30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] 113 km/h na 90 + problém s přeškrtnutou EU na SPZ  (Přečteno 3957 krát)

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:113 km/h na 90 + problém s přeškrtnutou EU na SPZ
« Odpověď #45 kdy: 15 Května 2019, 14:17:26 »

Námitku podejte. Toto tam dejte jako jeden z bodů, další body do námitky zde jistě najdete, čim více, tím lépe.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 15 Května 2019, 14:36:21 »

Sudaler> To jsem tedy zvědav na materiální aspekt přestupku.
IP zaznamenána

Sudaler

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 16 Května 2019, 13:29:40 »

Námitka podjatosti dnes poslána.
Chápu tedy správně, že seznámení s podklady, které je v plánu na toho 21. 5. 2019, tímto neplatí a nemusím se do doby vyřízení námitky tímto zabývat?
Nebo mám zároveň obeslat úřad i s dalšími návrhy?
Mockrát díky.
IP zaznamenána

Sudaler

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 22 Května 2019, 16:34:58 »

Dobrý den přátelé,
magistrát se velmi rychle vypořádal s podanou námitkou podjatosti.
Co mi však vadí je, že se nevypořádal se všemi body, které jsem v námitce uvedl.
Pro jistou přikládám námitku i její vyřízení.
Proti usnesení podám odvolání ke krajskému úřadu. Napadá mě, že uvedu jako odůvodnění výše zmiňovaný fakt, že se úřad nevypořádal se všemi body uvedenými v námitce podjatosti. Je to tak podle Vás v pořádku?
Dále prosím o radu, zda již nyní předhodit úřadu dopis s žádostí o doplnění spisu o návod k radaru?
Mnohé díky za vaše rady a čas.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 22 Května 2019, 16:56:56 »

A vy stále velmi rychle přebíráte písemnosti a nevyužíváte lhůty. Tím si pouze škodíte. Pokud by jste postupoval podle toho co jsem Vám psal tak se o zamítnutí námitky dozvíme až za cca měsíc. Tím je má aktivita v tomto vláknu ztráta času.
« Poslední změna: 22 Května 2019, 17:00:12 od t4455 »
IP zaznamenána

Sudaler

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 22 Května 2019, 17:04:59 »

A vy stále velmi rychle přebíráte písemnosti a nevyužíváte lhůty. Tím si pouze škodíte. Pokud by jste postupoval podle toho co jsem Vám psal tak se o zamítnutí námitky dozvíme až za cca měsíc. Tím je má aktivita v tomto vláknu ztráta času.
Máte pravdu. Od teď je budu využívat.
IP zaznamenána

Sudaler

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 27 Května 2019, 00:00:41 »

Chtěl bych se prosím zeptat - nyní, když úřad rozhodl o své nepodjatosti a odvolání nemá odkladný účinek, musí mě úřad znovu vyzývat k seznámení s podklady pro vydání rozhodnutí?
Jde mi o to, zda mu mám předhodit žádost o doplnění spisu o návod, než mi pristane ve schránce rozhodnutí.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 27 Května 2019, 10:02:30 »

Nemusí znovu vyzvat.
IP zaznamenána

Sudaler

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 27 Května 2019, 14:23:04 »

Nemusí znovu vyzvat.
Děkuji.
Ještě dnes pošlu žádost o doplnění návodu.
Hezký den.
IP zaznamenána

Sudaler

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 26 Července 2019, 08:14:42 »

Dobrý den,
prosím o radu. Úřad svolal na 15. 8. seznámení s podklady ve spisu pro vydání rozhodnutí.
Vzhledem k tomu, že 26. 9. 2019, pokud správně počítám, uplyne lhůta k promlčení přestupku, zdá se mi jako nejlepší taktika přijít toho 15. 8. 2019, ofotit si spis a zažádat o lhůtu k vyjádření k podkladům ze spisu. Dále podám žádost o vyslechnutí fízlů jako svědků (za předpokladu, že úřad dodal návod k radaru, jak jsem požadoval). Je podle Vás tato úvaha správná?
Dále jsem podával již takřka před 2 měsíci odvolání k vyřízení námitky podjatosti. Úřad měl mou námitku předat krajskému úřadu, ale to se pravděpodobně nestalo, neboť mě o o tom neinformoval a ani krajský úřad se neozval. Je podle Vás vhodné nějak tuto skutečnost "popostrčit"?
Děkuji všem za cenné rady a přeji hezké, letní dny.
Sudaler
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 30 Července 2019, 11:44:24 »

Vzhledem k tomu, že 26. 9. 2019, pokud správně počítám, uplyne lhůta k promlčení přestupku,

Jestli řízení bylo zahájeno příkazem který jste nahrával 4.10.2018 tak promlčecí lhůta uplyne rok od doručení příkazu..

zdá se mi jako nejlepší taktika přijít toho 15. 8. 2019, ofotit si spis a zažádat o lhůtu k vyjádření k podkladům ze spisu. Dále podám žádost o vyslechnutí fízlů jako svědků (za předpokladu, že úřad dodal návod k radaru, jak jsem požadoval). Je podle Vás tato úvaha správná?

