30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Lze sprdelizovat měření oktávkou?  (Přečteno 3588 krát)

xmartjan

  • Příspěvků: 111
    • Zobrazit profil
Lze sprdelizovat měření oktávkou?
« kdy: 17 Prosince 2018, 11:57:50 »

Zdravím,
měl bych dotaz k následujícímu zážitku. V noci jsme se vraceli s kolegou ze služební cesty služebním autem, zničeho nic za námi bliklo silné bílé světlo. Pár minut na to vidíme ve zpětném zrcátku majáky. Podařilo se nám sjet na nenápadnou odbočku, kde jsme pár minut počkali a pak se vrátili zpět na hlavní silnici. Pokračovali jsme normálně podle předpisů, za pár minut znovu majáky a došlo k zastavení vozidla, kde jsem zrovna seděl jako řidič. Dechová zkouška OK, pak policajt říká že jsem spáchal přestupek 113km/h na 90. Já na to, že si nejsem ničeho vědom, ukázali mi fotku. Řekl jsem jim, že se to stalo před 15 minutami a to jsem nebyl řidičem vozidla, sepsáno oznámení na úřad.

Můj dotaz - když se ve správním řízení obhájím, což mám v plánu, může úřad přestupek sprdelizovat na provozovatele (=zaměstnavatele) nebo to nelze? Nemám v tom úplně jasno. díky.
IP zaznamenána

opas

  • hard core 30kmh.cz
  • ****
  • Příspěvků: 3 316
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
Re:Lze sprdelizovat měření oktávkou?
« Odpověď #1 kdy: 17 Prosince 2018, 12:00:34 »

nemůže. Můžou to ale zkusit :-)
IP zaznamenána

xmartjan

  • Příspěvků: 111
    • Zobrazit profil
Re:Lze sprdelizovat měření oktávkou?
« Odpověď #2 kdy: 17 Prosince 2018, 12:44:53 »

takže pamatuji si dobře, že lze sprdelizovat jen automatizovaný prostředek a špatné parkování/zastavení, jo?
IP zaznamenána

pk202

  • hard core 30kmh.cz
  • ****
  • Příspěvků: 4 454
    • Zobrazit profil
Re:Lze sprdelizovat měření oktávkou?
« Odpověď #3 kdy: 17 Prosince 2018, 13:59:00 »

ano
IP zaznamenána

naftaman

  • stálý člen 30kmh.cz
  • *
  • Příspěvků: 158
    • Zobrazit profil
Re:Lze sprdelizovat měření oktávkou?
« Odpověď #4 kdy: 28 Prosince 2018, 15:55:10 »

No a nevyšel niektorému z tych úradov tento pokus už? Práve sa mi dostalo do ruk z Břeclavi, pýtaju 500Kč, tak či mám udávať svojho bratranca alebo ich poslať kade lahšie... Ramer 10T as domnievam je len to zariadenie vo vozidle a nie aj stacionar či sa mylim?
Oznamovatel je MP Breclav, stacionary patria vždy pod obec alebo ich prevádzkuje aj MP?

EDIT: https://breclav.eu/aktuality/na-valticke-meri-rychlost-stacionarni-radar Tak asi to je stacionar
« Poslední změna: 28 Prosince 2018, 16:01:44 od naftaman »
IP zaznamenána

motoosman

  • Příspěvků: 231
    • Zobrazit profil
Re:Lze sprdelizovat měření oktávkou?
« Odpověď #5 kdy: 28 Prosince 2018, 16:05:47 »

To označení radaru mě taky mate. Viz:
http://www.ramet.as/policejni-radary
IP zaznamenána

kdo

  • hard core 30kmh.cz
  • ****
  • Příspěvků: 2 347
    • Zobrazit profil
Re:Lze sprdelizovat měření oktávkou?
« Odpověď #6 kdy: 28 Prosince 2018, 16:31:32 »

10T je stacionární model. Ve vozidlech se používá 10C.

