30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: [1] 2 3 ... 7

Autor Téma: [WIN] nehoda se zraněním  (Přečteno 20706 krát)

kacerka

• Zobrazit profil
[WIN] nehoda se zraněním
« kdy: 11 Listopadu 2018, 20:37:49 »

prosím o zkušenosti, případně doporučení kontaktu na osobu, která by pomohla řešit (v případě obvinění)

dopravní nehoda se stala při odbočování vlevo, situace byla: jízdní pruh, 2x koleje, pruh v protisměru. před odbočením jsem koukla do zrcátka, zda jsou koleje a pruh volné, dále jsem se už soustředila na protisměr. blinkr zapnutý, ne sice někdy půl kilometru předtím, ale před natočením kol do odbočování tam byl (prokazatelné). v půlce odbočování mi na přímo do levého předního kola napálil zezadu motorkář. předpokládám, že chtěl kolem mě ještě rychle hodit myšku po kolejích v protisměru. motorkář počesal předek auta a skončil na zemi, se zraněním, zatím neznámého rozsahu.
rychlost mého vozidla byla velmi nízká (prokazatelné). od zahájení odbočování to bylo tak 3-4 sekundy ke střetu, tedy žádná rychlá akce, že by zezadu jedoucí nestihl reagovat. brzdná dráha motorkáře vůbec žádná.

počítám, že možnost je - ohrožení při odbočování vlevo - pro mě by znamenalo asi TČ a papíry do čistírny (samozřejmě velký problém). Nebo jeho nedovolené předjíždění když už byly splněny všechny podmínky toho, že mě předjíždět nesměl?

výzva zatím žádná, je k dispozici záznam z kamery, teoreticky možné získat i záznam ze soukromé kamery na baráku. já jsem dostala záznam o nehodě a měla podepsat situační plánek, co policajt namaloval.

a co teď... ? mám čekat výzvu k podání vysvětlení a odepřít ho? rovnou si tam s sebou vzít nějakou právní pomoc? prosím řešit neveřejně

Přemístěno do neveřejné sekce. --kdo
« Poslední změna: 27 Listopadu 2018, 18:22:02 od Číkus »
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
Re:nehoda se zraněním
« Odpověď #1 kdy: 11 Listopadu 2018, 21:09:09 »

Bylo nějaké podání vysvětlení na místě?

Kde je přesně to místo? Jde o značení ohledně zákazu předjíždění, apod.
IP zaznamenána

kacerka

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 11 Listopadu 2018, 21:52:44 »

tak klasické "podání vysvětlení" s poučením a jeho podpisem ne.. ale samozřejmě se ptali jak se to stalo. odpověď byla to, co uvádím tady - odbočování, blinkr, kontrola provozu, okamžité zastavení auta...

ne v tomhle místě není žádný zákaz ani svislý ani vodorovný, klasické odbočování na místo ležící mimo
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 11 Listopadu 2018, 21:55:13 »

Opakovaně uvádíte "prokazatelně". Jaké jsou k disposici důkazy? Jsou to ty záznamy z kamer? Pokud ano, nahrajte je sem, pan enzym se na ně určitě rád podívá a poradí. Pokudjsou nějaké jiné důkazy, jaké?
IP zaznamenána

kacerka

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 11 Listopadu 2018, 22:10:24 »

ano, je k dispozici záznam z mojí palubní kamery, včetně záznamu o rychlosti, je na něm i zvuk, takže proto ta 100% jistota blinkru.

dalším důkazním materiálem by mohly být kamery z domu, u kterého se to odehrálo, ale ty zatím nemám, policajti si je měli brát také. svědci bohužel nejsou.

video nahraju.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 11 Listopadu 2018, 22:17:16 »

ale samozřejmě se ptali jak se to stalo. odpověď byla ...

Nechci být pesimista, ale tohle je přesně ta chvíle, kdy je třeba zachovat chladnou hlavu a v tu chvíli odmítnout vysvětlení s tím, že jste z nehody rozrušeni....tady stačí se blbě vyjádřit, prohodit slovíčka a už se vezete a později jakákoliv změna může být brána jako "účelová".

Nicméně s tím už se nic neudělá, takže rady pro kačerku:
1) vyčkejte co přijde a pro jistotu poltačte zvědavost a využívejte lhůty na maximu (později se to může hodit)
2) telefonicky nic s nikým neřešte i kdyby sliboval hory doly.
3) jakmile něco od někud dorazí tak to anonymizujte a dejte sem (dodržete bod 1)
4) poskytněte nám záznam té nehody pokud ho máte

IP zaznamenána

kacerka

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 12 Listopadu 2018, 10:07:50 »

jelikož nahrávání sem bohužel vždycky po obnově stránky selže, posílám sdílený odkaz https://drive.google.com/file/d/1j74HabBNO5DiqJV3FCDrHpiwt-tNKlHB/view?usp=sharing
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 12 Listopadu 2018, 10:50:57 »

Znamení o změně směru jízdy se z toho videa bude dokazovat dost těžko. Mám pocit, že slyším blinkry ťukat cca 3 sekundy před nárazem, ale ruku do ohně bych za to nedal. Ten pán, který šel po chodníku po Vaší pravé ruce, byl ztotožněn jako svědek? On by případně mohl být schopen Vám ten blinkr dosvědčit.

Vidím tam zpomalení ze 35 km/hod. na 18 km/hod. v posledních 4 sekundách před nárazem. Z kamery na domě by mohlo být možno prokázat, že jste brzdila, což by v kontextu současného znamení o změně směru jízdy mělo vést k poměrně jednoznačnému závěru o vině toho motorkáře.

