A dovolím si vypíchnout toto prohlášení Ústavního soudu:
„Automatické favorizování výpovědí policistů před výpověďmi údajných poškozených by také mohlo zásadně znemožnit potírání tolik nežádoucí nezákonné činnosti policistů, tedy těch, kteří naopak na dodržování zákonů mají dohlížet,“ doplnila.
Vždy to znova ještě zvlášť uvádím tučně. Naposledy před pár dny, když jsem na GIBS podával trestní oznámení na policajty za křivé obvinění, ono tam toho bylo více.
Jinak si dovolím ještě jednu radu. Dneska má většina pomalovaných aut PČR palubní přední a zadní kameru, dle vyžádané info se tam prý policajt nijak nemůže dostat a ovlivnit to. Pokud s nimi řešíte cokoliv s "dopravní tématikou" je dobré si na základě zákona 106/1999Sb. vyžádat co nejdelší záznam těchto kamer, většinou stačí ta přední. On si ten policajt neuvědomí, že i když zrovna nikoho nebuzeruje, tak to natáčí jeho chování.
Vioz můj pár týdnů starý případ, měl jsem údajně nezastavit na STOPce na žel. přejezdu, křivě mne obvinili, tvrdili jak skvělý mají záznam, neposral jsem se a sdělil, že se chci hájit ve správním řízení (to jsem ještě netušil, že nějaký Muller z SO1 Kutné Hory je ještě větší zmrd).
Za týden to bylo na úřadě, a světe div se, žádný videozáznam opicajtů tam není! Takže vyžádání dle 106ky na krajském ředitelství + další informace které mohou pomoci a již po 22ti dnech a velkém nátlaku (sere na to pes, že porušili zákon, že jo?!) koukám na video, kde zázračně chybí cca 6 minut záznamu, prý porucha záložního napájení, to co musí vyřešit GIBS je, proč je první záznam až cca 3:30 minuty po nastartování sl. vozidla.
Přesně jsem řekl, že chci jen záznam od mého údajného nezastavení do zastavení sl. vozidlem. No asi jim to taky nahrává v "sekvencích", takže to neořezali a předali mi to celé (musel jsem si na kr. řed. SČ kraje, naštěstí v Praze).
Rekapitulace jízdy policajta? Je tam asi 6 min videa navíc, jízda prostředkem úzké silnice nebo řezání hodně utáhlých zatáček je pro toho policajta standard.
Perličkou je, že na záznamu v délce asi 2 minut, těsně před zaparkováním a číháním, sami 3x!!!! nezastavili na STOPce

Proč to toleroval spolujezdec velitel hlídky, proč neinformoval nadřízeného a proč jej nenechal vyměnit bude opět řešit GIBS.
Přímo jsem jim tam psal otázky, na které je podle mne třeba odpovědět. Asi se kucííí ušatí pěkně zapotí.
Ještě jsem neměl čas to nabídnout nějaké "bulvární" televizi. Doufám, že to některá odvysílá.
Ještě jsem na té krajské policajtárně, když jsem tam jel na otočku podruhé, protože DVD samozřejmě nešlo přečíst utrousil větu:
Že je to ale trochu nespravedlivé, že mi musíte poskytnout důkazy proti svým policajtům, že jo?
Tohle jsou chvíle, pro které stojí za to žít. Ten xicht zmrda starého policajta z kr. ředitelství co si myslí, že je ještě nad "Pánem Bohem".