30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Prosím o kontrolu odvolání  (Přečteno 142 krát)

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Prosím o kontrolu odvolání
« kdy: 03 Února 2019, 21:48:11 »

Dobrý den,
prosím o kontrolu níže přiloženého odvolání v této věci, zítra ho budu odesílat a nechci dopadnout jako Číkus s jeho kočkováním, tak zatím neveřejně - po odeslání si to klidně smažu. Předem děkuji.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Prosím o kontrolu odvolání
« Odpověď #1 kdy: 03 Února 2019, 22:05:00 »

Změnil bych větu :
Citace
Jelikož se touto formou poprvé dovídám o nějaké činnosti KÚ JM kraje v tomto řízení a svoji datovou schránku pravidelně kontroluji a touto formou jsem žádné rozhodnutí neobdržel, nezbývá mi než podat........
na
Citace
Jelikož se touto formou poprvé dovídám o nějaké činnosti KÚ JM kraje v tomto řízení, svoji datovou schránku pravidelně kontroluji a ani jinou formou jsem žádné rozhodnutí neobdržel, nezbývá mi než podat........

To první nevylučuje že jste se s rozhodnutím seznámil jinak.

« Poslední změna: 03 Února 2019, 22:07:00 od pk202 »
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 03 Února 2019, 22:23:58 »

To doručování hlavně neproběhlo v souladu s par. 19 SprŘ, ZoEK bych do toho ani netahal.
IP zaznamenána

vvvvvv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 03 Února 2019, 22:28:13 »

Nemá být v tom bodě IV shrnutí nenulový zůstatek?
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 03 Února 2019, 22:42:16 »

Pk, kdo: děkuji, opravím.
Vvv: nemá, žádal jsem o vrácení přeplatku, oni odepsali, že můj osobní daňový účet vykazuje nulový zůstatek a ten zápor jsem užil ve větě jinde... (nesprávně eviduje nulový zůstatek)
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 19 Února 2019, 08:39:54 »

@kdo: a jste si jistý, že je pro správu daní ustanovení o doručování do DS dle správního řádu relevantnější než ustanovení dle ZoEK? Vzpomněl jsem si, že s tím subsidiárním užitím správního řádu ve správě daní (zejména tam, kde se aplikuje daňový řád, který užití Správního řádu v § 262 přímo vylučuje) je to trochu ošemetné, sice § 177 Správního řádu subsidiární užití připouští i přes § 262 daňového řádu, nicméně pouze u § 2 - 8. IMHO to není dostatečný argument, aby odvolací orgán zamítl odvolání, nicméně doposud rozhodnuto nebylo, tak zvažuji doplnění odvolání i o příslušné ustanovení ZoEK: správní žalobu kvůli takové hlouposti se mi nechce.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 19 Února 2019, 09:11:58 »

Asi ne. Vy ale napadáte úkon učiněný podle daňového řádu bez právního důvodu (exekučního titulu), přičemž neexistenci právního důvodu opíráte o nedodržení ustanovení správního řádu při doručování rozhodnutí o odvolání.

Jinak řečeno: rozhodnutí SO1 doposud nenabylo právní moci podle § 73 a násl. SprŘ, jelikož Vám nebylo v souladu s § 19 SprŘ oznámeno/doručeno rozhodnutí o odvolání od SO2. SO1 tak doposud nemá pravomocné a vykonatelné rozhodnutí, na jehož základě by bylo možno legitimně vykonat úkon (exekuci) podle § 176(1)(b) daňového řádu.
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 19 Února 2019, 09:14:42 »

No jo, to je pravda. Už se mi to domotalo, děkuji za reakci.
IP zaznamenána