Tak jsem se přes nemoc konečně dostal zpět k tématu... Přiložené dokumenty přišly sepnuté v jednom dopise tak jak jsou číslované. Video přiložím později, nebo na žádost pošlu. Za mě výcuc největších lží (pravost mého tvrzení bude potvrzena videozáznamem) - cituji z úředního záznamu:
"Kolem 16:40 hod. se .. dostavil muž, který i přes upozornění a řádné poučení, že ... " - lež jako prase, stáli tam jak Bůh pomsty a nikomu neřekli ani popel - Toto dokázat nemůžu, nicméně z logiky věci (ve videu se ptám co se děje, odpověď "zeptejte se tiskové mluvčí") bych se asi později neptal o co jde když by mi to bylo takto krásně vyloženě učebnicově vysvětleno...
"se pokusil kolem projít... (až po) "s tím jdi do prdele"" - jasně, jsem takovej vůl, že se snažím procpat kolem gorily v plné polní... - bohužel nemohu dokázat, stalo se před zahájením nahrávání (viz můj popis výše).
Od "oznámil, že jej hodlá nahrávat"
"proto byl poučen o situaci opětovně" - tím je zřejmě myšleno poučení slovy "bude to oznámeno na SO" (jo, to je poučení dle zákona :-) )
"vyžadoval na místě 109" - nevyžadoval :-) Vyžadoval k nahlédnutí ten zápis o přestupku pro SO aby jej mohl nepodepsat, ale vyfotit...
"I přes vysvětlení .... si stál za svým požadavkem" - ehm, toto se jaksi vůbec nekonalo (protože jsem 109 vůbec nechtěl)
"Na upozornění... ji bude muset následovat na nejbližší OO PČR toto odmítl" - naopak, nadšeně souhlasil :-)
Celkově si to pamatuju dost jinak než jak tady pan Hrdina popisuje :-) Je taktéž zajímavé (na to jak zavrženíhodného činu jsem se dopustil), že oznámení přestupku je datováno až po písemné urgenci o 109, o kterou bylo žádáno až písemně v pondělí následující po inkriminovaném pátku.... :-) Myslím, že se dopustil přinejmenším vyhrožování, podvodu, zneužití pravomoci, neoprávněného zadržení na místě (oznámení pro SO nesepisovali, pouze kolega odešel bokem s mou občankou - což je z videa patrné zejména u mého komentáře "to gesto bude u správního krásné" - když kolegovi ukazoval "ještě to chvilku pozdrž ať si to vyžere"..), zkušenější nejspíš najdou těch hajzláren ve videu víc...