30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11

Autor Téma: [LOST] Řízení s neplatným řidičským průkazem  (Přečteno 3802 krát)

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Řízení s neplatným řidičským průkazem
« Odpověď #105 kdy: 03 Května 2021, 22:48:35 »

Ano, tak jsem to myslel, jak to pan Číkus velmi přesně sepsal. Opravdu něco takového jsem měl na mysli - zjevnou nesprávnost.

Dle mého laického názoru, by to mohlo být to nejlepší.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #106 kdy: 04 Května 2021, 03:04:46 »

Možná se zeptám hloupě, ale není možné soudkyni napsat, že zřejmě udělala chybu v psaní rozsdudku a jsou tam špatně ty náklady (a chtít, aby to opravila)?
Ne, tohle opravdu nejde, zbořilo by to celý koncept právní moci (vytvořil by se nový mimořádný opravný prostředek "napsat soudkyni".) Jednou vydané rozhodnutí je závazné i pro orgán, který ho vydal, a měnit lze jen způsoby, které předpokládá zákon. Takto na konkrétním případu to vždy vypadá, že pokud někdo tvrdí, že 2+2=5, měla by forma ustoupit obsahu a ta chyba se nějak opravit. Ale v globálu by to způsobilo víc problémů, než které by to vyřešilo, aspoň já bych tedy nechtěl držet v ruce pravomocný rozsudek, na jeho základě udělat nějaká rozhodnutí, a druhý den se dozvědět, že vše je jinak, protože protistrana "napsat soudkyni".
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #107 kdy: 04 Května 2021, 09:14:31 »

To "napsat soudkyni" bylo samozřejmě velmi volně řečeno to Upozornění na zjevnou nesprávnost.
To skutečně není cesta? Co kdyby bylo v rozsudku napáno něco jestě víc zjevně nesprávné?
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #108 kdy: 04 Května 2021, 09:33:34 »

No tak je ten rozsudek (rozhodnutí, zákon, smlouva) holt špatně.

Oprava zjevných nesprávností slouží opravdu jen k opravě toho, co buď nemá vliv na význam (překlepy atp.), nebo je z kontextu celého rozhodnutí jasné, že to je špatně a jak to mělo být. Zkrátka by ta oprava neměla mít dopad do práv žádné osoby.

Tím "zjevně" je myšleno, že ta chyba je vidět sama o sobě, nepotřebujete jiné prameny - např. výrok bude znít, že je žalovaný povinen zaplatit 1 000 000 Kč s útokem z prodlení z částky 100 000 Kč od 21.2.221 do zaplacení. Za zjevnou chybu lze považovat ten překlep (útok/úrok, btw reálný příklad), hraničně i nesmyslné datum, pokud by správná hodnota 21.2.2021 plynula aspoň z odůvodnění, ale opravit 100 000 na milion ohledně úroků už nejde.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #109 kdy: 04 Května 2021, 10:23:48 »

Lafayette: máte jedinou možnost a to užití standardního prostředku – odvolání. Tercium non datur…
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #110 kdy: 04 Května 2021, 10:43:49 »

OK, já se rozhodně nechci hádat.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #111 kdy: 04 Května 2021, 10:59:26 »

Na druhou stranu opravit jméno soudkyně zvládli.

ViktorN> Odvolání ne, spíše kasační stížnost, ale problém je, že ta je nepřípustná proti výroku o nákladech řízení.

hh> Lhůta pro ústavní stížnost je dva měsíce od doručení rozsudku. Musí tomu předcházet ještě nějaké jiné opravné prostředky?
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #112 kdy: 04 Května 2021, 12:54:59 »

opravit jméno soudkyně zvládli
No ale to je přesně ten druh opravy, který jde tímto způsobem provést. Jednak jde o zjevnou chybu, a zároveň jestli to vydala Magda nebo Máňa nemá do práv účastníků žádný dopad.

hh> Lhůta pro ústavní stížnost je dva měsíce od doručení rozsudku. Musí tomu předcházet ještě nějaké jiné opravné prostředky?
Jo, na ÚS jsou 2 měsíce, ale ještě do lhůty pro KS zkusím rozmyslet a u někoho zkonzultovat, jestli tu KS přecijen nepodat. Jinak už tomu nemusí nic předcházet, je nutné vyčerpat řádné i mimořádné opravné prostředky (vyjma obnovy řízení), ale je-li kasační stížnost nepřípustná ze zákona, nikoliv jen z uvážení NSS, není povinnost ji vyčerpat (naopak by pak mohl být problém s lhůtou pro ústavní stížnost).
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #113 kdy: 07 Května 2021, 20:12:32 »

06.05.2021 doručeno oznámení o zahájení řízení o námitkách.

