30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 7

Autor Téma: [WIN] nehoda se zraněním  (Přečteno 20731 krát)

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:nehoda se zraněním
« Odpověď #30 kdy: 13 Listopadu 2018, 23:56:28 »

Podle mně video svědčí spíše ve prospěch motorkáře protože to není vůbec žádný důkaz o blinkru a přečtěte si jak se má správně odbočovat vlevo....určitě ne tak že si na dvouproudé ulici s kolejemi uprostřed najedu k pravému okraji.
Podle videa bych spíše řekl, že kacerka se chtěla otáčet.
IP zaznamenána

kacerka

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 15 Listopadu 2018, 10:55:51 »

Podle mně video svědčí spíše ve prospěch motorkáře protože to není vůbec žádný důkaz o blinkru a přečtěte si jak se má správně odbočovat vlevo....určitě ne tak že si na dvouproudé ulici s kolejemi uprostřed najedu k pravému okraji.
nebyl absolutně žádný důvod se otáčet, můj cíl byl směrem dopředu (lékař). ano, možná mi rozhodnutí odbočit doleva na parkoviště trvalo o 1-2 vteřiny déle, protože to bylo místo, kde jsem předtím nebyla. zvuk blinkru (v kombinaci se záznamem z kamery domu) podle vás není důkaz, že tam levý blinkr byl? jak jinak by to tedy člověk měl dokazovat?
IP zaznamenána

Lexx

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 15 Listopadu 2018, 11:40:38 »

I kdyby byl blinkr, tak...
Citace
Před odbočováním vlevo se musí zařadit co nejdále vlevo v části vozovky určené pro jeho směr jízdy...
A dále...
Citace
...při odbočování nesmí ohrozit řidiče jedoucí za ním a musí dbát zvýšené opatrnosti.
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 15 Listopadu 2018, 11:53:54 »

nebyl absolutně žádný důvod se otáčet, můj cíl byl směrem dopředu (lékař). ano, možná mi rozhodnutí odbočit doleva na parkoviště trvalo o 1-2 vteřiny déle, protože to bylo místo, kde jsem předtím nebyla. zvuk blinkru (v kombinaci se záznamem z kamery domu) podle vás není důkaz, že tam levý blinkr byl? jak jinak by to tedy člověk měl dokazovat?

Buďte v klidu a polemické příspěvky berte spíš jako tréning na bláboly se kterými může přijít pán na motorce.
Prostě držte pozice s tím že pán za vámi neblikal, tedy jste začala odbočovat. Nic jiného se stejně dělat nedá.

To že se nedá se 100% jistotou dokázat jak to přesně bylo je celkem normální. Pokud budete komunikovat minimálně, nebudete vypouštět nějaké zjevné báchorky a teorie a budete trvat stále na tom samém, ustojíte to.

Jen je dobré se podívat na video z toho domu, protože vaše výpověď s ním nesmí být v rozporu.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 15 Listopadu 2018, 13:20:02 »

nebyl absolutně žádný důvod se otáčet, můj cíl byl směrem dopředu (lékař). ano, možná mi rozhodnutí odbočit doleva na parkoviště trvalo o 1-2 vteřiny déle,...
No tak holt jezdíte tak jak jezdíte. Nedivte se ovšem že se Vám při takovém stylu jízdy (blinkr na poslední chvíli a nesmyslné najetí k pravé straně), sem tam něco podobného přihodí....

... zvuk blinkru (v kombinaci se záznamem z kamery domu) podle vás není důkaz, že tam levý blinkr byl? jak jinak by to tedy člověk měl dokazovat?

Já jsem zatím žádný záznam z kamery domu neviděl. Jen ten z Vašeho vozu a tam podle zvuku nelze poznat zda to nebyl náhodou pravý blinkr.

Já Vás nechci nijak soudit spíše Vám naznačuji, že ne v každých očích jsou ty Vaše důkazy tak jednoznačné a pokud by Vaše video již police neměla tak bych Vám poradil ať ho tam k nim raději nenosíte.

