Co si představujete pod pojmem rázný zákrok?
Pokuta, v případě opakování či neuposlechnutí záchytka/služebna.
kdo, qoyi:Tady jsme se asi trochu nepochopili. Já jsem též názoru, že člověk má mít svobodu, ale svoboda jednoho by měla končit tam, kde začíná svoboda druhého. Sám jsem podnikatelem a vůbec nemířím proti provozovateli baru. On za chování hostů nemůže, každý host je odpovědný sám za sebe. Pokud se chce někdo ožrat jako prase a jít domů po čtyřech, tak klidně, ale ať mě ve tři ráno nebudí a neničí mi fasádu domu! Myslím, že ostatní toleruji, ale zkuste si sáhnout do svědomí: Kdybych Vás v noci pravidelně budil řvaním před domem, byl byste tolerantní? Kdybych Vám počůral fasádu domu a propíchl jste si gumy u auta o střepy, byl byste tolerantní?
Co se týče stavby objížďky či hlavní silnice, tak zde bych pokládal za zásadní, co bylo dříve. V mém případě jsem se nastěhoval do klidné ulice. Kdybych se přistěhoval vedle baru, tak je jasné, že bych s něčím takovým musel počítat. Koneckonců - ta třicítka je krásná analogie! Jsou silnice, které byly bez problémů bezpečné, rychlé, a pak někdo přišel, dal na ní třicítku a osadil radar. Také někdo něčím novějším omezil něco, co tam bylo dříve.
Co se týče osobní svobody a blaha společnosti, tak si myslím, že to nejde brát úplně na dřeň. To by tady za chvíli byla anarchie a přežili by jen ti, kteří by se stihli nejrychleji ozbrojit. Asi bych nežil klidně, kdybych se musel bát, že mě třeba někdo v krámě v rámci své osobní svobody podřízne, aby získal lepší místo ve frontě. (jasně - ani v současném stavu tomu nikdo nezabrání, ale je asi menší pravděpodobnost, že to někdo udělá, když mu za to hrozí trest) Nebo že někdo v rámci své osobní svobody zatarasí část silnice kamením, aby si tam mohl udělat piknik - to jsem osobně docela rád, že to v zájmu blaha společnosti není bez trestu možné.

Je pravdou, že u klávesnice to člověk nevyřeší, a nějaké "správné" hranice se snad ani nedají určit. Z toho důvodu jsem např. rád za materiální aspekt přestupků, který vkládá možnost použít mozek a rozlišit závažnost přestupku dle situace (jaká je realita ponechme teď stranou).
Co se týče té holky, tak je poměrně málo informací, ale nemohu se ubránit dojmu, že tu situaci dotyčná zbytečně eskalovala. Myslím, že i kdyby zavolala státní, tak by si nepomohla, protože by ji asi též vyzvali ke ztotožnění. Měla jim asi prokázat totožnost, zapsat si jejich služební čísla a dále to nechat na orgánu, ať zmíněný skutek prokáže. Pak by to asi takhle dramaticky neskončilo...