Dnes nahlédnuto do spisu a sepsáno seznámení se spisem.
Ve spisu přibylo prakticky pouze postoupení odvolání proti usnesení k námitce podjatosti, přičemž toto postoupení je "objektivně" formulováno očima správního orgánu. Nezbývá, než doufat, že si Krajský úřad přečte také odůvodnění mého odvolání, nikoli pouze verzi SO1.
Zároveň je ze spisu patrné, že mé odvolání proti usnesení SO1 k námitce bylo úřadu doručeno 28. 5. 2019, ale ten jej postoupil SO2 až 28. 6. 2019. Lze to považovat za zbytečné průtahy?
Návštěva úřadu se nenesla vůbec v přátelském duchu.
Návod k radaru ve spisu není, prý to orgán nepovažuje za důležité a je to na něm.
Žádal jsem lhůtu 14 dní pro vyjádření k podkladům ve spisu. Úřednice vyhověla pouze 3 dny. Prý chci činit průtahy. Na to jsem položil otázku, proč SO zahájil SŘ přesně půl roku po tom, co se dozvěděl o přestupku, přičemž jsem zmínil 30 denní lhůtu danou §80 Spr. Ř., což úřad nedodržel. Dále jsem se zeptal, proč od posledního dopisu, který jsem SO poslal, trvalo další 2 měsíce, než vyzval k seznámení s podklady ve spisu. Prý se zeptat můžu, ale SO mi na to nemusí odpovědět. Takže tak. Mám pocit, že je o mé vině již rozhodnuto, ale boj určitě nevzdám.
Mám v plánu poslat znovu žádost o doplnění návodu k radaru + výslech svědků.
Jsem vděčný za všechny Vaše názory a děkuji za ně.