Zdravím členy fóra,
chtěl bych požádat o malou pomoc v neveřejném prostředí.
Začátkem roku mi dálniční hlídka (při minimálním provozu na rovném úseku) naměřila překročení limitu o méně než 30 km/h, samozřejmě následovalo zastavení, ztotožnění atd. Protože FSM mi pomáhají už dlouho (a to i v nedopravních věcech), požadoval jsem správní řízení, kterého jsem se dočkal.
Vzhledem k hrozící malé sankci jsem chtěl hlavně potrénovat a nabrat zkušenosti, neboť moje dřívější causy byly odložené už na 1. stupni. Takže jsem si svépomocí, coby víceméně poučený laik, zařídil Odpor, absolvoval osobní jednání v "nejlepším městě k životu za rok 2018", dostal stereotypní Rozhodnutí se zkresleným výkladem zákona, proti kterému jsem podal odvolání k příslušnému KÚ.
V těchto dnech očekávám příchod Rozhodnutí KÚ o odvolání a mám indicie, že bude nijak překvapivě v můj neprospěch. Paralelně s mou causou totiž běží po téměř stejné úřednické linii a ve stejném čase i jiný případ (sice ne za rychlost, ale také s bagatelní příčinou), k němuž mám přístup, a zde již výstup KÚ přišel.
Chtěl bych se zkušenějšími kolegy v privátnější části fóra zkonzultovat, jaké chyby jsem v průběhu mého snažení napáchal, a také bych přivítal tipy pro nadcházející vyšší level (správní žalobu). Protože i kdyby celé snažení skončilo neúspěchem, chci získat aspoň EXP pointy :-)
K dispozici mám samozřejmě všechny dokumenty ze správního řízení (včetně multimediálního bonusu), které v nejbližší době přidám...