jeho pojišťovně (z povinného pojištění odpovědnosti). Jestli to je neadvokát, tak bez ohledu na to, jestli si ho platíte, vyměnil bych ho taky, když si ani nepamatuje, že cosi slíbil ...

Pokud jde o řešení situace, je zde na fóru opakovaně popsáno, stačí hledat. Nutit podezřelého někam se dostavovat a dodávat proti sobě důkazy pořádkovými pokutami je nezákonné (viz I. ÚS 1849/08). Odvolejte se (radši sám, pan zástupce by na to pravděpodobně nejdřív zapomněl a pak by vám vysvětlil, že bylo lepší to ignorovat).
IP zaznamenána

CesarCincli

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 21 Listopadu 2019, 13:18:36 »

Zasílám anonymizované dokumenty. Fórum jsem si pročítal ale bohužel jsem nenašel stejnou situaci a nebyl jsem si jistý jestli je postup spravný.

Děkuji za ochotu.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 21 Listopadu 2019, 14:01:28 »

Fórum jsem si pročítal ale bohužel jsem nenašel ...
Kecy v kleci. Když do vyhledávání napíšete "pořádková pokuta", najdete plno témat - ano, některá nejsou úplně přiléhavá (řeší se třeba urážlivá podání), ale to nic nemění na tom, že tu informace jsou a nikterak velkým úsilím je lze najít.

Pokud tím nechcete ztrácet čas, máte možnost - využít pomoc někoho, kdo už to umí a hledat nic nemusí. BTW relevantní reakce dostáváte, bylo úplně zbytečné urážet inteligenci ostatních uživatelů blábolem „hledal ale nenašel“. Mlčeti zlato.
IP zaznamenána

CesarCincli

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 21 Listopadu 2019, 14:19:44 »

Omlouvám se jestli jsem někoho urazil. Nic takového jsem nechtěl. Přišel jsem si pro radu a byl bych sám proti sobě kdybych zde někoho urážel. Pouze jsem konstatoval to že jsem fórum pročetl poměrně důkladně. A i když jsem našel spoustu podobných témat, nedokázal jsem si najít souvislosti jelikož nejsem práva znalý.
Navíc to co jsem se dočetl bylo v rozporu s dosavadním postupem a proto jsem chtěl informace ke konkrétní situaci.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 21 Listopadu 2019, 14:38:48 »

Můžeme ještě poprosit o časovou osu kdy mělo dojít k přestupku a kdy byly doručeny jednotlivé dokumenty? Alespoň řádově, třeba měsíce.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 21 Listopadu 2019, 14:44:18 »

Omlouvám se jestli jsem někoho urazil.
Omlouvat se nemusíte. Tak namátkou z toho, co vylezlo z vyhledávání "pořádková pokuta" na fóru:

https://www.30kmh.cz/index.php?topic=5423 (starší podání vysvětlení, mj. právě v Brně a už tam tazatel pojal podezření, že to je příprava na inkaso pořádkových pokut)

https://www.30kmh.cz/index.php?topic=8769.0 (tady už opět Brno pořádkovou pokutu udělilo)

Pokud jste opravdu fórum, jak tvrdíte, "poměrně důkladně pročetl", tak nechápu, že se neptáte konkrétně ve vztahu k tomu, co už jste pročetl. A taky mi prosím vysvětlete, co v těch dvou výše odkázaných případech se od vašeho liší, že údajně "nedokážete najít souvislost", je to "v rozporu s dosavadním postupem" atp. Kdybyste napsal - četl jsem vlákno to a to, ale [konkrétní věci] nerozumím, protože [důvod], nebo můj případ se ale od toho probíraného liší tím, že [konkrétní jiná okolnost], tak vás navrhnu na prestižní ocenění nejlepší nový uživatel 30kmh.cz měsíce. Ale za otřepané "všechno jsem tu přečetl a nic jsem nanašel" jste dostal to, co jste dostal. Neberte si to osobně, vzkaz je snad jasný - pojďme konkrétně k případu, protože snahu MMB obohatit se navíc i nesmyslnými pořádkovými pokutami nelze nechat bez reakce.
IP zaznamenána

CesarCincli

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 21 Listopadu 2019, 14:51:28 »

Můžeme ještě poprosit o časovou osu kdy mělo dojít k přestupku a kdy byly doručeny jednotlivé dokumenty? Alespoň řádově, třeba měsíce.

Přestupek byl spáchán na konci června, první výzva od MP došla na konci července, nasledovala výzva od magistrátu v říjnu a
v podstatě týden po vypršení 15-ti dní (v listopadu) došla výzva zároveň s pokutou. Mám tedy asi 2 týdny na řešení.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 21 Listopadu 2019, 15:10:07 »

Nejdůležitější teď je včas podat odvolání proti rozhodnutí o udělení pořádkové pokuty. Pro začátek stačí blanketní.

