30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Výzva Jihlava tunel  (Přečteno 1514 krát)

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Výzva Jihlava tunel
« Odpověď #30 kdy: 14 Února 2020, 09:04:14 »

Nezamýšlel jste se nad tím, že by bylo možné obecně napadnout rychlostní past, kterou na vjezdu do toho tunelu vytvořili tím, že ve směru jízdy na Znojmo:
1) umístili značku B20a s omezením rychlosti na 80 km/hod. v místě, kde začíná odbočovací pruh, a to hned vedle vozovky;
2) umístili značku B20a s omezením na 60 km/hod. tak daleko (a v rozporu s TP65 - bod 8.2.1) od hlavní silnice a tak blízko k odbočce, že to u řidiče může zcela běžně vyvolávat podvědomý dojem, že se rychlostní omezení vztahuje k odbočce;
3) z nepochopitelných důvodů vypnuli světelné značení (B20a s omezením na 60 km/hod.), které se nachází nad vozovkou?

Pokud by jim šlo opravdu o to, aby byla dodržována rychlost 60 km/hod., předpokládal bych, že se postarají o značení, které je v naplnění jejich bohulibého zájmu o bezpečnost podpoří. Jihlavský tunel takto považuji za jednu ze tří aktuálně nejdrzejších rychlostních pastí v ČR.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 19 Února 2020, 09:17:53 »

Taky jsem se nad tím párkrát zamýšlel že to zmatečné.
Mě teda změřily z druhé strany. Tam je značení taky takové pofidérní, značka je na hraně odbočky.
No uvidíme co vymyslí dál, až otevřu DS a kouknu na další termín a zjistím že se mi určitě kryje s nějakou důležitou navštevou lékaře nebo něčeho podobného.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 19 Února 2020, 10:05:32 »

Vašemu textu sice jako obvykle moc nerozumím, ale v přípisu, který jste zde zveřejnil, je jednoznačně uvedeno, že se jednalo o směr jízdy na Znojmo, čili situace před začátkem měřeného úseku vypadala takto (jel jsem tam před měsícem, oproti fotkám na Googlu se nic nezměnilo).
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 19 Února 2020, 13:39:36 »

omlouvám se, blbě jsem jsi to přečetl. Myslel jsem že píšete o směru od Znojma. Tam je to totiž tak, že za značkou 60tka je připojovací pruh ze spodní křižující komunikace čiliž podle mne šedesátka končí hned po par metrech. Ve směru na Znojmo je tam sice na šedesátkou cedule tunel ale taky na tom rozcestí je to takový divný. No uvidím, zkusím verzi dle p. Číkuse, nechat je vydat rozhodnutí bez důkazu o přestupku obviněného. Tohle bych si nechal až do druhého kola:-)
Děkuji za hodně dobrý podnět.
8.2.1. je dobrý, pokud bude počítat vzdálenost k jízdnímu pruhu, tak je určitě blíže k odbočce než k hlavní sinici, a ještě bych přidal že že značka není za hranicí křižovatky (ta hranice křižovatky je dost na hraně).
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 25 Března 2020, 13:20:10 »

Teď dotaz spíš na právníky.
Na jednání které má proběhnout v následujících dnech jsem poslal omluvu z neučasti protože karantena a protože OČR.
Takže do června to asi udržím.
Nemůže se stát že se díky nastalé situaci, budou uplatňovat nějaký restart nebo přerušení a prodlužování lhůt?

děkuji za vyjadření, určite se to bude hodit i jiným.

IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 25 Března 2020, 13:25:24 »

Trvejte na tom, že se ústního jednání chcete zúčastnit, ať navrhnou termín po ukončení nouzového stavu.
« Poslední změna: 25 Března 2020, 13:30:50 od Číkus »
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 26 Března 2020, 12:28:35 »

Teď šla omluva která je dle mě obhajitelná. Takže pokud udělají jednání beze mne, tak nemají důkaz.

Spíš mě zajímá jestli tento stav má nějaké odkladné, přerušovací, restatrující následky.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 26 Března 2020, 14:41:08 »

Krizovy stav skoncil 24. března 6.00
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 26 Března 2020, 15:12:32 »

Nemůže se stát že se díky nastalé situaci, budou uplatňovat nějaký restart nebo přerušení a prodlužování lhůt?
děkuji za vyjadření, určite se to bude hodit i jiným.
Podle současných předpisů samotný nouzový stav či jednotlivá opatření vliv na běh lhůt nemají. Pořádkové procesní lhůty (na které SO stejně zvysoka dlabou) jsou řešitelné přerušením řízení, ale na promlčení odpovědnosti za přestupek to vliv nemá.

Veřejným prostorem ale už prolétly úvahy (viz např. zde), že na situaci je třeba legislativně reagovat a že by se zřejmě měly nějakým způsobem, nejspíš paušálně, hmotněprávní i procesní lhůty po dobu nouzového stavu stavět. Což je možné, jestli má nouzový stav trvat více než měsíc, musí o tom tak jako tak rozhodovat Parlament, a zřejmě nějakou doprovodnou legislativu tak jako tak přijme.

Dopředu těžko spekulovat o dopadech zatím neznámé legislativy. Ve vztahu k promlčení odpovědnosti za přestupek to ale stát bude mít těžké, pokud by chtěl lhůtu efektivně prodloužit. Co se promlčí před účinností případné úpravy, to už zůstane promlčené (prolomení by znamenalo nepřípustnou pravou retroaktivitu), a kde by stát zkoušel nastavovat lhůty v jejich běhu, narazí na čl. 40(6) Listiny, bude to podobný problém jako s § 112(2) PřesZ.

Můj soukromý pohled na problematiku lhůt - ať se klidně nějak hromadně staví nebo odpouští zmeškání procesních lhůt, ale u těch hmotněprávních, ať už soukromoprávních či veřejnoprávních, není žádný důvod na ně sahat, zejména jsou-li dlouhé rok či víc ...
« Poslední změna: 26 Března 2020, 15:14:14 od hh »
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 26 Března 2020, 21:54:20 »

to hh: děkuji:-) tak budu doufat že to června nestihnou nějak vyřešit:-) a že tento stav pomůže aspoň pár lidem se zbavit uředního šimla.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 09 Dubna 2020, 14:13:51 »

A podepsal to vůbec Tinka? Jak vypadá jeho podpis.

Jednou takhle a podruhé úplně jinak?
Je tohle normální?
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 18 Dubna 2020, 23:13:21 »

bohužel mám obavu, že na tomhle to určite neuvařím:-)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 22 Dubna 2020, 00:47:12 »

Ještě přidám jeden z aktuálního dopisu.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 22 Dubna 2020, 02:32:03 »

sakra nějak nestíhám:-)
žalobu musím podat do měsíce nebo do dvou?
IP zaznamenána

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 22 Dubna 2020, 07:31:26 »

Do dvou měsíců od doručení rozhodnutí.
IP zaznamenána