Já se snad budu muset zastavit nahlídnout do spisu, protože bych chtěl na živo vidět toho retarda Kádu.

06.04.2021 jsem podal námitku dle § 123f(1) ZPPK (doručeno následující den), na jejíž vyřízení mají 10 pracovních dní a ten untermensch mi 21.04.2021 milostivě napíše, že zahájili řízení?!
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #114 kdy: 07 Května 2021, 23:31:18 »

Nachystáno na 10.05.2021:

Žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti ve věci č.j. MMB/0189323/2021
Dne 06.04.2021 jsem podal námitku proti záznamu bodů v souladu s § 123f odst. 1 zákona o provozu na pozemních komunikacích (dále také jen „ZPPK“) k Magistrátu města Brna (dále také jen „SO1“).
Ačkoli § 123f odst. 1 ZPPK přikazuje orgánovi rozhodnout ve lhůtě 10 pracovních dní, SO1 setrval nečinným. Pouze vydal oznámení č.j. MMB/0189323/2021, kterým sdělil, že bylo zahájeno řízení, ale v zákonné lhůtě nerozhodl.
(doplněno:) Pokud by chtěl MMB rozhodnout o zamítnutí námitky, i tak nesplnil lhůtu, danou § 71 správního řádu.
Tímto v souladu s § 80 správního řádu podávám žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti. Žádám, aby Krajský úřad Jihomoravského kraje jako nadřazený správní orgán přikázal Magistrátu města Brna, aby bezodkladně vydal rozhodnutí v této věci.
Předem děkuji za kladné vyřízení.
Jsem s pozdravem a těším se na další spolupráci
Číkus
« Poslední změna: 09 Května 2021, 20:58:20 od Číkus »
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #115 kdy: 08 Května 2021, 08:19:40 »

Je možné, že úřad neshledal Vaše námitky za oprávněné. A na zamítavé rozhodnutí lhůtu určenou nemají.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #116 kdy: 08 Května 2021, 09:28:32 »

Že by v případě zrušení rozhodnutí SO2 soudem neshledali námitku proti bodům oprávněnou? To by bylo kreativní.

Ale i kdyby, stejně na to mají jen 30 dní. O zvlášť složitý případ se nejedná, ústní jednání ani místní šetření netřeba, předvádění ani doručování veřejnou vyhláškou také ne, s cizinou to nemá nic společného a znalecký posudek je také ze hry.

Ale větu o nedodržení lhůty ani v případě, že by nechtěli vyhovět doplním.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #117 kdy: 09 Května 2021, 21:11:18 »

Jo, na ÚS jsou 2 měsíce, ale ještě do lhůty pro KS zkusím rozmyslet a u někoho zkonzultovat, jestli tu KS přecijen nepodat.
Deadline je zítra, takže kasační stížnost je asi ze hry. Mohu poprosit o nějaký ten nástřel ústavní stížnosti?
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #118 kdy: 10 Května 2021, 10:49:30 »

Deadline mám v kalendáři. Chtěl jsem ještě druhý názor, který se podařilo opatřit tento víkend. Tedy platí původní plán, kasační stížnost nemá smysl podávat, ani kdyby měl být NSS pouze "zastávkou na znamení" na cestě k ÚS.

Draft stížnosti mám v hlavě a můžu to hodit na papír, ale asi by to chtělo nejdřív vyřešit advokáta, který nám to podepíše.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #119 kdy: 10 Května 2021, 11:49:31 »

Advokáta nabízel frantisek, případně mám ještě jednoho v záloze.
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11