Následovat teď bude předvolání k podání vysvětlení na policii. V takovémto případě bych vřele doporučoval jít tam už rovnou s advokátem, protože skutečně jakákoli nepřesná formulace Vám může nadělat obrovské potíže.
IP zaznamenána

iWarp

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 12 Listopadu 2018, 10:51:36 »

Blinkr na poslední chvíli a ještě to zbytečné a klamavé uhnutí vpravo... Hledal bych si právníka, který snad minimalizuje škody. Na podání vysvětlení bych nechodil a tohle video bych policajtům na sebe nedával.
« Poslední změna: 12 Listopadu 2018, 10:58:44 od iWarp »
IP zaznamenána
Jen klid, jen klid. Včera jsem se v baru díval na Matlocka. Sice nešel zvuk, ale myslím, že vím jak na to.

kacerka

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 12 Listopadu 2018, 11:11:59 »

Znamení o změně směru jízdy se z toho videa bude dokazovat dost těžko. Mám pocit, že slyším blinkry ťukat cca 3 sekundy před nárazem, ale ruku do ohně bych za to nedal. Ten pán, který šel po chodníku po Vaší pravé ruce, byl ztotožněn jako svědek? On by případně mohl být schopen Vám ten blinkr dosvědčit.

Vidím tam zpomalení ze 35 km/hod. na 18 km/hod. v posledních 4 sekundách před nárazem. Z kamery na domě by mohlo být možno prokázat, že jste brzdila, což by v kontextu současného znamení o změně směru jízdy mělo vést k poměrně jednoznačnému závěru o vině toho motorkáře.

Následovat teď bude předvolání k podání vysvětlení na policii. V takovémto případě bych vřele doporučoval jít tam už rovnou s advokátem, protože skutečně jakákoli nepřesná formulace Vám může nadělat obrovské potíže.
ten blinkr tam právě slyšet je, sice potichu, ale je. pán bohužel ztotožněn nebyl, ihned po nehodě jsme s pánem (vlevo) šli ke zraněnému. nicméně ten vpravo vypadá jako zaměstnanec.. otázkou je, jestli blinkr viděl, když byl zády.

ohledně advokáta - kdokoliv? nebo někdo, kdo rozumí dopravě? není tu nějaký seznam ověřených kontaktů?
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 12 Listopadu 2018, 11:31:24 »

Já bych poslal podání vysvětlení písemně zhruba v tomto znění:

Jela jsem opatrně a s respektem ke všem ostatním, jak je z videa jasně vidět - viz například pouštění chodce na přechodu, apod.

Pána na motorce jsem si v dálce za sebou všimla, nicméně jsem předpokládala že prostě počká až odbočím. Už proto, že předjíždění auta, které má zapnutý ukazatel směru je zakázáno.
Navíc vozidlo, které předjíždí nebo objíždí překážku musí dávat znamení o změně směru jízdy. Z videa je jasně vidět, že řidič motorky žádné znamení nedával.

Já jsem neměla žádnou možnost ovlivnit ani rychlost motorky, ani vzájemný odstup. Protože řidič motocyklu nedával žádné znamení o změně směru jízdy, neměla jsem žádné indicie, že by snad chtěl předjíždět a proto jsem začala odbočovat s tím, že co nejdříve uhnu motorce z cesty.
Když jsem si všimla, že pán nebrzdí a bez blinkru začíná předjíždět, tak z mé strany již nešlo nic dělat.

Jasným viníkem nehody je podle mého názoru pán na motorce.  Jel natolik rychle, že nestačil zastavit za vozidlem, proto se na poslední chvíli snažil vozidlo bez blinkru objet, což rovněž nezvládl.
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 12 Listopadu 2018, 11:38:32 »

Přesně tak, nesmíte připustit žádné potenciální pochybení z vaší strany. A právníka si určtě vemte, že na slovíčkaření záleží dokládá např. rozsudek č.j.: 2 As 67/2011 – 89, tam byla paní v obdobném postavení jako vy a byť nebyla viník, dostala pokutu, protože připustila, že se těsně před zahájením odbočovacího manévru nepodívala do zpětného zrcátka.
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 12 Listopadu 2018, 11:47:14 »

Já myslím že na právníka je zatím čas.
Pokud se upozorní že pán neblikal (§17, odst. 2) zákona 361/2000 Sb.) tak tam není nic, co by se dalo řidičce přišít. Jen se nesmí přiznat že pána neviděla, nebo něco podcenila.
Prostě já jsem blikala, on ne, takže jsem v dobré víře začala odbočovat.
IP zaznamenána

kacerka

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 12 Listopadu 2018, 12:15:48 »

Mám se snažit pro sebe získat záznam z kamery na domu nebo to nechat na policajtech? Kdybych ho získala, tak jim ho samozřejmě dávat nebudu, ať si ho zařídí sami. Pěší svědci bohužel v tom zmatku u ošetřování odešli (i pán vlevo mohl situaci vidět), no s tím už nic nenadělám
« Poslední změna: 12 Listopadu 2018, 12:33:24 od kacerka »
IP zaznamenána

kacerka

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 12 Listopadu 2018, 12:16:36 »

Přesně tak, nesmíte připustit žádné potenciální pochybení z vaší strany. A právníka si určtě vemte, že na slovíčkaření záleží dokládá např. rozsudek č.j.: 2 As 67/2011 – 89, tam byla paní v obdobném postavení jako vy a byť nebyla viník, dostala pokutu, protože připustila, že se těsně před zahájením odbočovacího manévru nepodívala do zpětného zrcátka.
ano, tohle jsem našla, pročtu
IP zaznamenána
Stran: [1] 2 3 ... 7