do rady města opravdu přišel požadavek od Vestce na podíl ze zisku.
Ano, to víme. Takhle nějak jsem si vždycky představoval, že poddaní žádají císaře o podíl na válečném lupu ukradeném protivníkovi. Na soudružská, ponížená slova starosty lze jen těžko zapomenout:
"Nedokážu a ani si odhadovat nedoufám, jaký čistý výnos po odečtení všech nákladů a podílu provozovatele zůstává v rozpočtu města. ... Závěrem mi dovolte, abych se omluvil za troufalost našeho přání (nikoli požadavku) a předem poděkoval za přehodnocení stávajícího stavu."
Tuším, že na novou úsekovku budou muset mít novou veřejnoprávní smlouvu.
Ano, to byl ostatně závěr zastupitelstva v Lysé. S odstupem jsem se na celou mojí eskapádu znovu podíval a zhodnotil. Dopisování si s Mocem je podle mě zbytečné a nechápu, proč jsem to tady tak rozpatlával. Moc je nikdo, bolševická podržtaška a nula bez poradního hlasu, který nemá nad radarem vůbec žádnou kontrolu, nebo pravomoc cokoliv změnit. To maskoval, jako správný straník a funkcionář, svými výpady v emailové a písemné korespondenci a vítězoslavně prohlašoval, jaké skvělé fotografie radar pořizuje a jak se tomu zajisté neubráním. Už tenkrát mi mělo dojít, že zjevně vůbec netuší, jak radar a správní řízení probíhají a jenom si honí triko nad hejlem, jako jsem já, který mu dal příležitost si to triko vyhonit.
Cesta skutečně vede přes Lysou, je potřeba exploitovat jejich obavu, že podíl na zisku sdílený s jinými obcemi by byl argumentem odpůrců radaru, kteří by jej nazývali dělením lupu. Pokud dojde k nahrazení měřidla za úsekové bez sdílení prostředků s Vestcem,
a to ani navrhovanou formou daru, pak by to byl win tohoto vlákna a případný odboj proti existenci zařízení by byl separátním případem.
Mám teď 4 pending stošestky ve Vestci, kde se jenom vozím po starostovi a jeho neschopnosti, ale mám taky 4 pending stošestky v Lysé, kde se snažím, řekl bych velmi věcně a slušně, získat informace stran vyhodnocování přínosu měřidla na té silnici. Uveřejním to až najednou vč. odpovědí.
Možná bych měl veškerou komunikaci a reakce vložit hned do prvního příspěvku, aby i nově příchozí nemuseli procházet celý thread. Pokročilí bijci se asi zasmějí tomu, jak dlouho mi všechno dochází - bohužel jsem začátečník, tak mi všechno déle trvá

Snad to dovedeme do úspěšného konce a Vestec ostrouhá.