30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Městský úřad Hustopeče - Příkaz, rychlost  (Přečteno 490 krát)

erfCD5e5r

• Zobrazit profil
Re:Městský úřad Hustopeče - Příkaz, rychlost
« Odpověď #30 kdy: 06 Dubna 2019, 23:44:32 »

4.2 padla do schránky výzva k seznámení a vyjádření se k podkladům rozhodnutí v řízení ve věci přestupku.

Ještě mě napadlo, když podám odpor, je úřad povinen v nějaké lhůtě reagovat? Do DS mi ještě nic nepřišlo, že bych to třeba rozjel ještě s krajským úřadem na nečinnost úřadu v Hustopečích?
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 07 Dubna 2019, 09:53:43 »

erfCD5e5r:
Nerozumím v jakém stavu to řízení teď je.. a nebo jak souvisí odpor s vyjádřením k podkladům.

Ale abych odpověděl na dotaz tak po podání odporu pokračuje řízení.. SO asi nemusí posílat konkrétní reakci na odpor (někdy posílají informaci o pokračování řízení po podaném odporu), ale asi by měl reagovat buď nařízením ústního jednání a nebo provedením důkazů mimo ústní jednání.
Teoreticky má SO 30 dnů na vydání rozhodnutí, ale z porušení lhůty pro něj nic nevyplývá.. můžete dát podnět k opatření proti nečinnosti který asi povede k vydání rozhodnutí.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 07 Dubna 2019, 11:02:14 »

Nedělejte nic. Vůbec nic. Výzva k seznámení s podklady nebyla doručena, byl jste zcela jednoznačně krácen na svých právech. Počkejte, jakym způsobem bude doručeno rozhodnutí. Pokud opět poštou, nedělejte nic. Pokud do DS, máte v prvním kole jasně vyhrané odvolání díky nedoručení výzvy k seznámení.
IP zaznamenána

erfCD5e5r

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 07 Dubna 2019, 11:41:30 »

Nebudu dělat nic, až se to nějak pohne, dám vědět.
IP zaznamenána

Caroprd111

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 07 Dubna 2019, 12:41:52 »

Správně, nedělejte nic a hlavně se nenechte nikým přesvědčit o opaku.
IP zaznamenána

erfCD5e5r

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 18 Září 2019, 20:51:41 »

Dneska jsem si v místě trvalého bydliště vyzvedl upomínku. Bohužel jsem byl okolnostmi nucen ji zaplatit. Vyřizuji hypotéku, takže nestojím o komplikace v podobě "objevení se v nějakém registru" jak jsem tu už někde pochytil.

Takže v tomhle případě mi to za to nestálo a raději stáhnu ocas.

https://ctrlv.cz/dIUs
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 18 Září 2019, 21:00:49 »

Ta upomínka Vám byla doručena poštou, ačkoli máte datovou schránku?

edit: Zmiňované rozhodnutí bylo doručeno jak?
« Poslední změna: 18 Září 2019, 21:07:19 od Číkus »
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 18 Září 2019, 22:25:35 »

Tohle vůbec nemusí být prohrané. Pokud jste zaplatil upomínku, aniž by Vám bylo řádně doručeno rozhodnutí, vyčkejte zániku odpovědnosti a následně můžete uhrazené peníze vymoci zpět i s úroky. Ale to, že nebylo doručeno rozhodnutí vyvozuji pouze z toho, že jste se jeho doručením nepochlubil...
IP zaznamenána

erfCD5e5r

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 19 Září 2019, 10:52:16 »

Citace
Ta upomínka Vám byla doručena poštou, ačkoli máte datovou schránku?
Ta upomínka byla doručena poštou - fikcí.
Citace
Zmiňované rozhodnutí bylo doručeno jak?
Rozhodnutí bylo doručeno poštou - fikcí.
Citace
Ale to, že nebylo doručeno rozhodnutí vyvozuji pouze z toho, že jste se jeho doručením nepochlubil...
Rozhodnutí nebylo doručeno do DS, bylo doručeno poštou - fikcí.
Citace
Tohle vůbec nemusí být prohrané. Pokud jste zaplatil upomínku, aniž by Vám bylo řádně doručeno rozhodnutí, vyčkejte zániku odpovědnosti a následně můžete uhrazené peníze vymoci zpět i s úroky.
Tohle se mi líbí, to rozhodnutí je myslím z května. Jak jsem psal, teď si na frajera hrát nebudu, ale pokud existuje způsob jak je zaměstnat, tak jsem určitě pro!  :D
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 19 Září 2019, 11:03:43 »

Existence Vaší DS dle mého názoru doručení fikcí prostřednictvím pošty vylučuje.

Těžko ale můžete tvrdit, že reagujete na upomínku, která Vám nebyla doručena. Nebyla k upomínce přiložena kopie rozhodnutí?

Pokud ano, bude potřeba proti rozhodnutí podat včas odvolání, pro začátek blanketní.

Pokud ne, bude vhodné vyčkat do promlčení a pak z parazitů vytáhnout zpět peníze vč. úroků.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 19 Září 2019, 11:47:57 »

Pokud nebylo rozhodnutí přiloženo k upomínce, což nepředpokládám, vyčkejte (přibližně) do 27.3.2020 (vycházím z předpokladu, že příkaz Vám byl doručen 26.3.2019 dle úvodního příspěvku v tomto tématu), následně pošlete na MÚ Hustopeče žádost o vrácení přeplatku na dani (viz vzor) a pokud Vám obratem nevyhoví, podáte na JmK žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti ("Dne xx. března 2019 vydal Městský úřad Hustopeče správní příkaz o uložení pokuty ve věci vedené pod spis. zn. xxxxxx, proti němuž jsem podal dne xx. března 2019 odpor. Od té doby MÚ Hustopeče nevykonal žádné další kroky, a je tak nečinný. Žádám proto nadřízený správní orgán o uplatnění opatření proti nečinnosti správního orgánu prvního stupně ve věci vedené pod spis. zn. xxxxxx.").
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 19 Září 2019, 14:08:57 »

kdo: Jestli to chápu tak proti příkazu dal odpor a pak bylo vydáno rozhodnutí.. a tak promlčení není rok od příkazu, ale od data vydání rozhodnutí.

Asi bych v době okolo promlčení rozhodnutí kontaktoval úřad že v řízení XXX se nic neděje a už uplynul více než rok od doručení příkazu (to je poslední dopis o kterém víte) proti kterému byl podán odpor a tak bylo promlčeno po roce od doručení příkazu a chcete potvrzení o odložení.
Pak se asi objeví to rozhodnutí které vám bude doručeno a podáte proti němu odvolání.
A zjistíte že ta podzimní upomínka se týkala toho řízení a tak budete chtít peníze zpět.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 19 Září 2019, 14:27:29 »

Máte pravdu. Ale ono je to skoro jedno, neboť SO1 by měl mezitím ještě zjistit, že doručoval nesprávně i oznámení o možnosti seznámení s podklady rozhodnutí, bude je muset poslat znovu, poskytnout lhůtu... Podle upomínky nabylo rozhodnutí právní moci 11.5.2019. To znamená, že odvolací lhůta začala běžet o 16 dnů dříve (25.4.2019). Před jejím započetím leželo rozhodnutí od 16.4.2019 na poště, a tedy bylo vypraveno nejpozději 15.4.2019.

S naprostou jistotou úspěchu lze tedy shora popsané kroky zahájit 16.4.2020.

« Poslední změna: 19 Září 2019, 14:31:51 od kdo »
IP zaznamenána