Zdravím,
pred troma mesiacmi som bol cestou na Slovensko zastavený a stotožnený hliadkou PČR, chceli mi dať blokovú pokutu 1000 kč za ojazdené pneumatiky a výfuk, čo som odmietol a žiadal správne konanie, boli dosť naštvaný, náslene ma policajt požiadal aby som mu natočil volantom do druhej strany aby mohol nafotiť ojazdené pneumatiky, čo som odmietol, a povedal, že nemám povinnosť poskytovať súčinnosť, načo mi naštvaný zakázal dalsiu jazdu bez udelenia akéhokoľvek potvrdenia. Potom ešte na mňa skúšali natáčanie ich kamerou (ale záznam nepoužili očividne) a otázky, prečo to chcem dať do správneho konania, čo som povedal že nepoviem, presviedčanie o doplnenie telefonného čísla do správy o priestupku, čo som odmietol, a odvetil som im len, že mám dátovú schránku a povedal identifikátor, správu som nepodpisal a ani nič tam nepísal. Následne odišli, a potom som so zhasnutymi svetlami zdrhol z miesta na Slovensko, majúc skvelý pocit, ako som sa nenechal napáliť PČR. ľutujem, že som si nevyžiadal potvrdenie o provedených úkonech a nenatačal to.
Asi po dvoch mesiacoch prišiel príkaz voči ktorému som podal blanketný odpor, nasledoval dve žiadosti o spis ( 1. celý spis 2. zberný arch), odvolanie voči 106 som nestihol podať (pôvodne som zvažoval podať nejakých 40 žiadostí jednotlivo pre každú stranu a následne 40 odvolaní, čím naštvať poriadne toho lenivého vyberača pokút, avšak chel som skúsiť aj nejaký kultivovanejší spôsob ako vyhrať tento prípad) a pozvánka na ústne pojednávanie.
Moja otázka je, ako by ste postupovali? Ide o to, že nemám v pláne tam určite chodiť, je to 310 km tam aj späť spolu 620 km, a nenašiel som zatiaľ žiadny spoľahlivý judikát alebo spôsob ako by som túto cestu mohol mať preplatenú ako cestovnú náhradu(teda vyše 4000 kč...) a vzhľadom k výške sankcie je nerentabilne ísť pre mňa 620 km. Myslel som, že získam cez 106 spis, a následne sa písomne vyjadrím k podkladom v spise, a napadnem všetky dôkazy jednotlivo a systematicky. Avšak tým, že nemám v ruke spis tak je ta argumentácia prakticky nemožná, tak preto sa obraciam na toto forum, ako by ste postupovali na mojom mieste?
Je to moje prvé správko v ČR.
Edit: pridane rozhodnuti o zamitnuti odvolani