Dokumenty:
1) Námitka (obci, která vede řízení o odebrání ŘO):
Dne xxxxxx mi byl pod č. j. xxxxxx doručen přípis, jímž mi správní orgán sděluje, že jsem v bodovém hodnocení řidičů dosáhl 12 bodů. Po prostudování přílohy obsahující seznam údajných přestupků podávám v souladu s §123f zákona č. 361/2000 Sb., zákon o provozu na pozemních komunikacích, tuto NÁMITKU.
Nesouhlasím se záznamy bodů provedenými v registru řidičů, jelikož pokutový blok ze dne 13. 5. 2018 nebyl vystaven v souladu se zákonem. Jsem přesvědčen, že tento přestupek se na mé kartě řidiče vůbec neměl objevit, a žádám, aby tuto skutečnost správní orgán prošetřil v rámci správního řízení. Zároveň oznamuji, že jsem požádal Policii ČR o přezkum pokutového bloku č. B0504646, podle nějž mi byla uložena pokuta za přestupek podle neexistujícího § 185c zák. č. 361/2000 Sb.
2) Žádost o přezkum (Policii ČR)
Kontrolou výpisu z mé evidenční karty řidiče jsem zjistil, že mi byly připsány 2 body za přestupek, spáchaný [KDY, KDE - podle výpisu z EKŘ], zjištěný PČR. Na pokutovém bloku č. B0504646, jehož kopii přikládám, je uvedeno, že byla pokuta uložena za přestupek podle neexistujícího § 185c zák. č. 361/2000 Sb. Žádám proto o přezkum blokového řízení č. B0504646.