30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Zaslání spisu do DS 2018  (Přečteno 1414 krát)

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Zaslání spisu do DS 2018
« Odpověď #15 kdy: 24 Září 2018, 15:32:44 »

Pokud nemají výstup z toho zařízení ve spisu, pak vůbec nechápu, na základě čeho poslali výzvu a zahájili řízení.
IP zaznamenána

lon

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 25 Září 2018, 08:49:25 »

Oni ten výstup zřejmě mají, ale v nějakém jiném spisu, alespoň podle toho co jsem se dočetl. Ale je to spis, do kterého se nedostanu. Jim, Rosicím, to zaslali elektronicky. A není to součástí spisu. Co tedy až přijde potvrzení napadeného rozhodnutí od JMK a následně rozhodnutí od Rosic o mé "vině"? Odvolat se a poukázat na zásadní nedostatek a to že ve spisu, dle kterého mě chtějí trestat za "přestupek", není důkazní prostředek o spáchání přestupku, nýbrž jen jakýsi úřední záznam o tom, že něco takového existuje ale mimo můj spis?
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 25 Září 2018, 09:39:06 »

Proč by v Rosicích fotka a výstup z automatu neměla být součástí spisu nechápu, ale když to vezmeme obecně, tak právní úprava nenařizuje, aby jakákoliv listina, kterou byl/bude proveden důkaz, byla (v originále) založena do spisu. V takovém případě ale musí dokazování proběhnout striktně podle § 53 správního řádu, musí o tom být vystaven protokol, musí se tak stát na ústním jednání nebo v případě dokazování mimo ÚJ o tom musí být účastníci vyrozuměni atp. - v žádném případě se nemohou aplikovat zkratky, které postupně judikatura vytvořila ohledně dokazování listinami, které jsou celou dobu součástí spisu.

Stejně tak nelze obejít § 36 odst. 3 - toto právo se sice obvykle kryje s právem nahlížet do spisu dle § 38, ale pokud by podklady rozhodnutí byly mimo spis a přitom SO kdykoliv plně dostupné, musí je SO zpřístupnit - že nejsou ve spisu nehraje roli, v § 36 žádné slovo spis není. Ostatně patrně by na ně šlo dosáhnout i přes § 38, mají-li je v něčem, co vydávají za elektronický spis, pak i do něj lze nahlížet (alespoň v tom rozsahu, který se účastníka přímo týká) z důvodu právního zájmu.

V každém případě procesně je to jednoduché, proti příkazu odpor, SO patrně ÚJ nenařídí ale pošle výzvu dle § 36(3) SprŘ. Pak uvidíte, jak moc vážně to berou, jestli nařídí i dokazování mimo ÚJ, jestli o shlédnutí důkazních prostředků vedených mimo spis pořídí protokol atp. Máte-li nahlížeče, bylo by ideální aby po obdržení výzvy provedl již náležitě poučen druhou návštěvu.

Dálkově by to šlo zkoušet také, podle § 36(2) SprŘ a klidně paralelně ke konkrétním listinám podle InfZ - použije-li SO šablonu o odmítnutí infožádosti s odkazem na nahlížení, tak z toho plyne minimálně to, že nahlížet i do toho jejich „cloudu“ můžete. Ale spíš vypadá to na zajímavou inovaci, kterou by bylo dobré prozkoumat a nekomplikovat si to tím, že SO bude provádět klasické obstrukce při snaze o výhradně písemné řešení.
IP zaznamenána

lon

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 26 Září 2018, 10:16:52 »

Abych to uvedl na pravou míru, tak u mne byla časová osa taková:

1.7.2016 - "přestupek"
27.7.2016 - odpustek
20.9.2016 - udal jsem deathmuta
20.4.2017 - SO obesílá deathmuta výzvou
25.4.2017 - SO odeslal ( ve spisu je růžová dodejka)
29.6.2017 - usnesení o odložení
14.5.2018 - příkaz - zahájení sprdele
17.5.2018 - odpor
21.5.2018 - žádost o spis dle InfZ
5.9.2018 - rozhodnutí o odmítnutí zaslání spisu
20.9.2018 - odvolání se proti rozhodnutí k JMK (asi Rosice podržej, ale hrajeme o čas)

přijde mi zajímavé, že SO nedostal ani odpověď z AT (ohledně deathmuta) a rovnou sprdel na provozovatele? Asi běžný postup. Asi bych potřeboval teď trochu helfnout, co vlastně dál. Chtít zaslat podle SŘ ten konkrétní důkaz, kterej je v tom "spisu vedle"? Nebo čekat?
IP zaznamenána

lon

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 18 Října 2018, 07:39:15 »

Tak včera dorazilo rozhodnutí od JMK ve smyslu, že rozhodnutí Rosic se ruší a věc se vrací k opětovnému projednání. Teď tedy bude následovat nejspíše spis..a uvidíme zdali přijde i včetně toho "důkazu" který je podle Rosic v jiném spisu (tzv. "hromadný spis").

