30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Předjíždění a nehoda (motorkářská klasika vlevo)  (Přečteno 705 krát)

combi

• Zobrazit profil
Předjíždění a nehoda (motorkářská klasika vlevo)
« kdy: 04 Října 2019, 15:24:49 »

Ahoj Všem,
měl jsem nehodu. Předjížděl jsem auto na motorce a když jsem byl cca v jeho úrovni jednou bliknul a strhnul to vlevo.
Bohužel jsem neměl ani šanci nějak zareagovat a šel přes přední haupnu do pangejta.

Podal jsem vysvětlení na Policii (asi velká chyba) a docela brzo po nehodě ještě dost vyjukanej ze všeho co se stalo.

Teď mě pověřený úřad poslal PŘEDVOLÁNÍ K PODÁNÍ VYSVĚTLENÍ a vypadá to že mi to chtějí přišpendlit.

To ve zkratce cca vše.

Poradíte jak se zachovat a jak jednat souředníkama??

Předem moc za vše děkuji

Je možné toto řešit v neveřené sekci fora. Předem děkuji adminům za pomoc a přesun do neveřejné části.

« Poslední změna: 04 Října 2019, 16:37:45 od p_b »
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Předjíždění a nehoda (motorkářská klasika vlevo)
« Odpověď #1 kdy: 04 Října 2019, 15:39:20 »

Vzhledem k tomu, že hrajete nejspíše o papíry a poměrně tučnou pokutu, bych přemýšlel o právníkovi. Záleží na tom zda jste na ŘP závislý.
IP zaznamenána

combi

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 04 Října 2019, 15:56:08 »

Rozhodně o ně nepotřebuji přijít.
IP zaznamenána

.qoyi

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 04 Října 2019, 19:20:48 »

Bude se hrat na to, jestli ste zahajil predjizdeni pred tim nebo potom co zahajila odbocovaci manevr. Zda vas mohla videt ci nikoliv. Taky uplne nevim proc by se v tomto pripade melo hrat o papiry, bylo tam zraneni ci zakaz predjizdeni?
IP zaznamenána
Think for yourselves. Don't be sheep.

combi

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 05 Října 2019, 10:43:08 »

Podle mě se teď už vůbec nehraje o to jak se to stalo, ale jak sejmout motorkáře.

1. předjíždění jsem zahájil dalece před křižovatkou a dalece před tím než začal odbočovat, viditelně a předvídatelně!
2. vidět mě měl, jel jsem v levém pruhu v jeho středu a měl jsem výstražnou vestu. (on měl v autě pasažéry)
3. zranění ve velkém štěstí a souhrou všech okolností lehké
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 06 Října 2019, 09:04:47 »

Pro přesun mimo veřejnou část zatím nevidím důvod. Podle vašeho popisu je zavinění nehody (jak z hlediska přestupkové odpovědnosti, tak odpovědnosti za škodu a vaše zranění) zcela na straně řidiče odbočujícího automobilu. Neuvedl jste, z čeho dovozujete, že „vám to chtějí přišpendlit“.

Podle vás SO zatím chce jen podání vysvětlení, jestli v předvolání je nějaká formulace, podle které to vypadá, že je to k vaší tíži, že vás nechtějí jen jako poškozeného resp. svědka, tak to upřesněte. Podání vysvětlení můžete odepřít, budete-li mít dojem, že se to má otočit proti vám. Zda tam vůbec chodit si musíte zvážit sám - úplně optimální by bylo tam zajít, zjistit co je ve spisu (zejména jak to uzavřela PČR), zjistit neformálně, jak na to úředník nahlíží a co s věcí hodlá dál dělat, a sdělit nic nebo jen to, co už stejně vědí - případně nějak upřesnit, co se událo po vašem vytěžení PČR (např. rozsah zranění, zpřesnění škody ...).

Jestli s vámi zahájí nějaké řízení nebo až budete mít protokol od policie, můžeme vlákno přesunout.
IP zaznamenána

combi

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 06 Října 2019, 17:42:41 »

Dokument 1
IP zaznamenána

combi

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 06 Října 2019, 17:44:20 »

Dokument 2
IP zaznamenána

combi

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 06 Října 2019, 18:05:51 »

Je to tam špatně vidět přepisuji.

měl porušit § 4 písm. b) a § 17 odst. 5 písm. e) zákona o silničním provozu.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 06 Října 2019, 19:30:46 »

Doporučuji domluvit si nějaký pozdější termín podání vysvětlení. Považuje-li Vás SO za viníka, velice pravděpodobně se pokusí vyslechnout Vás jako prvního, což je nevýhodné, neboť druhý řidič bude mít možnost seznámit se před svým podáním vysvětlení s obsahem toho Vašeho. Zdvořilou žádostí o odložení podání vysvětlení a seznámením se s obsahem spisu vč. vysvětlení druhého řidiče před podáním vysvětlení můžete celou věc otočit ve svůj prospěch.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 06 Října 2019, 20:24:05 »

Já bych preferoval vysvětlení odepřít. Samozřejmě se předtím omluvit a zkusit domluvit jiný termín je dobré pro aktivní přístup k délce řízení.

K podání vysvětlení nemůže combi nikoho zmocnit. Pokud SO zhodnotí, že mu zkusí přestupky přišít i bez podání vysvětlení, může již plně využívat (zkušenějších) zmocněnců. Na seznámení se se spisem bude dost času po zahájení správního řízení.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 06 Října 2019, 20:29:11 »

Přemístil jsem téma do Kuchyně. Jde o dost a z přiložených dokumentů by úředník mohl případ snadno identifikovat. Navíc takto přestane do tématu vnášet své bohapusté bláboly soudruh Kamiq.
IP zaznamenána

combi

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 06 Října 2019, 21:52:38 »

Děkuji za přemístění tématu.

To znamená cca 14-17 nebo dříve? Poslat doporučeně omluvu že se nemohu zúčastnit z nějakého důvodu a požádat o nový termín?

Nebo odepřít podání vysvětlení rovnou?

Jak posílat poštu? Doporučeně do vlastních rukou, nebo s doručenkou?
Mám ještě problém s tím že nebydlím v trvalém a při podání vysvětlení na Policii jsem to uved, ale přesto mi přišla doručenka od magistrátu na trvalej. Mám řešit i tohle a uvést zasílací adresu znovu?
« Poslední změna: 06 Října 2019, 21:57:15 od combi »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 06 Října 2019, 22:13:22 »

Podání posílejte doporučeným dopisem, obsílky přebírejte poslední den lhůty. (datovou schránku nemáte, je to tak?)

Požádáním o stanovení nového termínu asi bude v tuto chvíli optimální. Nezavíráte si tak dveře a zda podáte vysvětlení si tak můžete rozmyslet později.

Máte možnost přebírat v místě trvalého bydliště poštu? Do omluvenky z podání vysvětlení a žádosti o nový termín můžete přidat požadavek, aby Vás příště kontaktovali na uvedenou kontaktní adresu. I tak by ale bylo dobré hlídat schránku v místě trvalého bydliště.
IP zaznamenána