Nedávno jsem řešil podobný problém. Akorát skrz nesvítící potkávací světlo do středu vozovky. Zastavili moji, naštěstí se mnou na místě spolujezdce.
Chtěli výpalné 100,- Kč !!!

Samozřejmě odmítnuto.
Takže začli obstruovat a nechtěli nás nechat odjet, že je auto nezpůsobilé provozu. Tak jsem přehodil žárovky a hotovo. Mezitím sesmolili nějakou sračku pro správní řízení.
Jedinou chybou bylo, že to moja podepsala - fízl ji vyhrožoval, že když nepodepíše, tak ji nevrátí doklady... Měl štěstí, že už jsem tou dobou seděl v autě...
Z SO chodily nějaké dopisy, samozřejmě odmítnuto podání vysvětlení, na zahájení řízení taky nikdo nešel. Vše řešeno přes DS. Potom přišlo rozhodnutí, kde ten idiot sesmolil společně s předvolanými policisty takovou sračku, že jsem se ještě týden smál
Posláno odvolání na KÚ, kde seděl konečně někdo rozumný a řízení zastavil. Policisty usvědčil ze lži při výpovědi u SO, ještě je tam zjebal, že vlastně ani nemělo nic na SO jít, protože závada byla odstraněna na místě. Taky mě překvapilo, že zmínil nulový materiální aspekt přestupku s tím, že se jedná o bagatelní věc a vůbec se nic nemělo řešit.
Takže bych se toho moc nebál. SO těžko prokáže, že to před jízdou nesvítilo a pokud tam nebude sedět idiot, tak to dál nebudou řešit. Pokud jo, tak věřím, že na KÚ to dopadne stejně jak výše.