30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Předjíždění a nehoda (motorkářská klasika vlevo)  (Přečteno 689 krát)

combi

• Zobrazit profil
Re:Předjíždění a nehoda (motorkářská klasika vlevo)
« Odpověď #15 kdy: 06 Října 2019, 22:25:20 »

Datovku zatím nemám.

Poštu přebírat na trvalém mohu, je to nekomfortní, ale ne nemožné, jen nedokážu monitorovat každý den. Ale asi dvakrát v týdnu by se tam dalo zajet. Asi středa a pátek by mohlo stačit.

Formulace cca " Žádám Vás tímto o stanovení nového termínu k podání vysvětlení protože se nemohu dne toho a toho tam a tam dostavit"

V dopise píšou, abych jim volal když se nemohu dostavit, to asi nebudeme reflektovat. Si to určitě nahrávaj (asi jsem paranoidní)
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 07 Října 2019, 00:06:48 »

Předjížděl jsem auto na motorce a když jsem byl cca v jeho úrovni jednou bliknul a strhnul to vlevo. Bohužel jsem neměl ani šanci nějak zareagovat [...]
Hmm, co jste uváděl zde se jako obvykle trochu (dost) liší od toho, co jste řekl policii. Navíc jestli to chápu, odvezla vás RZS a na fízlárnu jste šel až dodatečně a s možností si vše promyslet - což je naprostý luxus, protože když jako obvykle účastník nehody zůstane na místě, má sice možnost policii nic neříct nebo hned žhavit telefon na advokáta, PČR pak ale vyšetřuje podle zásady kdo nevypovídá, doznává. Mohu-li vaši návštěvu fízlárny k něčemu přirovnat, tak jak zpívá Nohavica, trumfové eso v mariáši házím do talonu ...

Není to úplně ztraceno, ale už nesmíte udělat další chybu. Zpomalit teď trochu běh věcí a především se podrobně seznámit s tím, co sdělil druhý řidič policii, co případně řekl/řekne úřadu, jaké jsou další podklady a důkazy, jak věc uzavřela policie, zda je i druhý řidič stíhán či alespoň podezřelý (z porušení § 21 ZPPK, způsobení nehody se zraněním ...) je dobrý začátek.
IP zaznamenána

combi

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 07 Října 2019, 09:34:20 »

Problém na Policici byl že mě naštěstí nevyslechla ta Inspektorka co to vyšetřovala, měla dovolenou a nějaké rodinné trable. Nejsem kovanej ve formulacích vzhledem k SO jako je Policie. Ta policistka co tam byla mi samo vůbec s formulací nepomohla, a já jsem kokot že jsem si to pořádně a v klidu nepřečet, byl jsem tou dobou rád že žiju. Bylo to 3 den po nehodě. Jen mi ukázala fotky z nehody a to jsem pak venku hodil šavlu, když mi došlo že jsem tam mohl mít křížek.

A teď k věci.

1)Tedy požádat písemně o jiný termín podání vysvětlení.
2)Dostat se ke spisu. Zajistit kopii, či nechat nahlédnout zmocněnce.
3)V návaznosti na spis stanovit další postup

Chápu to tak správně? 
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 07 Října 2019, 11:34:11 »

Že vám „s formulací nepomohla“ ještě můžete být rád. Dost často vypadá podání vysvětlení tak, že to napíše policajt prakticky sám a kdo vysvětlení podává jen kývá. Výsledek je téměř vždy devastující, a to nejen v případě, že má policajt předem jasno a chce dotyčného „uvařit“, ale paradoxně i když by mu chtěl pomoci.

K věci. Procesně ano, omluvit se písemně a někoho poslat nahlédnout do spisu, pak se uvidí.

Jinak se tu hraje víc her současně. Vám půjde o ŘP a pokutu. Řidiči auta taky, protože ať už blikal včas nebo ne, měl si před odbočením hlídat levé zrcátko. Pak jde o plnění pojišťoven, je tu zřejmě nějaká škoda na obou strojích a ve vašem případě i hafo nároků z toho zranění (bolesné, účelně vynaložené náklady, ušlý výdělek/zisk po dobu léčení). I kdyby to směřovalo k rozdělení zavinění, může jít o nezanedbatelné částky.

