Cikus: Dle vyjadreni na webu bude umoznen i pri obsazenem parkovisti vjet dovnitr a zas vyjet. Tak nejak si nedovedu predstavit, jak si to predstavuji... Pravdepodobne to opet navrhl nekdo, kdo nema RP a tedy ani nikdy nebyl v podzemnim parkovisti...
Kazdopadne doporucuji tu jejich stranku na FB sledovat. Posledni dobou jsem prochazel toto forum a zasnul, co jsou schopni urednici vymyslet za konstrukty. Toto je ovsem daleko silnejsi kafe, protoze by clovek ocekaval, ze pred zavedenim pomerne nepopularniho dopravniho opatreni na podobne otazky uz davno budou pripraveni (napriklad tim, ze takove dotazy polozili uz predtim v tech "superuzasnych mestech, kde to davno tak funguje").
Ale jsou tam dost vtipne momenty, ukazujici, ze za FB sedi nejaky mlady aktivista, ktery o problematice nevi vubec nic. Kdyby to nebylo k nasrani, je to zabava:
(volny prepis)
Dotaz: Moje firma vozi vetsine restauraci v Brne rychlokazitelne zbozi. V ramci novych zkracenych casu pro zasobovani neni mozne vsechno stihnout rozvezt vcas.
Odpoved: Prijdte na magistrat, nejak se domluvime.
Ale asi nejsilnejsi kafe pro me je, ze vjezd budou mit povolene tzv. carsharingova auta. Proti pojmu "carsharing" dlouhodobe bojuji, protoze ta definice je uplne zla. Pro me carsharing je, kdyz jedu z mista A do mista B a nekoho vezmu sebou. Stejne tak je, kdyz si s Frantou (nebo treba Helmutem

) koupime spolecne auto, sdilime naklady a obcas ho vyuzivam ja, obcas on. Co je ale carsharingoveho na tom, ze si jako nejaka spolecnost nakoupim mnozstvi aut, udelam elektronicky rezervacni system a lide si auto pujcuji jako v autopujcovne? A to prosim i s klasickymi sluzbami jako pristaveni ridicem apod.
A pokud vam z toho jeste neni spatne, tak i toto ma svoje omezeni. Napriklad poskytovatel carsharingu bude mit povinnost mestu zpristupnit cteni ve svem rezervacnim systemu. Tohle musi byt mokry sen kazdeho urednika. Vedet kdy, kolik a kdo s autem soukrome spolecnosti jezdil a mit k takovym datum online pristup...