Moc se nelíbilo, jak se mnou chtěl lehce vyběhnout na místní STK, protože jsem údajně měl mít nečitelné VINko. Nejsem zásadový prudič, ale z principu se mi nelíbí, že jakákoliv systémová agenda by měla být bezdůvodně přenášena na ovčana. Já jsem si kontrolu VINka ani stav kapalin v autě nevymyslel, tak proč bych se o to měl zajímat?
Nejdříve jsem kontaktoval přímo STK s tím, že když mi zaplatí zmíněné náklady a proškolí si techniky, tak to nebudu dál řešit, to bylo bez reakce, tak jsme to postoupil na ministerstvo.
Ale nemůžu souhlasit s tím, co se uvádí v odpovědi:
Povinnost udržovat vozidlo v řádném technickém stavu
podle pokynů pro obsluhu a údržbu stanovených výrobcem, pod čímž lze spatřovat i řádný
technický stav identifikačního čísla vozidla, je dána § 36 odst. 3 zákona č. 56/2001 Sb.,
o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb.,
o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících
zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla), ve znění zákona č. 307/1999 Sb.,
ve znění pozdějších předpisů.
dále
Pracovníci ministerstva provedli kontrolu pořízené fotodokumentace, která je vložena
v informačním systému technických prohlídek a zjistili, že kontrolní technik pořídil při evidenční
kontrole pod číslem protokolu CZ-XXXX-XX-XX-XXXX celkem 3 fotografie VIN (využit maximální
počet fotografií pro VIN), na kterých opravdu nelze VIN přečíst. Minimálně u jedné z fotografií je
patrné, že kontrolní technik musel použít i blesk fotoaparátu. Jsme toho názoru, že kontrolní technik
vyvinul dostatečné úsilí při pořizování daných fotografií.
no a nakonec
U fotografií VIN při evidenční kontrole pod číslem protokolu CZ-XXXX-XX-XX-XXXX je
patrné, že provozovatel vozidla zajistil řádné a dostatečné očištění VIN.
Stojím si za tím, že moje vozidlo je v řádném technickém stavu a zároveň, že není mojí povinností se starat o nějaké VIN, natož jeho čitelnost

Nebo se mýlím?