Váš další postup závisí i na tom, čeho chcete dosáhnout, priority mohou být velmi různé. Např. někdo hlavně nechce/nesmí přijít o ŘP. Někdo by chtěl z toho co nejlíp vyjít finančně (přičemž nerozlišuje pokutu, výdaje např. za právní pomoc, plnění pojišťovny, jde jen o celkový součet). Někdo touží hlavně po (co nejpřísnějším) potrestání druhého účastníka nehody. A někdo je rád a vděčný, že přežil, a chce to hlavně mít rychle za sebou.

Věcně půjde asi hlavně o to, kdy auto začalo blikat a kdy jste ho začal předjíždět. Celkově nejde o úplně jednoduchý případ, jestli nemáte žádné zkušenosti se správním řízením, zvažte vyhledání pomoci (ať už na profesionální bázi, nebo alespoň někoho, kdo už to párkrát dělal) - netrénovaný jedinec proti úředníkovi a jeho sice jednoduchým, ale účinným fintám, nemá šanci.
IP zaznamenána

combi

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 07 Října 2019, 12:38:46 »

O co mě jde?

1) Nemyslím si že jsem viníkem nehody. Nikdy bych nepředjížděl auto, které byť jen náznakem se snaží odbočit, mění rychlost, brzdí, najíždí si ke sředu vozovky, nebo bliká. Zabít se nechci nemám proč, jsem rád živej.

2) Nepřekročil jsem rychlost a nechoval se nepředvídatelně, nikoho neohrožoval neomezoval.. Nic si na moto a v autě nepotřebuji dokazovat, není to můj naturel.

3)Vyvázl jsem z nehody s velikým a neskutečným štěstím. Jsem skoro zdravej a to je to nejdůležitější!!!!

4)Do práce jezdím autem protože jinak se tam dopravovat prostě z místa bydliště nedá. Tedy ŘP potřebuji.

5)Po nehodě tam řidiči auto hodně lidí spílalo že mi nedal šanci a že neblikal, ale kontakty na ně nemám. Vím že je tam jeden či dva svědci, to mi řekla ta Policistka co to se mnou sepisovala, ale nevím co vypověděli. Ale mělo by to být snad ve spise.(zaprotokolovaný na Policii ?) To je všechno, ale jeden povídal.

6)Nejde mi o to někoho sejmout nebo tak něco. Ale myslím že jsem to neudělal a čekal jsem že by se to mohlo rychle vyřešit v můj prospěch.

7) Hledat si právníka?
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 07 Října 2019, 14:15:33 »

Že jste chtěl nabourat vám nikdo tvrdit nebude. Že jste viděl blinkr a přesto to tam poslal a spoléhal, že to stihnete, případně že vás řidič vidí, asi taky nikdo tvrdit nebude a jestli jo, těžko to čímkoliv prokázat. Už z toho, jak je formulovaná výzva, to ale vypadá, že policejní verze, která se pravděpodobně překlopí do vašeho obvinění z přestupku, pracuje s tím, že vozidlo znamení dávalo. Zřejmě se míří ke skutkovému závěru, že jste blinkr neviděl ač jste vidět mohl a měl, čímž jste jednak porušil nějakou obecnou povinnost (věnovat se plně řízení, sledovat situaci v provozu ...) a hlavně předjížděl auto, co dává blinkr, což je výslovně zakázáno a trestáno zákazem řízení. Vše z nedbalosti, ale to nic nemění na podstatě.

Na PČR jste uvedl (resp. zapsala paní inspektorka, co chyběla ve škole při probírání vyjmenovaných slov po L) toto: V tento okamžik jsem si vůbec nepovšiml, že vozidlo, které předjíždím, dává znamení o změně směru jízdy. Když jsem vozidlo míjel, jednou bliklo levým blinkrem a změnilo směr jízdy ... Vyznívá to dost tak, že vozidlo blikalo a vy jste si toho všimnul až když jste byl vedle něj. Naštěstí to není úplně jednoznačné a dá se s tím ještě pracovat, ale zavařil jste si až dost.