Obec bez MP není oprávněna provádět měření rychlosti (viz par. 79a ZPPK). RAMER 10T s pravděpodobností hraničící s jistotou provozuje MP, ergo zaměstnanci obce s oprávněními dalece přesahujícími jejich intelektuální a mravní vlastnosti.
IP zaznamenána

šusplech

  • Příspěvků: 75
    • Zobrazit profil
Re:Lze sprdelizovat měření oktávkou?
« Odpověď #7 kdy: 12 Února 2021, 11:01:41 »

No a nevyšel niektorému z tych úradov tento pokus už? Práve sa mi dostalo do ruk z Břeclavi, pýtaju 500Kč, tak či mám udávať svojho bratranca alebo ich poslať kade lahšie... Ramer 10T as domnievam je len to zariadenie vo vozidle a nie aj stacionar či sa mylim?
Oznamovatel je MP Breclav, stacionary patria vždy pod obec alebo ich prevádzkuje aj MP?

EDIT: https://breclav.eu/aktuality/na-valticke-meri-rychlost-stacionarni-radar Tak asi to je stacionar

Ahoj, využiju tohodle příspěvku...
Přišla mi Břeclav s touto výzvou (viz citace Naftamana) ale radar nebyl v bedně, nýbrž na trojnožce a osádka seděla pod mostem ve Fobii (cesta pod D2 mostem směr HO). Je to automatizovaný prostředek bez obsluhy nebo ne?
IP zaznamenána

doctor

  • stálý člen 30kmh.cz
  • *
  • Příspěvků: 137
    • Zobrazit profil
Re:Lze sprdelizovat měření oktávkou?
« Odpověď #8 kdy: 13 Února 2021, 11:47:59 »

Uz jsem tu na foru nekde cetl, ze pokud pomahaci po zmereni rychlosti auto zastavi a ridice ztotozni, pak uz to automatizovane (sprdelizovatelne) mereni neni. Naopak, pokud sedej v aute s Ramer 10C, jen meri a foti a zmerena auta nehoni, potom to je automatizovane mereni.
IP zaznamenána

doctor

  • stálý člen 30kmh.cz
  • *
  • Příspěvků: 137
    • Zobrazit profil
Re:Lze sprdelizovat měření oktávkou?
« Odpověď #9 kdy: 13 Února 2021, 13:17:35 »

To je zajimava myslenka, ze by zastavili auto a nedokazali identifikovat a ztotoznit ridice, ale divam se jak je to napsane v zakone ( § 125f 2a zakona 361/2000 ) a tam je uvedeno, ze mereni musi byt provedeno automatizovanym prostredkem bez obsluhy. Tedy jde o zpusob provedeni vlastni mereni a ne co se delo po zmereni. O identifikaci ridice tam nic neni. Pokud po zmereni hned vyjedou pomahaci a zmerene auto zastavi, asi se da pochybovat, ze to mereni bylo "bez obsluhy". To samozrejmne nevylucuje nejakou pravni kreativitu urednickych prizivniku, ale predpokladam, ze by mela byt velka sance na uspesnou obhajobu.
IP zaznamenána

alo.is

  • Příspěvků: 607
    • Zobrazit profil
Re:Lze sprdelizovat měření oktávkou?
« Odpověď #10 kdy: 13 Února 2021, 13:30:17 »

... zastavili auto a nedokazali identifikovat a ztotoznit ridice, ...
Ale on přece nic takového nepsal.

A už se tu takové téma řešilo.
https://www.30kmh.cz/index.php?topic=2736.0
IP zaznamenána

doctor

  • stálý člen 30kmh.cz
  • *
  • Příspěvků: 137
    • Zobrazit profil
Re:Lze sprdelizovat měření oktávkou?
« Odpověď #11 kdy: 13 Února 2021, 20:40:25 »

Aha, no to byla odpoved na dalsi prispevek, ale autor ho teda zrejmne smazal, pak ten muj samozrejmne smysl nedava :-(
IP zaznamenána