Čau, Kocourka sleduju na fake instagramu a po přečtení tohoto threadu si dovolím upřesnit pár věcí:
a) Provozovatelem se nikdy nestává MVP (nebo jak se dnes jmenuje ta jeho "hlavní" "pojišťovna"). Píšou to na spolky, mají jich dokonce myslím víc a ty spolky jsou vytvořeny specificky pro tuto potřebu.
b) Celkově si jak Káčko, tak Mike poslední dobou oblíbili spolky (jejich dlouhodobou kauzu sleduji) a třeba Mike v nejvíc recent videích furt opruzuje se spolkama a všechno píše na spolky, nebo na svůj "off-shore" v Hong-Kongu.. Snad kvůli tomu, že členové spolku za dluhy neručí, takže i při největším možném průseru by to mohlo být safe. Nicméně na společné řízení by stačilo asi i SRO.
c) Ano, Káčko čte tohle forum a nejspíš i celkem aktivně

Několikrát v minulosti naznačil, že vás to tady naučil
Já zatím vozidlo nevlastním, ale musím se přiznat, že mě ten produkt extrémně přitahuje. Vím, co je K. zač a to je v podstatě jediné, proč si něco takového nekoupím, ale kdybych o něm nic nevěděl a auto měl, tak už to nejspíš mám.. Ta představa svobodného parkování v Praze, ale i kdekoliv jinde (dnes má v centru zóny skoro každý menší město a 40% parkovacích míst jsou permanentně volný) je nádherná.
Kolikrát jsem si říkal, jestli by se takový produkt jako doprovodnou službu nevyplatilo provozovat třeba nezaplatim.cz. Co jsem slyšel, tak už nějakou dobu neřeší přestupky provozovatele, ale jen ty, u kterých je řidič ztotožněn (i guess?? kdyžtak mě opravte). Mít toto řešení na výzvy jako příplatkovou službu za pár stovek by bylo fajn (vzhledem k tomu, že pro ně by byly ty náklady minimální). Od nich bych do toho asi šel.
Jinak jasně, máte pravdu, že pokud by se tento fenomén rozjel víc, tak určitě si úřady skrz NSS a lobbing vyrobí legislativu, která jim pomůže postihovat např. majitele. Ale proč to nevyužít, dokud to jde? Vždyť neustále vypínají nějaké
obstrukční varianty (osoba blízká, Helmut, Deathmut, sprdel -> přestupek provozovatele, šachování s lhůtou prekluze/promlčení nahoru a dolu....), a na tom to fóru je furt převaha [WIN] případů, ne snad?