Zdravim borci po delsi dobe.
Do DS mi prislo vypalne za rychlost (proto v tomto tematu, pokud to tady budeme projednavat, at nemusime presouvat). Rano pred UJ se mi udelalo opravdu nevolno, musel jsem navstivit lekare. Lekar nedokazal urcit co mi je, musel jsem se dostavit jeste na dalsi vysetreni nasledujici den a navic jeste budu muset na specialni konzilium.
Ale co - omluvenku jsem organu poslal v den UJ, pred jenanim emailem s tim, ze doklad dodam pozdeji (o 3 dny pozdeji nez bylo UJ, byl jsem rad, ze jsem rad). No a v DS jsem nasel, ze organ a monocajti ,kteri me staveli, se sami rozhodli a neakceptovali mou navstevu lekare, resp. omluvenku. Pri odesilani dokladu o navsteve lekare jsem zazadal o nahradni termin UJ.
Správní orgán neuznal důvod nepřítomnosti u ústního jednání, kdy pouze napsal, že musel k lékaři, omluvení a potvrzení dodám bez zbytečného odkladu co nejdříve. Správní orgán tento přestupek projednal podle § 80 odst. 4 zákona o přestupcích v nepřítomnosti obviněného, neboť obviněný, ač si doručené předvolání k ústnímu jednání osobně převzal dne XX, na určený termín se nedostavil bez dostatečného důvodu. Od okamžiku převzetí písemnosti bezpečně věděl, kdy se bude nařízené ústní jednání konat a měl dost času si své osobní věci uspořádat tak, aby se ústního jednání mohl účastnit.
PS: navic organ drive taky rozhodl, ze mi neposkytne kopii spisu, kterou jsem zadal podle 106tky...
Predpokladam, ze toto bude hezka munice. Ze je to bavi si se mnou takhle porad dopisovat

Ale rad bych se Vas tady zeptal na Vase zkusenosti s omluvenkama.
Diky moc za pomoc.