Další dosti hrozivé je ve výzvě se vyskytující spojení slov v těsné blízkosti před ní [myšleno křižovatkou]. To zase vypadá jako příprava na to, že jste do levého vjel na poslední chvíli (něco jako obrácená myška).

Zda shánět právníka - to záleží na vás. Nestane se nic horšího, než že dostanete nejspíš minimální sazbu, tj. 5000 Kč a 6 měsíců zákaz (fakticky 3), protože úřad bude mít splněno a hrotit výši trestu není důvod (navíc je zjevné, že největším trestem je samotná nehoda a největší prevencí nikoliv pokuta, ale vědomí, že příště nemusíte mít štěstí v neštěstí). Pokud jste zároveň smířen s tím, že nedostanete nic od pojišťovny, tak to víceméně nemusíte řešit.

Přístup „neudělal jsem nic špatného a očekávám rychlé automatické vyřešení v můj prospěch“ povede k těžké frustraci. Pokud k tomu chcete přistoupit aktivně a nějak to ovlivnit, berte to jako snahu o to vyjít z toho co nejlíp a vykašlete se na něco jako spravedlnost, ta celkově v tomto typu řízení dostává na frak. Zda to zvládnete svépomocí (případně s radami odsud) nebo ne - to je taky na vás, nechci vám podsouvat, že bez advokáta nebo třeba služeb nezaplatim.cz byste byl úplně bez šance, ale rozhodně je to krajně nevhodný případ pro kohokoliv, kdo to podstupuje poprvé.
IP zaznamenána

combi

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 07 Října 2019, 18:55:04 »

Děkuji za zhodnocení situace.

Jsem v takové situaci poprvé. A protože vinu necítím, či si jí nejsem vědom chci bojovat!!!

Jednou jsem zavinil nehodu, ale tam nebylo o čem diskutovat a chyby jsem si byl vědom, trest jsem přijal.
« Poslední změna: 07 Října 2019, 18:57:33 od combi »
IP zaznamenána

msk

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 08 Října 2019, 12:28:44 »

Ja myslim ze HH to vyboldoval presne. Malo ostrazitemu cloveku (rozumej ktory este nepochopil pravidla hry) moze veta "jsem si vůbec nepovšiml, že vozidlo, které předjíždím, dává znamení" pripadat neskodna, ale v doslovnom preklade znamena "vozidlo davalo znamenie, ale vlastnou nepozornostou som si to nevsimol". Spravna formulacia mala byt nejak takto: "Vozidlo nedavalo znamenie o zmene smeru a ani z jeho vonkajsich znakov nebolo zrejme, ze by malo v umysle odbocit. Az v momente, ked som sa dostal do jeho tesnej blizkosti, vozidlo raz bliklo a okamzite zapocalo odbocovaci manever, ktorym mi uz nedalo ziadnu sancu zrazke zabranit".

Chapem ale, ze v situacii v ktorej sa clovek ocitne raz-dva krat za zivot mu proste nedojde, ze osoba, ktora sedi proti nemu, je amoralna spina ktorej cielom je ta len co najviac potopit a oholit. V takomto svete ale proste zijeme.
IP zaznamenána
automaticky mi tykaj

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 12 Října 2019, 21:11:28 »

za úspěch bych v tomto případě - ačkoli tedy nevíme, co je ve spisu - považoval, že SO přiřkne zavinění oběma stranám.
aby byl úspěch úplný, je třeba řízení udržet v chodu takovou dobu, aby ani jedné straně nevznikla škoda

pakliže ve spisu bude výpověď nějakého svědka ve Váš prospěch, pak se asi dá lépe pracovat

každopádně skutečnost, že libovolný udělený trest je navždy zapsán ve Vaší kartě řidiče, kteréžto z Vás pro libovolný další přestupek dělá piráta, je lépe to uhrát tak, aby žádný záznam nevznikl
jestli se cítíte toho docílit sám, nechám samo na Vás
IP zaznamenána