30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: DS cizinec  (Přečteno 353 krát)

Cecil

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
DS cizinec
« kdy: 18 Března 2019, 09:54:46 »

Ahojte, nechtěl jsem to dávat na veřejné fórum. Nechce někdo otestovat doručování helmutovi do datové schránky? Má to nějaké úskalí? Musí orgán doručovat do DS i cizinci? Co když už má cizinec DS na přechodný pobyt v ČR a založil by si DS na trvalý pobyt mimo území ČR?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

« Poslední změna: 28 Března 2019, 23:54:47 od Číkus »
IP zaznamenána

vvvvvv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:DS cizinec
« Odpověď #1 kdy: 18 Března 2019, 10:08:57 »

Podle mne žádná výjimka, která by umožnila úřadům nedoručovat cizincům do jejich DS, neexistuje. Bohužel osobně neznám žádného cizince s DS.

Pokud si někdo sežene EU bezďáka s ŘP a nechá ho založit DS, může to být cesta jak se vyhnout přestupkům zjištěným bez řidiče.

Poznámka: Pro založení DS není potřeba přechodný/trvalý pobyt ani RČ.
IP zaznamenána

Cecil

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 18 Března 2019, 10:21:08 »

Má úvaha je založena na tom že obyčejný úředník nebude kontrolovat existenci DS u cizince a bude doručovat obyč. poštou. A mám možnost využít cizince který tady už má založenou DS na adresu přechodného pobytu a mohl by si založit DS na adresu v cizině. Jestli by někdo měl chuť zkusit to využít u svého případu, můžu posloužit.

IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
DS cizinec
« Odpověď #3 kdy: 18 Března 2019, 10:25:07 »

DS ale není na adresu, je na osobu, pokud se nepletu. Mám jako cizinec DS na FO a na FOP a úřady doručují. Dle všeho neřeší národnost, pouze automaticky kouknou do registru. Ale samozřejmě, můžou to neudělat.
IP zaznamenána

Cecil

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 18 Března 2019, 10:53:30 »

Ale adresu nahlašujete všude českou, nebo ne? Myslím že úředník řeší adresu a podle ní pak dohledává DS.

IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 18 Března 2019, 13:47:56 »

To neumím říct, asi jak kdy. Nicméně si mě v minulosti našli, uvedena adresa v ČR nějaká (bez statusu přechodné, či trvalé), mimo ČR další adresa dle OP a stejně poslali písemnost na adresu jinou, vedenou v registru obyvatel v ČR. Ale jak jsem psal, mám z to, že to nepárují s adresou. Oni znají osobu dle dokladu a jestli je to adresa taková, nebo maková, nebo ani adresu nemají od té osoby, je jedno. Kontaktovat chtějí tu osobu a dle registru to i udělají.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 18 Března 2019, 15:12:45 »

Nevíte jaké doklady vyžadují od cizinců a zda jim schránku také udělají na počkání a heslo pošlou emailem jako občanům ČR ?
IP zaznamenána

Cecil

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 18 Března 2019, 15:57:39 »

Prvotní přihlašovací údaje se posílají poštou (na adresu registrované DS?) výhradně do vlastních rukou. A u cizinců kde pošta nezná doručení výhradně do vlastních rukou se to prý dělá tak že cizinec si vyžádá přes Czech point zneplatnění přihlašovacích údajů a vydání nových které už jdou e-mailem.

« Poslední změna: 18 Března 2019, 16:00:58 od Cecil »
IP zaznamenána

Cecil

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 18 Března 2019, 16:16:52 »

Doklady - nejsem si úplně jistý, ale dle webu DS se ověřují cizinci dle platného dokladu občanka/pas.
Ale prý jde požádat i zmocněncem s ověřenou plnou mocí, tam nevím jak funguje ověření totožnosti majitele DS.

IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 18 Března 2019, 18:01:00 »

Nevíte jaké doklady vyžadují od cizinců a zda jim schránku také udělají na počkání a heslo pošlou emailem jako občanům ČR ?

Normálně emailem, jak před lety FOP, tak nedávno FO. Co jsem jako FO dával za doklad nevím jistě, ale dle všeho pas, kde ani není adresa v cizině.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 18 Března 2019, 22:07:21 »

Jste mi nasadili brouka do hlavy. Sdilim "kancelar" s jednim Helmutem (EU, ne Nemecko, ne Slovensko), ktery je tady legalne (vubec netusim, co to obnasi a je mi to naprosto jedno), ma zde dorucovaci (netusim, zda nekde "uredne hlasenou") adresu.

Jak ho tak znam, tak bych ho k pokusu o zrizeni DS ukecal, ale potrebuju si byt jisty, respektive mi neda vice nez jednu sanci. Co bude potrebovat za doklady? Kam se mu budou snazit dorucit heslo? Bude stacit nejaka neoficialni ceska adresa nebo adresa dle cizokrajne EU-obcanky? Nebude potreba nejaka ceska uredne overena adresa? Vse za predpokladu, ze bude stacit navsteva posty a tam se domluvi lamanou cestinou, prinejhorsim mu trochu pomohu. Dozvi se o tom nejaky ourada v Helmutove zemi?
IP zaznamenána

erfCD5e5r

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 26 Března 2019, 22:04:13 »

Přítelkyně je notářka, DS umí vyřídit přes pár SMS, když si to situace žádá.
Můžu zjistit úskalí, ale poslední DS jsem zařizoval vyfocením občanky, posláním na WhatsApp a na zadaný email přišly přihlašovací údaje.
IP zaznamenána