No já právě nic nezamlčel. Je to jak píšu.
Skoro deset let máme flotilovou pojistku a čvrtletně chodí předpisy pojistného, které platíme. I tentokrát.
My jsme výpověď nepodali a od pojišŤovny v tomto duchu nic nepřišlo. Vše azčalo tím, že se nám po měsíci vrátila platba a na infolince mi řekli, že je to z důvodu, že pojistka byla zrušena.
Na dotaz proč mi řekli, že nás vyhodnotili jako firmu s vysokým škodním průběhem (bráno prý za celou firmu, nejen autopojištění, ale i profesní). A to jsme platili zcela nesmyslně i havarijko za auta stará pět a víc let... Poslední předpis na další období prý přišel "automaticky". V daný okamžik mě nanapadlo řešit oprávněnost jejich tvrzení a neexistenci výpovědi a co to bude znamenat ve vztahu ČKP a byl jsem rád, že se za ten měsíc nic nestalo a prioritně jsme udělal vše pro to, aby auta byla co nejdřív pojištěná. To co tvrdili jsem neřešil, protože se žádná nehoda nestala a prostě mě svým jednáním především nasrali. Tak jsme si řekl, že když nechtějí moje peníze, tak je bude chtít někdo jiný. Důsledky mi nedošly a vydupávat si u nich "obnovení" pojištění, které stejně bylo drahé se mi nechtělo. Postupoval jsem (hloupě) jako u eshopu, kd eněco předem zapaltíte, oni to nedodají a vrátí peníze, tak taky objednáte jinde a neřešíte že jste to měl objednané a zaplacené. Jo, je to blbá analogie, a přesně to v čem pokulhává je to, co je teĎ můj problém.
Popravdě, co jsem měl dělat? Jezdit dle nich dál nepojištěný a tvrdit, že pojištěný jsem, protože to nevypověděli předepsaným způsobem (nevypověděli to nijak) a já splnil co jsme měl? Na hádání očividně budu mít dost prostoru teď... Co bych pak dělal v případě nehody? V daný okamžik jsem viděl menší zlo v tom to ihned pojistit někde jinde a od daného okamžiku mít jistotu, že auta mají pojistku. Jasně, posral jsem to, měl jsme to pojistit jinde a zároveň se s nimi hádat. Prostě mi nedocvakla návaznost, jaký to bude mít důsledek.
V současné době mám předpis na další kvartál (myšleno ten co už prý nebyla pojistka), výpis o tom, že byl řádně a včas zaplacen, pojistnou smlouvu a vrácené peníze. Nemám zelené karty, ty jsem pak asi vyhodil je to dlouho...