prosím o zkušenosti, případně doporučení kontaktu na osobu, která by pomohla řešit (v případě obvinění)
dopravní nehoda se stala při odbočování vlevo, situace byla: jízdní pruh, 2x koleje, pruh v protisměru. před odbočením jsem koukla do zrcátka, zda jsou koleje a pruh volné, dále jsem se už soustředila na protisměr. blinkr zapnutý, ne sice někdy půl kilometru předtím, ale před natočením kol do odbočování tam byl (prokazatelné). v půlce odbočování mi na přímo do levého předního kola napálil zezadu motorkář. předpokládám, že chtěl kolem mě ještě rychle hodit myšku po kolejích v protisměru. motorkář počesal předek auta a skončil na zemi, se zraněním, zatím neznámého rozsahu.
rychlost mého vozidla byla velmi nízká (prokazatelné). od zahájení odbočování to bylo tak 3-4 sekundy ke střetu, tedy žádná rychlá akce, že by zezadu jedoucí nestihl reagovat. brzdná dráha motorkáře vůbec žádná.
počítám, že možnost je - ohrožení při odbočování vlevo - pro mě by znamenalo asi TČ a papíry do čistírny (samozřejmě velký problém). Nebo jeho nedovolené předjíždění když už byly splněny všechny podmínky toho, že mě předjíždět nesměl?
výzva zatím žádná, je k dispozici záznam z kamery, teoreticky možné získat i záznam ze soukromé kamery na baráku. já jsem dostala záznam o nehodě a měla podepsat situační plánek, co policajt namaloval.
a co teď... ? mám čekat výzvu k podání vysvětlení a odepřít ho? rovnou si tam s sebou vzít nějakou právní pomoc? prosím řešit neveřejně
Přemístěno do neveřejné sekce. --kdo