30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 [2] 3 4 ... 7

Autor Téma: [WIN] nehoda se zraněním  (Přečteno 20722 krát)

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:nehoda se zraněním
« Odpověď #15 kdy: 12 Listopadu 2018, 14:06:31 »

Můj pohled na video: být v situaci řidiče motocyklu, tak ho uvítám jako skvělý důkaz pro svoji nevinu. Takže jej dobře ukryjte a ukažte pouze svému právníkovi. Pokud nikoho nemáte po ruce, zkuste https://www.30kmh.cz/index.php?topic=1704.0.
Jinak co píše kolega opas vidím jako optimální způsob přístupu k obhajobě.
« Poslední změna: 12 Listopadu 2018, 14:09:11 od enzym »
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 12 Listopadu 2018, 14:41:09 »

Můj pohled na video: být v situaci řidiče motocyklu, tak ho uvítám jako skvělý důkaz pro svoji nevinu. Takže jej dobře ukryjte a ukažte pouze svému právníkovi. Pokud nikoho nemáte po ruce, zkuste https://www.30kmh.cz/index.php?topic=1704.0.

Jak by se mohl motorkář hájit? Zjevně jel rychle a při manévru neblikal.
Minimálně bys mohl dámě naznačit, jakou cestou se mohou ubírat myšlenky dvoukolového pána.
IP zaznamenána

kacerka

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 12 Listopadu 2018, 15:02:18 »

případné obvinění z TČ by dotyčný ale neřešil...?
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 12 Listopadu 2018, 15:18:28 »

Motorkář by mohl tvrdit, že viděl na autě blinkr vpravo a po manévru vozidla vpravo došel k závěru, že hodlá zastavit u obrubníku a proto ani neblikal, protože neměnil směr jízdy. Jeho tvrzení dokladuje i zvuk blinkru tesně před kolizí, zodpovědný řidič automobilu by svůj úmysl odbočit vlevo dal najevo dříve, než těsně před manévrem a jeho tvrzení o tom, že dal blinkr vlevo je buď účelové, nebo si spletl směr na páčce aniž si to uvědomuje.
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

opas

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 12 Listopadu 2018, 15:35:19 »

Dobře, ale pro to tvrzení žádné důkazy nejsou. Pokud měl v úmyslu vozidlo zastavující vpravo předjíždět, byl povinen dát blinkr. To prokazatelně neudělal. Tedy nesplnil důležitou povinnost, kdy by dal na vědomí, že bude předjíždět a tedy řidička nesmí odbočovat.
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 12 Listopadu 2018, 17:36:50 »

Souhlas, je to poněkud na vodě, ale v souboji verze řidičky x verze řidiče video lze interpretovat ve prospěch té či oné strany, nikoli pouze ve prospěch řidičky. Ve věci levého blinkru motorky je prokazatelné pouze to, že neblikal zadní blinkr, nic víc. Pořád je v interpretační hře blinkr řidičky až za vyústěním slepého ramene ulice Hybešovy. Problém je, že řidička má jak prokázat, že dala blinkr, ovšem již nemá jak prokázat, jaký to blinkr byl.

Asi nějak takto coby advocatus motorcyclus:
Pravý blinkr automobilu spolu s manévrem vpravo dává zřejmý úmysl řidičky zastavit u chodníku. Pokud by měla záměr odbočit vlevo, dá to vědět dostatečně dopředu, naopak blinkr vpravo dala přesně ve správný okamžik tak, aby nemátla ostatní účastníky provozu tím, že chce odbočit vpravo do slepého ramene.  Motorkář může hrát celkem věrohodnou hru, že není sebevrah, aby úmyslně narazit do vlevo odbočujícího vozidla, které svůj úmysl dává najevo blinkrem. Možná se dopustil bagatelního přestupku tím, že nedal levý blinkr, když předjížděl vozidlo, které zajíždělo k chodníku vpravo, zpomalovalo a dávalo pravý blinkr, ale rozhodně nezavinil dopravní nehodu. Může alternativně tvrdit, že levý blinkr dal, ale zadní se asi porouchal během jízdy či nehody, před jízdou byl v pořádku.