JInak samozřejmě pravdu má opas - musíte zatloukat, zatloukat, zatloukat a pořád si držet svoji lajnu....nic jiného Vám nezbývá.
Doufám že Vám to dobře dopadne a že se motorkářovi nic vážného nestalo.
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 15 Listopadu 2018, 18:03:51 »

Nemůžu si pomoct - na té odbočce je vidět zavřená závora s cedulkou - "Pouze výjezd" a šipky na vozovce směrem ven. Odbočit tam reálně na to parkoviště nejde a manévr vypadá jako otáčení po zahlédnutí té závory. 
Kromě toho je kamera ve vozidle v okamžiku nárazu  v rovině hrany té budovy - reálně by pořád měla být vidět stěna té ubytovny, okolo které by vaše vozidlo projelo, kdyby nebyly instalovány závory. Byl to opravdu podivný odbočovací manévr.  Ten záběr bych také nikde radši neukazoval.

edit: situace z 06/2017: https://www.google.cz/maps/@49.1890654,16.5991936,3a,75y,26.88h,83.68t/data=!3m6!1e1!3m4!1svF5RnKrC9OwGJtpKlNQmHw!2e0!7i13312!8i6656
auta parkují  při pravém kraji a i vozidlo googlu úplně v pohodě jede po tramvajovém pásu. Pustil jsem si vaší jízdu a sledoval váš odstup zprava - ulice před tím kruhovým objezdem, míjení toho pitomce, co namísto chodníku šel po silnici a betonové bariery před kruhovým objezdem. Proti celé vaší jízdě mi přijde, že v 39s záznamu najíždíte úplně těsně k pravému obrubníku. Z vašeho postavení v 40s (motorkáře jste už měla na levém předním rohu) soudím, že v případě jeho "nepřítomnosti" byste skončila v tom stříbrném fordu stojícím na levém chodníku. Při vaší rychlosti 18km/h při nárazu a umístění za hranou té budovy ubytovny mě nenapadá, co jste vlastně chtěla provést za manévr. Získáte-li záznam z jiné kamery, stálo by za to vidět to z jiného úhlu.
« Poslední změna: 16 Listopadu 2018, 00:34:28 od gumidos »
IP zaznamenána

uziv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 15 Listopadu 2018, 18:23:51 »

Loni se tudy na to parkoviště dalo vjet, i když oficiální vjezd je o 50 m dál. Mohl bych dát odkaz do mapy, ale možná by o to zakladatelka nestála.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 15 Listopadu 2018, 19:30:37 »

jak to tak vypadá bylo to odbočení do "nikam" ...to je další plus pro motorkáře
IP zaznamenána

kacerka

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 15 Listopadu 2018, 21:40:30 »

můžeme si tady o tom povídat, mezitím co, čekám na dopis.... ano, je tam pouze výjezd, ale to jsem před nehodou nevěděla, kdysi jsem tam parkovala a jelikož mě na předchozím placeném parkovišti omlátili auto dveřmi, byla moje myšlenka jet jinam -- bohužel o tu vteřinu pomalejší, což mělo za následek započetí odbočování "pozdě". video z domu bych měla vidět zítra, s majitelem kamery je těžká domluva.
IP zaznamenána

kacerka

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 21 Listopadu 2018, 14:08:06 »

Momentální vývoj: telefonicky mě kontaktoval vyšetřující policista, že chce podání vysvětlení, bude to postupovat na úřad. Formu podání vysvětlení "zítra se u vás stavíme" nebo "v pátek přijdete vy" jsem odmítla a trvala na písemném předvolání.
Jaký doporucujete další postup? Někoho s sebou hned na podání vysvětlení? Poslat jim ho písemně?
IP zaznamenána

iWarp

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 21 Listopadu 2018, 14:40:38 »

Bych v této fázi doporučil odepření podání vysvětlení, když už víte, že to stejně půjde na úřad. Veškerou obhajobu bych si nechal až do správního řízení.

“Any lawyer worth his salt will tell [a] suspect in no uncertain terms to make no statement to police under any circumstances.”
IP zaznamenána
Jen klid, jen klid. Včera jsem se v baru díval na Matlocka. Sice nešel zvuk, ale myslím, že vím jak na to.

kacerka

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 21 Listopadu 2018, 15:37:54 »

Mělo by na něco vliv, kdyby čistě teoreticky policie nestihla "lhůtu" 30 dnů na předání na úřad?
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 21 Listopadu 2018, 15:58:03 »

Ne, je to jen pořádková lhůta.
IP zaznamenána

kacerka

• Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 21 Listopadu 2018, 19:22:09 »

Bych v této fázi doporučil odepření podání vysvětlení, když už víte, že to stejně půjde na úřad. Veškerou obhajobu bych si nechal až do správního řízení.

“Any lawyer worth his salt will tell [a] suspect in no uncertain terms to make no statement to police under any circumstances.”
takže by podle vás nemělo smysl tam cokoliv např. s dopravním "expertem" (znalec třeba) jít říkat? jak je to s přítomností takových osob u spr. řízení?
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 21 Listopadu 2018, 19:24:19 »

Na policii moc ne, maximálně pokud byste chtěla uplatňovat škodu a směřovalo to k tomu že i podle policajtů to zavinil motorkář.
K tomu to ale zdá se zatím moc nesměřuje.
IP zaznamenána
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 7