Mám toto info z druhé ruky a prodávám, jak jsem koupil:
Klient veteriny, kde pracuje přítelka, tvrdil, že polský poliši teď hodně těží na absenci hasícího přístroje (jako součásti pov. výbavy) v zahraničně registrovaných autech. Prej se nezajímaj o nic, jen přímo o ten hasičák. Že by se přiučili o buzeraci a plnění quót u naší VB?
Ptal jsem se přátelky, kdo to byl a jediný, co jsem se dozvěděl, že je snad vždycky u toho, když se ten přestupek řeší. Ale jestli na místě, nebo na ve SŘ - netuším. Takže jestli je to nějakej agent DAS?
Bydlíme v polským příhraničí, přes Polsko projíždím relativně často, ale za ty roky jsem tam potkal polský poliše snad 2x, z toho mě jednou zastavili kousek za CZ/Pohlreich přechodem, kde polákovi nezůčastněně asistoval i českej Maňas. Polák pouze vyhrožoval vysokýma pokutama za "nedostatečný" vzorek pneumatik, ale to bylo vše. Do tý doby jsem si myslel, že poláci nemaj policajta.
Na googlu mi článek z 2012 tvrdí, že hasičák být nemusí, ale novější články tvrdí, že hasičák při cestě do Polska jako, že jo.
Poštěstilo se vám někomu být konfrontován polským hasičákem, či by o tom věděl více?