Né, že bych motorkáře nějak bránil či mu fandil, ale je nutné se připravit na všechny možné tahy protistrany a podle toho promýšlet vlastní obranu od samého počátku.
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 12 Listopadu 2018, 18:00:37 »

Problém je v tom, že při předjíždění či objíždění není blinkr bagatelní přestupek, protože se na něj vážou povinnosti předjížděného či objížděného. Pokud tuto povinnost nesplní, tak se nesmí divit, že přejížděný nemůže splnit něco, co je na to navázáno.
Stav ovládání motorky bude mít policie nepochybně nafocený. Zda byl blinkr zapnutý či ne bude celkem jasné. Je sice možné říkat, že blinkr při nárazu motorkář vypnul, ale to je už IMO z říše báchorek.
IP zaznamenána

kacerka

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 12 Listopadu 2018, 18:31:19 »

Takže pokud to dobře čtu, celkem by to mohlo rozseknout video z domu, pokud zabíralo aspoň část vozovky. Tedy znovu už položená otázka - mám se svépomocí snažit získat video z domu nebo to nechat na PČR?
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 12 Listopadu 2018, 18:35:40 »

Pokud se Vám podaří to video získat, nic tím nepokazíte. Naopak, jelikož:
1) můžete z videa identifikovat skutečnosti svědčící ve Váš prospěch;
2) můžete se připravit na argumentaci proti z videa vyplývajících skutečností, které by svědčily ve Váš neprospěch, pro případ, že by si PČR to video opatřila.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 12 Listopadu 2018, 18:37:27 »

Ve věci levého blinkru motorky je prokazatelné pouze to, že neblikal zadní blinkr, nic víc.
No... že neblikal po nárazu, do té doby klidně blikat mohl, protože:
- nárazem mohlo dojít k prasknutí vlákna
- blinkr se vypíná stisknutím páčky (teda u velké části motorek, nevím jak u konkrétně tohoto skútru), při nárazu došlo ke stisknutí
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 12 Listopadu 2018, 20:51:40 »

Takže pokud to dobře čtu, celkem by to mohlo rozseknout video z domu, pokud zabíralo aspoň část vozovky. Tedy znovu už položená otázka - mám se svépomocí snažit získat video z domu nebo to nechat na PČR?

Určitě, protože pak se můžete rozhodnout zda ho použijete nebo ne. A budete případně vědět co mají policajti v ruce, protože vám můžou říct že ho policajti od nich chtěli nebo nechtěli.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 12 Listopadu 2018, 21:37:15 »

stejně to na 90% skončí ve správním ne ?
čili právníka již teď, podiskutovat, zda má smysl dávat policii nějaké vyjádření
( když budete jako svědek - nesmíte lhát, když budete obviněná - můžete "říkat co chcete" ) a v obou případech i odepřít výpověď
video z domu zajistit i osobně, dá se předpokládat, že policie se na něj prostě vykašle a záznam taky nebude uchováván neomezenou dobu.
o jeho použití x nepoužití rozhodnout podle toho, co na něm bude a bude-li od policie ve spisu
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 12 Listopadu 2018, 22:36:14 »

Právník může poradit i blbě. Já bych vyjádření dal, ale pouze písemně, jak jsem to psal výš.

Jde o to že fízlové na jeho základě můžou dojít sami k názoru že si za to může sám motorkář. A pak už stačí jen pumpnout jeho pojišťovnu.
IP zaznamenána

kacerka

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 13 Listopadu 2018, 10:37:47 »

první info k záznamu z domu - existuje a PČR si ho vzala. nicméně nemůže ho použít jako důkaz, protože kamery tam jsou načerno. já ho tedy zatím získat nemůžu, ale majitel mi dal možnost se na záznam aspoň podívat, což by mělo proběhnout zítra.
IP zaznamenána

vvvvvv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 13 Listopadu 2018, 11:34:26 »

Právníci tvrdí, že takový záznam může být jako důkaz (ve valné většině) situací použit.
IP zaznamenána
Stran: 1 [2] 3 4 ... 7