Doporučuji nechat v původním znění s 24 a ať úředník dokáže, že je to jinak, je to přece jeho povinnost.
Naopak by to měl být on, kdo si bude ověřovat, že měření je lege artis, nikoliv, že bude brát policejní výblitek jako slovo Páně, o kterém se nediskutuje.
Pokud SO donutíte na tom černobílém paskvilu, aby sám určil hrany vozidla a měřil je, tak myslím, že to bude velmi zábavná taškařice.
Tedy pokud budete chtít, aby SO svoji úvahu odůvodnil tak, aby byla přezkoumatelná

Plus jako ránu z milosti můžete navrhnout, aby byl pořízen znalecký posudek v oboru fotogrammetrie, anebo stereoskopie, nebo jak je správně hrůzonázev tohoto oboru

O znaleckém posudku v oboru matematiky na Vaše odvození pak snad nemusím ani mluvit

Děkuji za rychlou reakci. Přímo ve vyjádření je že Policie toto místo označila jako místo měření. Tudíž tuto část opravím.
U výpočtu úhlu jsem si pravda zahrál tak trošku na úředníka a přibarvil si realitu ve svůj prospěch a i tak vyšel úhel 24 stupnů. Vámi popisovaným postupem dojdu k výsledku když 17 tak jsem rád. Tudíž mám trochu dilema jestli bod nechat jak je a spoléhat na to že toto úředník nebude rozporovat nebo celý bod smazat. Jiné řešení zde nevidím. Maximálně celou situaci otočit a chtít po úřadu doložit že úhel měření byl správný a v souladu s manuálem.
Odesláno z mého Redmi Note 4 pomocí Tapatalk