Co se týče opakované výzvy:

a) Opakované ignorování by mohlo vést k opakované (a opět protiprávně uložené) pořádkové pokutě. Mohlo by to mít veselou dohru u odvolačky nebo ještě lépe u soudu, ale nejsme si jist, zda jste nakloněn takovému boji.

b) Písemné odepření podání vysvětlení by mělo stačit, ale ti blbci z MMB jsou beztak schopni uložit pokutu i tak. (což by mohlo ve výsledku dopadnout stejně jako a) )

c) Udat řidiče. Vhodně zvolený řidič by to mohl dát MMB pořádně sežrat. (což by teoreticky mohlo mírně znesnadnit obranu proti pořádkové pokutě)
« Poslední změna: 21 Listopadu 2019, 15:14:25 od Číkus »
IP zaznamenána

CesarCincli

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 21 Listopadu 2019, 15:24:16 »

Pokud jste opravdu fórum, jak tvrdíte, "poměrně důkladně pročetl", tak nechápu, že se neptáte konkrétně ve vztahu k tomu, co už jste pročetl. A taky mi prosím vysvětlete, co v těch dvou výše odkázaných případech se od vašeho liší, že údajně "nedokážete najít souvislost", je to "v rozporu s dosavadním postupem" atp. Kdybyste napsal - četl jsem vlákno to a to, ale [konkrétní věci] nerozumím, protože [důvod], nebo můj případ se ale od toho probíraného liší tím, že [konkrétní jiná okolnost], tak vás navrhnu na prestižní ocenění nejlepší nový uživatel 30kmh.cz měsíce. Ale za otřepané "všechno jsem tu přečetl a nic jsem nanašel" jste dostal to, co jste dostal. Neberte si to osobně, vzkaz je snad jasný - pojďme konkrétně k případu, protože snahu MMB obohatit se navíc i nesmyslnými pořádkovými pokutami nelze nechat bez reakce.

Máte pravdu, že Vámi zvolená témata jsou totžná s mým. Bohužel jsem prošel rozcestník a filed survival manual. Jednotlivá
témata jsem pak rozklikával a vyhledání nepoužil :/ Děkuji za navedení na spravná témata.   

A teď tedy k samotnému řešení:

Nejdůležitější teď je včas podat odvolání proti rozhodnutí o udělení pořádkové pokuty. Pro začátek stačí blanketní.

Co se týče opakované výzvy:

a) Opakované ignorování by mohlo vést k opakované (a opět protiprávně uložené) pořádkové pokutě. Mohlo by to mít veselou dohru u odvolačky nebo ještě lépe u soudu, ale nejsme si jist, zda jste nakloněn takovému boji.

b) Písemné odepření podání vysvětlení by mělo stačit, ale ti blbci z MMB jsou beztak schopni uložit pokutu i tak. (což by mohlo ve výsledku dopadnout stejně jako a) )

c) Udat řidiče. Vhodně zvolený řidič by to mohl dát MMB pořádně sežrat. (což by teoreticky mohlo mírně znesnadnit obranu proti pořádkové pokutě)

Odvolám se co nejdříve (nebo spíše se pokusím právního zástupce k tomu dokopat). Soudně to řešit s ohledem na čas tím strávený spíše nechci.

b) písemné odepření také zašlu

IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 21 Listopadu 2019, 17:12:10 »

Ještě by nebylo špatné poškádlit SO požadavkem, že vůbec neprokázal jím penalizovanou absenci důvodu odepření podání vysvětlení. :-)
CesarCincli: možná by nebylo špatné dotyčné dokumenty zaslané od SO oskenovat, zanonymizovat a hodit sem, ať se na to můžeme podívat.
IP zaznamenána

CesarCincli

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 21 Listopadu 2019, 17:20:13 »

Ještě by nebylo špatné poškádlit SO požadavkem, že vůbec neprokázal jím penalizovanou absenci důvodu odepření podání vysvětlení. :-)
CesarCincli: možná by nebylo špatné dotyčné dokumenty zaslané od SO oskenovat, zanonymizovat a hodit sem, ať se na to můžeme podívat.

Výzva je ke stažení jako příloha u mého druhého příspěvku ( celkové pátého) od shora :)
Nebránil bych se i této možnosti (sladleni) ale bohužel se bojím ze můj zástupce na to nepřistoupí a já se do takového psaní nechci pouštět.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 21 Listopadu 2019, 17:40:36 »

Toho zástupce se co nejdříve zbavte.
IP zaznamenána