30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkování za pokuty P-4 .....prosím o pomoc  (Přečteno 390 krát)

speel

• Zobrazit profil
Parkování za pokuty P-4 .....prosím o pomoc
« kdy: 25 Dubna 2019, 11:08:48 »

Ahoj lidičky, chtěl bych Vás moc poprosit o radu, dříve jsem měl auto na vlastní firmu (2015) a hromadu pokut jsem vyřešil přes Vietnamce či jinou osobu a vše ok. Od 2/2018 jsem měl ale firemní auto, které navíc mělo brněnské značky (ve firmě už od 2/2019 nepracuji a auto již nemám). Celý jeden rok jsem parkoval v P4 a sem tam mi přišla nějaká pokuta, tak jsem to neřešil a zaplatil. Teď už jich mám na kontě cca 15 zaplacených a jenom minulý týden mi přišly 4 za půl roku staré parkování, což mě nutí k myšlence, že mi jich může přijít ještě hromada. Bývalý zaměstnavatel mi dál zasílá další výzvy k zaplacení z dob, kdy jsem měl auto v užívání a já nyní hledám způsob, jak to vyřešit. Mám pokuty zjištěné i automatizovaným prostředkem na tzv. park. automatu (měl jsem za to, že auto s kamerami může zaznamenat pokutu pouze na modré zóně). Buďte prosím tak hodní a hoďte pár rad, co by se s tím dalo dělat. Díky moc všem.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Parkování za pokuty P-4 .....prosím o pomoc
« Odpověď #1 kdy: 25 Dubna 2019, 11:11:54 »

Bývalý zaměstnavatel mi dál zasílá další výzvy k zaplacení z dob, kdy jsem měl auto v užívání a já nyní hledám způsob, jak to vyřešit.
Neplaťte je.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 25 Dubna 2019, 11:13:11 »

Chcete-li se vůči němu zachovat korektně, domluvte se s bývalým zaměstnavatelem, ať Vás buď udá jako řidiče, nebo pověří jako zmocněnce pro případné řízení.
IP zaznamenána

speel

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 25 Dubna 2019, 11:17:27 »

Pokud bych mě zaměstnavatel udal jako řidiče, předpokládám, že by pak výzva přišla mě, ale co s tím pak dál jako fyzická osoba mohu dělat? Stačí ještě pořád uvést osobu vzdálenou nebo to už takto nefunguje?
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 25 Dubna 2019, 11:22:23 »

Nikoliv, pokud se neprásknete jako řidič vozidla (a tedy v zásadě pachatel přestupku), spadne přestupek zpět na provozovatele. Osoba blízká v tomto případě užít nelze, má to stejný účinek, a řetězení řidičů bych riskoval jen s reálnými osobami.
IP zaznamenána

speel

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25 Dubna 2019, 11:26:17 »

Mohu Vás poprosit se trochu rozepsat, jak by jste na mém místě postupovali? Mám dál platit pokuty? S bývalým zaměstnavatelem bych chtěl zachovat dobré vztahy, navíc má mnou podepsaný papír o o převzetí vozu.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 25 Dubna 2019, 11:40:14 »

Důležitá věc: V tuto chvíli patrně žádné pokuty neplatíte, platíte tzv. určené částky (neboli odpustky).

Určitě by bylo vhodné to nacpat na společné řízení, ať už:

1. Nechat spadnout na společné řízení o přestupku provozovatele. V případě prohry tu jednu pokutu pak bývalému zaměstnavateli proplatíte.

2. Provozovatel Vás bude ve všech případech parkování (ale klidně i s jinými jeho auty, ničemu to nevadí) udávat. Vy se ke všem špatným parkováním doznáte. V případě prohry pak zaplatíte jednu pokutu.
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 25 Dubna 2019, 11:44:07 »

Protokol o předání vozidla je zaměstnavateli k ničemu, pokud se sám nepřiznáte (viz. § 125h odst. 5 ZPPK).
Možná řešení tu již byla naznačena:

- Můžete platit.
- Můžete se domluvit s provozovatelem, aby vás prásknul jako řidiče. Následně se přiznáte, že jste vozidlo řídil, a můžete rozporovat přestupek.
- Můžete se domluvit taky na tom, aby vás provozovatel zmocnil. Pak můžete v řízení jednat a konat jeho jménem.
- Můžete se domluvit, aby místo vás prásknul vašeho vietnamce.

Edit: nicméně co psal Číkus bych osobně preferoval nejvíce.
« Poslední změna: 25 Dubna 2019, 11:49:35 od IZS »
IP zaznamenána