Ahoj,
tak do delší době mne opět zastihla na poště zásilka od milostivého státního aparátu, tentokrát od samotné PČR Praha 4, Kongresová.
Tvrdí že mým vozidlem byl spáchán přestupek dle §125c / 1/f/4 zák 361/2000 (ul. 5. května, 9, Praha 4) a předvolávají mne k podání vysvětlení dle § 61/1/a zák. č. 273/2008.
A samozřejmě tučně uvádí, že se musím dostavit osobně, že písemně to neakceptují.
Nějak jsem ovšem z toho nepochopil, o co vlastně jde a moje úvaha je následující:
Zatím nejde o SPRDEL (to by asi přišla rovnou výzva k platbě), takže nejsem ani sto rozpoznat, zda to změřili automatickými prostředky nebo fyzicky policajti. Tím že mne tam chtějí mermomocí dostat osobně počítám s tím, že mají nějaké foto a chtějí mne na místě konfrontovat.
Jak to vidím mám tyto možnosti:
a) Vykašlat se na to, spoléhat že mne nepředvolají, že v Praze mají dost jiných ptáčků k oškubání.
b) Jít tam a vidět co vytáhnou - pravděpodobně odmítnout výpověď, pokud to nebude z auto systému a pokud tam nebude můj ksicht jasně rozpoznatelný.
c) I přes varování jim písemně poslat odmítnutí výpovědi.
Nějaké názory, doplnění?
Je nějaká šance vidět co na mne mají dříve, než tam dojdu, abych mohl předem vyhodnotit, zda to není prohraný boj?
předem díky
T