IP zaznamenána

uziv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 18 Října 2018, 08:10:33 »

Pan Zounek mívá v oblasti InfZ dost dobrá odůvodnění. Podle mého názoru je sice vysoká pravděpodobnost, že se Rosice zbaví tohoto problému zaslánim spisu, ale pokud by to odmítnutí odůvodnili tak, jak jim Zounek naznačuje, tak to v druhém kole podrží. Pokud jde jenom o oznámení přestupku a fotku z radaru, tak o tu je možné požádat podle InfZ přímo policii.
IP zaznamenána

lon

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 18 Října 2018, 09:24:19 »

Ten vzor je úplně stejný jako ten, kterým sem žádal Rosice o spis, že jo? Akorát to mám směrovat na koho konkrétně v PČR? Do téhle fáze jsem se dostal vcelku poprvé (povětšinou všechno ostatní skončilo ignorací) takže ocením jakékoliv "postrčení" správným směrem.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 18 Října 2018, 10:41:57 »

PČR je jedna organisace. Směřujte to na kohokoliv, mají povinnost si to interně předat a do 15 dnů Vám odpovědět.
IP zaznamenána

uziv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 18 Října 2018, 10:46:40 »

Z hlavy přesně nevím, ale adresa bude nějaká taková:

Policie České republiky
Krajské ředitelství policie Jihomorav. kraje
Odbor služby dopravní policie
Dálniční oddělení xxxxxxxxx
Dálniční xxx
000 00 Xxxxxxx
DS: jydai6g

Datovka platí pro celý Jihomoravský kraj, ať už je to oddělení kde chce.
IP zaznamenána

lon

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 24 Října 2018, 15:25:03 »

Znova jsem se koukl na ten úřední záznam o přijatém oznámení přestupku. Dávám do přílohy sem. Dává mi to smysl, že bych měl poslat 106tku znova na Rosice, spíš než na PČR, a uvést že chci konkrétní informace o konkrétním přestupku kterou jim předala PČR a kterou vedou pod číslem spisu, který je v posledním odstavci zmíněn??
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 24 Října 2018, 20:37:58 »

Učinil bych tak: pokud sami přiznali, že informaci jim PČR předala a pod jakou spisovou značkou ji u sebe evidují, je zcela logické, že budete o poskytnutí informace žádat u nich.
IP zaznamenána

lon

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 30 Října 2018, 12:40:24 »

Takže něco ve stylu: žádám o informaci ze spisu <číslo spisu> vztahující se ke spisu <číslo spisu> dle Inf. zákona? Teď se to snažím zformulovat.
IP zaznamenána

lon

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 05 Listopadu 2018, 07:59:16 »

Šlo by to i takto?

Věc: Žádost o poskytnutí informace podle zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Tímto v souladu s ust. § 14 zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím (dá-le jen „InfZ“),

žádám

o zaslání důkazního prostředku ze spisu č. MR-S 7810/16-ODO GAL vztahující se ke spi-su č. MR-S 26281/16-ODO PAL, vedeného výše uvedeným správním orgánem pod výše uve-deným číslem spisu, a to ve lhůtě do 15 dnů (§ 14 odst. 5 písm. d) InfZ) prostřednictvím da-tové schránky (§ 4 odst. 5 InfZ).
IP zaznamenána

lon

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 25 Května 2019, 11:20:37 »

Ano, naposledy bylo přispěno před 120dny, ale JMK to vrátil k SO1, a spis mi do té doby nedorazil a ani žádná další komunikace se s Rosicema neděje od té doby. Tedy, dle té časové osy mi do prekluze zbývá necelý rok, počítám-li od zahájení spr-dele? Ale rád bych se vrátil k té časové ose a pokud se Rosičtí proberou ze sna těsně před prekluzí. Nejde mi totiž do hlavy jedna věc. Udal jsem jim totmuta (prokazatelně) a oni aniž by na tý dodejce měli převzal, nepřevzal, umrlec atp.  to odložili a rovnou shodili na provozovatele? Přitom v té kopii co mám díky jednomu z nahlížečů (díky :) ) tam není ani zmínka o tom, že by se dotyčný vyjádřil či ne. Nedá se případné jejich možné rozhodnutí shodit na tom, že přeskočili jeden krok a aniž by se obtěžovali dokázat že totmut řídil/neřídil to hodili zpět na provozovatele? A také, že mi pak následně nezaslali spis (ačkoli jim to JMK vrátil k projednání s tím, že spis mají zaslat) - > z jejich strany nečinnost. Jde mi o to, jestli teď je má cenu ještě prudit, nebo je mám začít prudit cca 2 měsíce před prekluzí? Nerad bych to prosral, když už je to takhle krásně rozjetý.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 26 Května 2019, 22:32:52 »

Když by ještě k nějakému pokračování došlo tak bych namítal že řízení bylo zahájené už podle nového zákona a k promlčení došlo 15.5.2019 (jestli 14.5.2018 bylo zahájeno řízení doručením příkazu).
Sice ten výklad zatím soudy moc nepodpořily, ale proč to nepoužít že  :)

Tedy, dle té časové osy mi do prekluze zbývá necelý rok, počítám-li od zahájení spr-dele?

Podle nového zákona prekluze už nastala když rok po zahájení řízení nebylo vydáno rozhodnutí.
Podle starého zákona k prekluzi dojde 4 roky po přestupku.. v červenci 2020.

Nedá se případné jejich možné rozhodnutí shodit na tom, že přeskočili jeden krok a aniž by se obtěžovali dokázat že totmut řídil/neřídil to hodili zpět na provozovatele?

Vyčkejte jestli přijde rozhodnutí a co přesně v něm bude napsáno..

Jde mi o to, jestli teď je má cenu ještě prudit, nebo je mám začít prudit cca 2 měsíce před prekluzí? Nerad bych to prosral, když už je to takhle krásně rozjetý.

Varianta "na jistotu" je čekat a po prekluzi to pustit z hlavy..
..jestli si chcete hrát a na kroky úřadu budete správně reagovat tak riziko že z běžícího řízení za 2 měsíce dojde k pravomocnému rozhodnutí je malé.
(jestli dobře počítám tak při využití lhůt a blanketního odvolání od vydání rozhodnutí do doručení plného odvolání na úřad uplyne aspoň 44 dní.. když se to někde neprodlouží o víkend a nebo svátek.)
IP zaznamenána