Úvaha je správná, ale SO do toho může hodit vidle a vydat rozhodnutí.. i když mu to odvolačka shodí tak bude mít zase rok na další kolo.
Ale stejně se asi vyplatí to zkusit.
IP zaznamenána

Sudaler

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 09 Srpna 2019, 11:25:58 »

Měl bych ještě jeden dotaz. V den a hodinu předvolání na ústní k seznámení se spisem, musím odvézt těhotnou partnerku do nemocnice na kontrolu. Předpokládám, že nebude problém mi tam vystavit propustku, nebo potvrdit nějaké potvrzení.
Mohu toto použít jako omluvu? Případně, jak se omluvit? Již nyní předem dopisem, nebo až po nedostavení se?
Děkuji a přeji hezký den.
S pozdravem Sudaler.
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 09 Srpna 2019, 11:30:08 »

Seznámit se se spisem můžete kdykoli i bez předchozího objednání. Tedy prostě jděte o den dříve.
IP zaznamenána

Sudaler

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 14 Srpna 2019, 15:24:57 »

Dnes nahlédnuto do spisu a sepsáno seznámení se spisem.
Ve spisu přibylo prakticky pouze postoupení odvolání proti usnesení k námitce podjatosti, přičemž toto postoupení je "objektivně" formulováno očima správního orgánu. Nezbývá, než doufat, že si Krajský úřad přečte také odůvodnění mého odvolání, nikoli pouze verzi SO1.
Zároveň je ze spisu patrné, že mé odvolání proti usnesení SO1 k námitce bylo úřadu doručeno 28. 5. 2019, ale ten jej postoupil SO2 až 28. 6. 2019. Lze to považovat za zbytečné průtahy?

Návštěva úřadu se nenesla vůbec v přátelském duchu.
Návod k radaru ve spisu není, prý to orgán nepovažuje za důležité a je to na něm.
Žádal jsem lhůtu 14 dní pro vyjádření k podkladům ve spisu. Úřednice vyhověla pouze 3 dny. Prý chci činit průtahy. Na to jsem položil otázku, proč SO zahájil SŘ přesně půl roku po tom, co se dozvěděl o přestupku, přičemž jsem zmínil 30 denní lhůtu danou §80 Spr. Ř., což úřad nedodržel. Dále jsem se zeptal, proč od posledního dopisu, který jsem SO poslal, trvalo další 2 měsíce, než vyzval k seznámení s podklady ve spisu. Prý se zeptat můžu, ale SO mi na to nemusí odpovědět. Takže tak. Mám pocit, že je o mé vině již rozhodnuto, ale boj určitě nevzdám.

Mám v plánu poslat znovu žádost o doplnění návodu k radaru + výslech svědků.
Jsem vděčný za všechny Vaše názory a děkuji za ně.
IP zaznamenána

Sudaler

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 17 Října 2019, 07:59:11 »

Dobrý den,
včera (16. 10. 2019) bylo vhozeno do poštovní schránky rozhodnutí (doručeno fikcí). Samozřejmě vinen, ale obsahovou stránkou věci se asi nebudu muset zabývat, neboť:
  • 15. 8. 2019 jsem si zřídil datovou schránku, ale úřad mi poslal dopis poštou,
  • na obou výzvách k vyzvednutí zásilky bylo jiné křestní jméno, než to moje, takže při prvním doručování sama pošťačka řekla družce, že by mi to nemohla předat. Při vhození bylo však na obálce dopisu jméno správné.
Rád bych se teď s Vámi zkušenějšími poradil, jak postupovat.
Příkaz převzatý 2. 10. 2018, rozhodnutí vydáno 2. 10. 2019, tudíž v poslední den. Vím, že se u rozhodnutí bere datum jeho vydání, nikoli datum doručení. Nicméně já se nyní chci zeptat, protože vlastně o nějakém doručení rozhodnutí oficiálně nevím - mohu nyní napsat ouřadu, že žádám o vyrozumění v řízení, neboť uplynula roční lhůta pro vydání rozhodnutí, a to nebylo vydáno? Tedy že zanikla odpovědnost za přestupek?
Nemůže se stát, že mi úřad doručí nyní rozhodnutí správnou cestou?
Moc děkuji a přeji příjemné počtení.
IP zaznamenána